3 tips για να γίνετε εξαιρετικοί διευθυντές

Η ανάληψη μιας διευθυντικής θέσης μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για να συνεισφέρετε ουσιαστικά σε έναν οργανισμό, να αναλάβετε νέες ευθύνες και να αναπτύξετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Είτε κάνετε αίτηση για τον πρώτο σας ρόλο διοίκησης είτε βρίσκεστε σε ηγετική θέση για λίγο, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε.

Παρακάτω θα δείτε τα 3 βασικότερα εργαλεία για να πετύχετε ως διευθυντές στην εταιρεία σας:

1. Αξιοποιείστε κάθε ευκαιρία που θα σας δοθεί να ηγηθείτε

Όπως όλες οι επαγγελματικές ικανότητες, έτσι και οι διαχειριστικές δεξιότητες απαιτούν εξάσκηση. Για να προετοιμαστείτε, αναζητήστε ευκαιρίες για να ηγηθείτε στην τρέχουσα θέση σας. Για παράδειγμα, προσφερθείτε εθελοντικά για τη διαχείριση έργων και την καθοδήγηση συναντήσεων.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να βελτιώσετε τους τομείς που θα σας δοθούν ευκαιρίες. Επίσης, η εμπειρία από την ηγεσία ενός έργου θα σας διευκολύνει σημαντικά στην διαδικασία καθορισμού των στόχων της κάθε ομάδας. Αφού επισημάνετε πιθανές αδυναμίες, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο δουλεύοντας πάνω σε αυτές.

Η ανάληψη μικρών ευκαιριών ηγεσίας στην τρέχουσα δουλειά σας θα σας βοηθήσει να δείξετε τις ικανότητές σας στον προϊστάμενό σας και σε άλλα ανώτερα στελέχη. Έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή που θα αναζητούν υποψήφιους διευθυντές, το όνομά σας θα είναι στην λίστα.

2. Βρείτε τον άνθρωπο-πρότυπό σας

Αναζητήστε σπουδαίους ηγέτες τόσο εντός όσο και εκτός του οργανισμού σας και αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε πώς αλληλοεπιδρούν με τους άλλους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα στοιχεία του χαρακτήρα που παρουσιάζουν, πώς συμπεριφέρονται υπό πίεση και τι κάνουν όταν αντιμετωπίζουν περίπλοκες προκλήσεις.

Σκεφτείτε να ζητήσετε από έναν άλλο ηγέτη να σας καθοδηγήσει για να σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε τα διευθυντικά σας ταλέντα. Αν και χρειάζεται χρόνος και εμπειρία για να γίνετε πετυχημένοι διευθυντές, οι συμβουλές ενός ολοκληρωμένου ηγέτη μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα εμπόδια και τις συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσετε ως επικεφαλής μιας ομάδας.

3. Ζητείστε την γνώμη των άλλων

Αν και η αυτοαξιολόγηση είναι σημαντική, το να ζητάτε σχόλια από άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Την επόμενη φορά που θα έχετε μια αξιολόγηση εργαζομένων, ζητήστε από τον προϊστάμενό σας σχόλια σχετικά με τον οργανισμό σας. Πιο συγκεκριμένα, ρωτήστε για τον προγραμματισμό και τη στρατηγική, την επικοινωνία και τις δεξιότητες διαχείρισης ανθρώπων.

Μόλις μάθετε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία σας σε αυτούς τους τομείς, μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και να ασχοληθείτε με τα λιγότερο δυνατά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις ενός ηγετικού ρόλου.

Για πολλούς επαγγελματίες, η κατάκτηση μιας διευθυντικής θέσης αποτελεί σημείο καμπής στην καριέρα τους. Η ηγετική εμπειρία στο βιογραφικό σας μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες κερδών σας και να σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερους ανώτερους ρόλους.

Επιπρόσθετα, η ανάπτυξη των διοικητικών σας δεξιοτήτων σήμερα θα σας εξοπλίσει καλύτερα για να χειριστείτε μια ποικιλία ευθυνών και να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε στην τωρινή σας θέση, ακόμα κι αν δεν είστε ακόμη σε θέση ηγεσίας.

Πηγή: Indeed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !