Έκθεση: Η ευρωπαϊκή αγορά στέκεται ξανά στα πόδια της

Έκθεση: Η ευρωπαϊκή αγορά στέκεται ξανά στα πόδια της

anaptyxiakos-ependyseis-1068x585

Η τελευταία έκθεση για την πορεία της οικονομίας στην Ευρώπη κυκλοφόρησε από το TheVentureCity. Μια ομάδα από επενδυτές που επενδύουν διεθνώς σε εταιρείες λογισμικού. Δραστηριότητα που τονίζει επιχειρηματικά κεφάλαια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Σε σύγκριση με το «ασαφές»  δεύτερο τρίμηνο του 2020, η παγκόσμια επιχειρηματική χρηματοδότηση, έφτασε υψηλότερα το πρώτο εξάμηνο του 2021, με επενδύσεις 288 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ευρώπη, παραδοσιακά μια πιο συντηρητική αγορά, σημείωσε νέα τριμηνιαία χρηματοδότηση ύψους 30,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αξία των συναλλαγών στην Ευρώπη ανήλθε σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια και δεν δείχνει σημάδια διακοπής.

Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;

Η ήπειρος γνώρισε μια άνθηση στη χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων την τελευταία δεκαετία. Η χρηματοδότηση αυτή αυξήθηκε έξι φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Συγκεκριμένα έφτασε στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Αν και λιγότερο από τα 73,6 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε το οικοσύστημα των ΗΠΑ το 2020,  σημείωσε 1,5 φορές το ρυθμό ανάπτυξης από ό, τι οι ΗΠΑ κατά την ίδια περίοδο.

Αυτό δείχνει μια στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη. Σε σύγκριση με πέρυσι, η χρηματοδότηση επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 239% . Η αύξηση αυτή την έθεσε μπροστά από όλες τις άλλες αγορές. 

Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί τομείς

Οι τομείς που είδαν τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στο τελευταίο στάδιο περιλαμβάνουν την κυβερνοασφάλεια, την υγειονομική περίθαλψη, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνητή νοημοσύνη βαθιάς τεχνολογίας. 

Το 2ο τρίμηνο, 235 παγκόσμιες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά εγχειρήματα κυκλοφόρησαν και μία από τις οκτώ κορυφαίες εταιρείες με την μεγαλύτερη αξία είναι η  Oatly. Μια σουηδική εταιρεία τροφίμων και ποτών που παράγει εναλλακτικές λύσεις για τα γαλακτοκομικά προϊόντα από βρώμη, σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η μεγαλύτερη εξαγορά του τριμήνου ανήκει στην ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telxius, η οποία εξαγοράστηκε από την American Tower Corporation Europe  έναντι 7,3 δισ. Δολαρίων. 

Το παγκόσμιο κόστος εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο θα φτάσει τα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως φέτος. Με την πανδημία ήρθε μια αύξηση στην ανταλλαγή και την αποθήκευση δεδομένων, η οποία οδήγησε σε αυξημένες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πολλές νεοσύστατες εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέκυψαν, για να αντιμετωπίσουν τις απειλές, να διασφαλίσουν τα δεδομένα και να προστατεύσουν τις πληροφορίες των εταιρειών.

Η Ledger με έδρα τη Γαλλία είναι ένας πάροχος ψηφιακής ασφάλειας περιουσιακών στοιχείων που συγκέντρωσε μια σειρά C 380 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο. Η Spanish  Internxt  θέλει να είναι «η Coinbase της αποκεντρωμένης αποθήκευσης» και συγκέντρωσε έναν γύρο Seed 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η γαλλική  Bfore.ai, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από το TheVentureCity, είναι μπροστά από το παιχνίδι. Παρέχουν λίστες κακόβουλων τομέων που προβλέπονται από την τεχνητή νοημοσύνη πριν ενεργοποιηθούν. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με υποδομή παρατήρησης υπερκλίμακας και σύγχρονα API. 

Η Ευρώπη βλέπει μια ιστορική άνθηση όταν πρόκειται για επενδύσεις σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Αναμένεται ότι η ήπειρος θα συνεχίσει αυτή την αισιόδοξη ανοδική τάση και όχι μόνο θα συνεχίσει να προσελκύει περισσότερη χρηματοδότηση, αλλά θα προωθήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν οι startups. 

Γιατί τώρα?

Η πανδημία χαλαρώνει κάπως και οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι. Οι επενδύσεις είναι εκτός σχεδίου και ο ανταγωνισμός επιστρέφει σε σύγκριση με το 2020, έτος αβεβαιότητας, αναταραχής και οικονομικής δυσπραγίας. 

Η αυξημένη ανάπτυξη στον προηγμένο κόσμο μπορεί να επηρεαστεί από την αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη από το σοκ της πανδημίας. Επίσης μπορεί να επηρεαστεί και από τους “αισιόδοξους εφευρέτες” στις αγορές. 

«Η πιο ακριβής απάντηση είναι ίσως η πιο απλή», έγραψε ο Jeff Somer για τους New York Times  νωρίτερα φέτος. «Τα πράγματα ήταν τόσο τρομερά πριν από ένα χρόνο, δεν είχαν πού να πάνε.» Το επιχειρηματικό κεφάλαιο όχι μόνο αυξήθηκε, αλλά και εκτοξεύτηκε.

Γεια σου 2021! Το δεύτερο τρίμηνο στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά περισσότερο από 170%. 

Σε σύγκριση με τους αριθμούς του περασμένου έτους, η αύξηση του δεύτερου τριμήνου κατά 239 % ήταν εκπληκτική. Με 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία συμφωνίας, το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 89 % από το προηγούμενο τρίμηνο. 

Η Ευρώπη βλέπει μια ιστορική άνθηση όταν πρόκειται για επενδύσεις σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Αναμένεται ότι η ήπειρος θα συνεχίσει αυτή την αισιόδοξη ανοδική τάση. Έτσι όχι μόνο θα συνεχίσει να προσελκύει περισσότερη χρηματοδότηση, αλλά θα προωθήσει το απαραίτητο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν οι startups. 

Η έκθεση TheVentureCity συνοψίζει: «Καθώς ολόκληρες βιομηχανίες συνεχίζουν να μεταμορφώνονται και οι τομείς συνεχώς διαταράσσονται, αν υπάρχει ένα σίγουρο πράγμα, είναι ότι θα είναι συναρπαστικό να το παρακολουθήσετε».

Πηγή : Entrepreneur Europa

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας