Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε CEO της χρονιάς από το CNN

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε CEO της χρονιάς από το CNN

Άλμπερτ Μπουρλά

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακηρύχθηκε CEO χρονιάς από το CNN Business.

Μπορεί η πανδημία του Covid-19 να μην έχει τελειώσει ακόμα, όμως η ζωή σε πολλούς τομείς έχει επιστρέψει σε κάτι που προσομοιάζει την κανονικότητα για πολλούς. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερα εμβόλια κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Pfizer.

Και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους το CNN Business ανακήρυξε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ως τον CEO της χρονιάς.

«Τι αξιοσημείωτη τιμή από το CNN καθώς πλησιάζουμε στο τέλος μιας πολυάσχολης, απαιτητικής και επιτυχημένης χρονιάς για την Pfizer. Μια χρονιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μας. Είναι ο λόγος που έχω απολαύσει κάθε λεπτό των 28 χρόνων μου εδώ». 

Με αυτό το μήνυμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά αντέδρασε στην είδηση ότι το CNN του έδωσε  τον τίτλο του CEO της χρονιάς.

Ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου υπήρξαν η Lisa Su της AMD, ο Jim Farley της Ford, ο Marvin Ellison της Lowe’s, ο David Solomon της Goldman Sachs, ο Sundar Pichai της Alphabet και βέβαια, ο Elon Musk των Tesla και SpaceX, ο οποίος έλαβε τον τίτλο της προσωπικότητας της χρονιάς τόσο από το περιοδικό Time όσο και από τους Financial Times.

«Όμως ο Μπουρλά ήταν η δική μας επιλογή, για όσα έχει κάνει η Pfizer σε έναν χρόνο όπου τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού έγιναν mainstream (το ‘εμβόλιο’ ξεχώρισε ως η λέξη της χρονιάς από το Merriam-Webster) και βοήθησαν να σταθεροποιηθεί η αμερικανική οικονομία – και στην πραγματικότητα, η παγκόσμια», αναφέρει το CNN. 

«Η Pfizer έκανε πολύ καλό για την ανθρωπότητα και είμαστε πολύ, πολύ υπερήφανοι για αυτό», είπε ο Μπουρλά σε συνέντευξή του στο CNN Business. «Δεν μπορέσαμε μόνο να σώσουμε τόσο πολλές ζωές. Αλλά απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής φήμης αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι μας συμπαθούν». 

Όπως εξηγεί το CNN, η Pfizer δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ανέπτυξε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως αυτός ο ηγέτης του Big Pharma έχει γίνει συνώνυμο της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, περισσότερο από την BioNTech με την οποία συνεργάστηκε ή από τη Moderna. 

Επιπλέον, η Pfizer έχει αναπτύξει ένα χάπι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, νοσηλείας και θανάτου για όσους μολύνονται από κορωνοϊό.  Το Paxlovid εγκρίθηκε από την αμερικανική επιτροπή τροφίμων και φαρμάκων FDA. 

Σε ό,τι αφορά την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης, ο Μπουρλά είπε στο CNN ότι το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech θα ελέγξει την Όμικρον «αρκετά καλά», ειδικά εάν ο κόσμος λάβει τρεις δόσεις. 

Όμως παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως η εταιρεία να χρειαστεί να κυκλοφορήσει ένα νέο εμβόλιο, που να στοχεύει ειδικά στην Όμικρον ή σε τυχόν μελλοντικά στελέχη. Ήδη η εταιρεία αναπτύσσει ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο ο Μπουρλά εκτιμά ότι θα τεθεί προς έγκριση έως τον Μάρτιο. 

Πηγές: Καθημερινή , Capital

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας