Κοίτα τη δουλειά σου και η ανταμοιβή είναι στο τέλος του δρόμου

Κοίτα τη δουλειά σου και η ανταμοιβή είναι στο τέλος του δρόμου

δουλειά

Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε όλη τους τη ζωή για άλλους. Και οι περισσότεροι από τους περισσότερους στο τέλος της επαγγελματικής τους ζωής θα μείνουν με άδεια χέρια. Δουλειά χωρίς ουσιαστικά οφέλη…

Γιατί;

Όπως πολύ σωστά εξηγείται στο βιβλίο Ο Πλούσιος Μπαμπάς και ο Φτωχός Μπαμπάς, για να εξασφαλιστεί ο κάθε άνθρωπος πρέπει να κοιτάξει τη δική του δουλειά. Τη δουλειά που θα του εξασφαλίσει τα απαραίτητα σήμερα και πόσο μάλλον αύριο που δεν θα είναι ικανός να εργαστεί.

Λίγοι είναι αυτοί που θα καταφέρουν να βιοποριστούν μόνο με τη σύνταξή τους. Αυτό το σενάριο βέβαια φαντάζει ακόμα πιο ισχυρό αν σκεφτεί κάποιος την οικονομική κρίση που θα έρθει στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τις συνέπειες της πάνω στα εισοδήματά μας.

Κρατήστε την εργασία σας, αλλά αρχίστε παράλληλα να αγοράζετε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία. Περιουσιακά στοιχεία που σε βάθος χρόνου θα μπορούν να σας επιφέρουν αυτό το επιπλέον εισόδημα που θα λείπει.

Ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, ή ένα στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας δεν θα επιφέρουν σε καμία περίπτωση κάποιο πρόσθετο εισόδημα. Ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνει το 25% του ποσού που πληρώσατε για να το αγοράσετε τη στιγμή που απομακρύνεστε από τον αντιπρόσωπο.

Το σενάριο

Ας σκεφτούμε λοιπόν ένα σενάριο και ας δώσουμε μία πιθανή λύση στο πρόβλημα.

Ονομάζεται Κώστας, σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, παράλληλα δουλεύει και μένει με τους γονείς του. Είναι μία καταπληκτική ευκαιρία, μη έχοντας σοβαρά έξοδα ενοικίων, ασφαλειών και γάμων να συγκεντρώσει ένα ικανοποιητικό ποσό με στόχο την απόκτηση ουσιαστικών στοιχείων. Στοιχείων που θα γεννούν χρήματα για εκείνον.

Χρειάζονται περίπου 6 χρόνια με έναν μισθό 650ευρώ για να αποκτήσει κάποιος ένα δικό του αξιοπρεπέστατο σπίτι των 55.000ευρώ. Κολλώντας ένα ενοικιαστήριο αποκτά ένα επιπλέον εισόδημα.

Φυσικά δεν γεννούν χρήματα μόνο τα ακίνητα. Κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με μετοχές, ομόλογα, δικαιώματα από πνευματική ιδιοκτησία και οτιδήποτε άλλο έχει χρηματική αξία, παράγει εισόδημα ή παίρνει υπεραξία και μπορεί να πωληθεί άμεσα.

Δεν γεννηθήκαμε όλοι επιχειρηματίες, ούτε θα παρότρυνα κάποιον να ξεκινήσει μία δική του επιχείρηση αν πραγματικά ο ίδιος δεν το επιθυμεί. Συνεπώς η δημιουργία μιας επιχείρησης με σκοπό μόνο την εξασφάλιση του μέλλοντος μας, δεν θα οδηγήσει πουθενά. Μια επιχείρηση χρειάζεται αγάπη, προσπάθεια και μεράκι για να σου δώσει πίσω.

Καθώς η ρευστότητα μεγαλώνει, μπορεί κανείς να υποκύψει σε ορισμένες πολυτέλειες. Οι πλούσιοι αγοράζουν αντικείμενα αξίας τελευταίοι, ενώ οι μικροί και οι μικρομεσαίοι πρώτοι. Πληρώνουν την πολυτέλεια με τον ιδρώτα της εργασίας τους, ενώ χώνονται βαθιά στα χρέη με αχρείαστες γούνες.

Η πραγματική πολυτέλεια αποτελεί την ανταμοιβή για την σωστή επένδυση και ανάπτυξη ενός πραγματικού στοιχείου του ενεργητικού μας. Ξεκινήστε να κοιτάτε τη δουλειά σας, βρείτε εκείνα τα στοιχεία που θα δουλεύουν για εσάς και όχι εσείς για αυτά.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας