Linkedln – Δημιούργησε ένα δυνατό προφίλ από την αρχή

Linkedln – Δημιούργησε ένα δυνατό προφίλ από την αρχή

linkedin-logos

Θεωρείς ότι το Linkedln δεν είναι για εσένα; Θεωρείς ότι δεν θα σου προσφέρει τίποτα; Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Για αυτό πάμε να δούμε βήμα βήμα πως να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χωρίς να δυσκολευτείς καθόλου.

Αρχικά όπως σε όλες αυτές τις πλατφόρμες πρέπει να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό με το email σου. Και είσαι μέσα στον κόσμο του Linkedln!

Η εμφάνιση μετράει;

Για να μάθεις και κυρίως να σε μάθουν πρέπει να τροποποιήσεις το προφίλ σου ώστε να γίνει όσο πιο ελκυστικό γίνεται. Συνεπώς αν και η εξωτερική εμφάνιση όπως λένε δεν μετράει, κατά βάθος η φωτογραφία που θα επιλέξεις θα είναι ο ”κράχτης” για να τραβήξει τον manager να ασχοληθεί περαιτέρω με εσένα.

Επίλεξε να βάλεις μία φωτογραφία χωρίς πολύ φασαρία, απεικονίζοντας εσένα στα καλύτερά σου. Ανάλογα με το τί ανθρώπους και δουλειές θέλεις να προσελκύσεις πρέπει ανάλογα να είναι και η εικόνα σου. Θα ήθελες να εργαστείς ως Μαρκετίστας; επίλεξε κάτι ενδιαφέρον και ταυτόχρονα επαγγελματικό. Θα ήθελες να εργαστείς ως Χρηματιστής; επίλεξε μια εικόνα που να βγάζει τον επαγγελματισμό αλλά και την σταθερότητα που διαθέτεις.

Πάνω από την εικόνα προφίλ σου, μπορείς να επιλέξεις να βάλεις μία εικόνα ως Background photo. Θα είναι η εικόνα που θα πλαισιώσει το εικονικό σου προφίλ. Επίλεξε κάτι που να σε αντιπροσωπεύει. Εάν διαθέτεις κάποια εταιρεία ή ακόμα και αν δουλεύεις σε κάποια και θα ήθελες αυτό να είναι εμφανές, θα μπορούσες ως Background να βάλεις το Logo της επιχείρησης.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Κάτω από την εικόνα του Background στα δεξιά θα βρεις ένα κουμπί σε σχήμα μολυβιού. Πατώντας το θα ήταν χρήσιμο για τους αλγόριθμους του Linkedn να συμπληρώσεις την τοποθεσία σου. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να προσεγγίσεις άτομα και εργασίες που βρίσκονται κοντά σε εσένα.

Ακριβώς κάτω από την εικόνα, το όνομα και την τοποθεσία έχεις την ευκαιρία να γράψεις μία περίληψη για τον εαυτό σου. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επικοινωνήσεις την εταιρεία σου αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Εάν αυτό φαντάζει δύσκολο αναζήτησε άλλα προφίλ manager ή ανθρώπων που γνωρίζεις και πάρε μερικές ιδέες.

Έχεις την δυνατότητα να γράψεις έως 2000 λέξεις συμπεριλαμβανομένων των κενών. Δεν χρειάζεται να περιοριστείς. Κράτα το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα ευκολοδιάβαστο, επισημαίνοντας τα πιο βασικά σημεία.

Εμπειρίες

Προχωρώντας στο προφίλ σου λίγο παρακάτω θα μπορέσεις να προσθέσεις τις επαγγελματικές εργασίες που έχεις ανά καιρούς κάνει αλλά και το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο. ‘Experience’ πατώντας το ‘+’ μπορείς να αναζητήσεις την επιχείρηση που εργαζόσουν και να την προσθέσεις. Την τοποθεσία της, το διάστημα που εργάστηκες εκεί και φυσικά λίγα λόγια για το τί έκανες σε εκείνη την επιχείρηση.

Μην σε πιάνει κρύος ιδρώτας, διότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να τροποποιήσεις ξανά τυχόν λάθη ή πράγματα που ξέχασες να αναφέρεις.

Αφού προσθέσεις τις εργασίες που θεωρείς ότι σου πρόσφεραν κάτι και αξίζουν να αναφερθούν, μπορείς να συμπληρώσεις με την ίδια λογική και το πεδίο Education.

Δεξιότητες

Μπορείς να απαριθμήσεις 50 δεξιότητες στο Linkedln. Όσες περισσότερες δεξιότητες καταγράφεις τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστείς στην κορυφή της αναζήτησης για διαφορετικούς ρόλους. Βρες λέξεις κλειδιά όπως για παράδειγμα Critical Thinking, Public Speaking. Πρέπει να περιγράφουν τις σημαντικές δεξιότητες που διαθέτεις.

Άλλα άτομα μπορεί να σου προτείνουν δεξιότητες που δεν έχεις προσθέσει ακόμα, οπότε ενδέχεται να υπάρχουν φορές που θα θέλεις να διαγράψεις ή να μετακινήσεις κάποια δεξιότητα. Πατώντας το Add a new skill, μπορείς να προσθέσεις μία καινούργια δεξιότητα. Αν θέλεις να επεξεργαστείς τις ήδη υπάρχουσες δεν έχεις παρά να πατήσεις το μολύβι που βρίσκεται σε εκείνο το πεδίο. Με το εικονίδιο του κάδου διαγράφεις μία δεξιότητα και με τις 3 παράλληλες γραμμές μπορείς να αλλάξεις τη σειρά τους.

Κόσμος

Στην κορυφή της σελίδας υπάρχει το κουμπί My Network. Εκεί μπορείς να βρεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να συνδεθούν μαζί σου. Φυσικά είναι επιλογή σου αν θα θέλεις να συνδεθείτε, γιατί θεωρείς ότι έχεις κάτι να μάθεις, κάτι να σε εμπνέει. Μπορείς να ψάξεις συγκεκριμένα άτομα μέσω του Search και να συνδεθείτε, να συμμετάσχεις σε ομάδες και σεμινάρια.

Αναζήτησε δουλειά

Στο menu που υπάρχει στο πάνω μέρος, πατώντας το Job μπορείς στα Job Alert να προσθέσεις όλες τις πιθανές εργασίες που θα σου άρεσε να κάνεις ή αναζητάς και το Linkedln θα σου στέλνει σχετικό μήνυμα για να σε ενημερώνει για παρόμοιες θέσεις που έχουν βρεθεί. Ακόμα μπορείς στο Search να πληκτρολογήσεις λέξεις κλειδιά και να δεις τις σχετικές εργασίες που θα σου εμφανίσει.

Τα πρώτα βασικά βήματα έχουν ολοκληρωθεί και είσαι έτοιμος να βρεις και να κάνεις αυτό που επιθυμείς μέσω της πλατφόρμας.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας