Σημαντικές αλλαγές από την Apple σε iPhone, iPad και Mac

Στην ετήσια παγκόσμια σύνοδο των δημιουργών προγραμμάτων της εταιρίας, η Apple παρουσίασε νέες λειτουργίες. Αφορούν ιδιαιτέρως τους χρήστες FaceTime και AirPod, αλλά και τα ζητήματα προστασίας των χρηστών. Πολλά από αυτά θα είναι διαθέσιμα δωρεάν από το φθινόπωρο αναβαθμίζοντας παλαιότερες συσκευές όπως iPad, iPhone και iMac.

Ποιες είναι οι σημαντικές αλλαγές που ετοιμάζει η Apple;

Η αναβάθμιση του FaceTime αφορά στην προσθήκη στοιχείων που διατίθενται σε αντίπαλες εφαρμογές βιντεοκλήσεων (π.χ. Zoom και Teams). Το θολό φόντο, τη μείωση περιβάλλοντος θορύβου, τον διαμοιρασμό οθόνης θα είναι κάποιες από τις σημαντικές αλλαγές. Οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες τόσο σε συσκευές iOS όσο και Mac. Τέλος, για πρώτη φορά, οι χρήστες Android και Windows θα μπορούν να πραγματοποιούν FaceTime μέσω των πλοηγών Chrome και Edge.

σημαντικές αλλαγές

Σε μια αίσθηση φυσικής παρουσίας στον ίδιο χώρο ο ήχος του ομιλούντος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης θα ακούγεται από την κατεύθυνση της εικόνας του στην οθόνη.

Παράλληλα στο FaceTime οι χρήστες, εκτός από τη βιντεοκλήση τους θα μπορούν να παρακολουθούν από κοινού αρχεία εικόνας και ήχου από εφαρμογές όπως Disney+, TikTok και Hulu, όχι πάντως το Netflix.

Στα iPad, θα προσφέρονται άμεσες οδηγίες ταυτόχρονης χρήσης διαφορετικών εφαρμογών μέσω Split View και Slide Over. Επίσης, μια επιλογή στο κάτω μέρος της οθόνης που θα διευκολύνουν τις μεταπηδήσεις από παράθυρο σε παράθυρο .

Όσοι διαθέτουν και iPad και Mac, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το ποντίκι, την επιφάνεια αφής και το πληκτρολόγιο του Mac για τον έλεγχο και του iPad τους, ακόμη και να μετακινούν φακέλους μεταξύ τους, μέσω του συστήματος με την ονομασία Universal Control.

Η Apple εστιάζει στην Ιδιωτικότητα

Πολύ σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις της Apple για τα ζητήματα προστασίας των δεδομένων των χρηστών. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες των συσκευών της εταιρίας θα μπορούν να σαρώνουν τις ταυτότητές τους, με τη σύμφωνη γνώμη των κρατικών αρχών, για χρήση των στοιχείων όπου απαιτηθεί, και θα περνούν κωδικοποιημένες στο ψηφιακό πορτοφόλι κάθε χρήστη μαζί με τις πιστωτικές τους κάρτες αλλά και τις κάρτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σύντομα αναμένεται οι ψηφιακές ταυτότητες να γίνονται δεκτές σε αεροδρόμια.

Οι χρήστες των συνδρομητικών υπηρεσιών iCloud θα μπορούν να αποκρύπτουν ακόμη και στην Apple το αρχείο των ιστοτόπων που επισκέφθηκαν. Τέλος, θα μπορούν να προστατεύουν ακόμη και την πραγματική τους διεύθυνση  email, που συνήθως διατίθεται σε ψηφιακούς διαφημιστές.

Πολύ χρήσιμη για τον χρήστη θα είναι η λειτουργία ανεύρεσης των ασύρματων ακουστικών Airpod. Η λειτουργία αυτή αποσκοπεί στην εύρεση των Airpods ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά από την θήκη φόρτισής τους. Το Find My AirPods προβλέπεται να είναι πολύ δημοφιλές.

Όλες αυτές οι σημαντικές αλλαγές αλλά και αρκετές άλλες αναμένονται κατά τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όταν παραδοσιακά κάθε χρόνο η εταιρία προσφέρει στην αγορά τα νέα iPhones – για τα οποία πάντως η Apple δεν έκανε την παραμικρή νύξη τη Δευτέρα.

Πηγή : kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com