Γιατί οι Ταλαντούχοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους;

Γιατί οι Ταλαντούχοι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους;

bigstock-Key-To-Unlock-And-Open-Your-Ta-320978098-1080x675

Συνήθως οι ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν ταλέντο σε παραπάνω από ένα πράγματα. Ταλέντο στη ζωγραφική και στην εξιστόρηση ιστοριών φαντασίας, ταλέντο στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, ταλέντο στην απομνημόνευση αριθμών και στην ευκολία μάθησης. Θα παρατηρήσει κάποιος πως τα ταλέντα λίγο πολύ έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Η ζωγραφική και η εξιστόρηση απαιτούν φαντασία, το μπάσκετ και το βόλεϊ απαιτούν αντίληψη και τέλος η απομνημόνευση και η μάθηση απαιτούν καλό μνημονικό.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, οι ταλαντούχοι, ενώ έχουν μία ροπή επιλέγουν να μην την ακολουθήσουν και να απασχοληθούν με κάτι άλλο. Και μάλλον αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα.

Για αυτούς οι επιπλέον δεξιότητες που έχουν θεωρούνται δεδομένες και πως όλος ο κόσμος τις κατέχει. Μέχρι να έρθει η στιγμή που κάποιος ειδήμων θα τους πει ‘’Άλλος στη θέση σου θα δυσκολευόταν πάρα πολύ να το κάνει’’. Το κακό είναι πως ακόμα και εκείνη την στιγμή αδυνατούν να πιστέψουν πως έχουν κάποια ιδιαίτερη ικανότητα.

Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να υπάρξει πλέον μία μικρή απορία σχετικά με το ‘’Μα καλά, δεν είναι κάτι…γιατί να μην μπορούν και οι υπόλοιποι να το κάνουν;’’.

Φυσικά υπάρχουν και ταλαντούχοι άνθρωποι οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει και γνωρίσει το μοναδικό τους ταλέντο. Είτε γιατί όπως είπαμε πριν το θεωρούν δεδομένο, είτε γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ σε ένα μάθημα ζωγραφικής.

Στη ζωή είναι καλό από μικρή ηλικία να εξερευνούμε νέους κόσμους. Να βρίσκουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με το μουσικό όργανο που θέλαμε από μικροί αλλά δεν πιστεύαμε στον εαυτό μας.

Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε από νωρίς τα ταλέντα μας;

1.Παρατήρησε τις αντιδράσεις των γύρω σου
2.Μην αδιαφορείς για όλα όσα νομίζεις πως δεν είναι ταλέντα
3.Δώσε βάση στα κομπλιμέντα που δέχεσαι
4.Αν μπορούσες να επιλέξεις τη δουλειά σου, πού θα ήθελες να δουλεύεις; Αυτό θα σου πει πολλά!
5.Βάλε κάτω τις γνώσεις σου, για τί πράγμα γνωρίζεις τα περισσότερα; 
6.Να έχεις υπομονή
7.Tί είναι αυτό που σε κάνει να θες να σηκωθείς από το κρεβάτι;
8.Μην τα παρατάς

Ένας ταλαντούχος άνθρωπος που γνωρίζει για την δεξιότητα που διακατέχει και θα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι έχει την δυνατότητα να είναι εκρηκτικός στη δουλειά του. Έχει την δυνατότητα να τελειοποιήσει την οποιαδήποτε εργασία στο 100%, συγκριτικά με εκείνον που απλά προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο.

Μία ακόμα σκέψη είναι πως ο δεξιοτέχνης δεν βρήκε ποτέ την κατάλληλη ευκαιρία. Δεν βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον και χώρο για να αξιοποιήσει στο έπακρο την ικανότητά του. Δεν βρέθηκε νωρίς ο άνθρωπος που θα του εξηγήσει το γιατί διαφέρει από τους υπόλοιπους και το πως μπορεί να εξελιχθεί.

Φυσικά υπάρχει και ο αντίποδας ο οποίος λέει πως όταν κάτι το θες πραγματικά θα βρεις και τον χώρο και τον χρόνο. Θα δημιουργήσεις μόνος σου την ευκαιρία για να αναδειχθείς.

Τι ισχύει τελικά;

Οι κλίσεις μας θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, αν καλλιεργούσαμε τις σωστές συνθήκες. Το μυαλό που έχουμε, με τις κλίσεις του και τα ταλέντα του, θέλει και τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας