Πώς να μην καταριέσαι την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι για δουλειά;

Πώς να μην καταριέσαι την ώρα που χτυπάει το ξυπνητήρι για δουλειά;

Happy and successful team of colleagues sitting together to work out business plans

Το καλό κλίμα στον εργασιακό χώρο είναι το Α και το Ω, ώστε να μην καταριέσαι την ώρα και τη στιγμή που χτύπησε το ξυπνητήρι. Τυχεροί αυτοί που εργάζονται σε ένα ήσυχο και παραγωγικό περιβάλλον.

Σε όλους τους εργασιακούς χώρους θα υπάρξουν εντάσεις, θα υπάρξουν κακές μέρες αλλά και δύσκολες. Τι συμβαίνει όμως τις περισσότερες ημέρες; Αυτό είναι που έχει σημασία. Να έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα παραγωγικό με στιγμές χαβαλέ και χαλάρωσης. Να υπάρχουν στιγμές που θα σκουντήσεις τον διπλανό σου για να του εξιστορήσεις τα χθεσινοβραδινά ευτράπελά σου.

Φανταστείτε ένα περιβάλλον στο οποίο να υπάρχει η απόλυτη πειθαρχία και σοβαρότητα. Ποιος θα έχει όρεξη να δουλεύει εκεί όλο τον χρόνο; Ποιος θα έχει όρεξη να ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το καινούργιο του project, όχι γιατί πρέπει, αλλά επειδή είναι σε καλό mood και θέλει να το πάει ένα βήμα παρακάτω; ΚΑΝΕΙΣ.

Για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον θα μπορούσαν να γίνουν τα παρακάτω:

1ον

Δημιουργήστε συνθήκες εργασίας όπου όλοι θα απολαμβάνουν δίκαιη μεταχείριση. Η ίδια αντιμετώπιση προς όλους θα βοηθήσει την ομάδα να αφοσιωθεί στην εργασία της. Μη δημιουργείτε εύνοιες και μη προβαίνετε σε παρατυπίες που θα δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια σε συγκεκριμένα άτομα.

2ον

Δημιουργήστε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα σε ιδέες και προτάσεις θα είναι αποδεκτή. Χωρίς διαφορετικούς ανθρώπους, ένα γραφείο θα ήταν γεμάτο κλώνους και αυτό είναι σίγουρα λίγο τρομακτικό.

3ον

Αφιερώστε χρόνο για να γνωρίσετε καλύτερα τους εργαζόμενους- συναδέλφους σας τόσο σε επαγγελματικό όσο σε προσωπικό επίπεδο. Επειδή στην εργασία μας βρισκόμαστε για 8 και πλέον ώρες, οι ομάδες θα μπορούν να λειτουργήσουν αποδοτικότερα εφόσον δοθεί η ευκαιρία σε όλους να γνωριστούν λίγο καλύτερα. Αγοράστε ένα ποδοσφαιράκι και στα διαλλείματα παίξτε έναν γύρο. Θα ανάψουν τα αίματα και εγγυώμαι ότι το γέλιο θα είναι μόνιμο.

4ον

Δημιουργήστε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η ευχάριστη ή πιο χαλαρή συμπεριφορά θα είναι αποδεκτή. Μερικές φορές αν έχουμε τη δυνατότητα να ξεφεύγουμε από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια μπορεί να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες. Για παράδειγμα, σε αρκετές εταιρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφαρμόζεται το casual Friday το οποίο ευχαριστεί όλους τους υπαλλήλους. Εάν κάποιος έρχεται στο γραφείο ντυμένος casual δε σημαίνει ότι χάνει και τον επαγγελματισμό του.

5ον

Κανονίστε μετά τη δουλειά μια ομαδική έξοδο. Δημιουργήστε πιο φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας. Οι σχέσεις εξομαλύνονται και συσφίγγουν.

Μετά από αυτά, δεν θα χαίρεστε που θα βρεθείτε σε ένα περιβάλλον για 8 ώρες όπου θα έχετε φίλους και πιο χαλαρές στιγμές; Είναι όμορφη η δουλειά αρκεί να γίνεται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Και αν δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον εξ αρχής, μπορείτε να είστε εσείς εκείνοι που θα κινήσουν τα νήματα για να δημιουργηθεί.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας