Η Silicon Valley στρέφεται στις Crypto Startups

Η Silicon Valley στρέφεται στις Crypto Startups

startup

Η νέα τάση στην Silicon Valley φαίνεται πως είναι η φυγή υψηλόβαθμων στελεχών από τεχνολογικούς κολοσούς, σε μικρές Crypto Startups με πολλές προοπτικές.

Πολλοί άνθρωποι, από μηχανικοί μέχρι οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι είχαν μισθούς εκατομμυρίων σε εταιρείες όπως η Google και η Amazon, δοκιμάζουν τη τύχη τους στα κρυπτονομίσματα.

Είναι κάτι αναμενόμενο δεδομένου την αύξηση της αγοράς αυτής, με δισεκατομμύρια να επενδύονται καθημερινά στο Bitcoin, το Ethereum, ακόμα και στο Dogecoin που δημιουργήθηκε για πλάκα.

Για την ακρίβεια, το 2021 δαπανήθηκαν $28 δισεκατομμύρια σε crypto startups. Αριθμός που είναι 4 φορές μεγαλύτερος από το 2020.

Σύμφωνα με τον Sridhar Ramaswamy, πρώην εργαζόμενο της Google και ιδρυτή δικιάς του μηχανής αναζήτησης:

“Μοιάζει ξανά σαν τη δεκαετία του ’90 και τη γέννηση του διαδικτύου. Είναι το ίδιο νωρίς, το ίδιο χαοτικό, και υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες”

Πριν λίγο καιρό ο οικονομικός διευθυντής της Lyft, Brian Roberts, άφησε την εταιρεία η οποία είναι ο κύριος ανταγωνιστής της Uber, ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό της OpenSea, του μεγαλύτερου marketplace για NFTs.

Τα NFTs – ή αλλιώς Non-Fungible Tokens – είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο blockchain και μπορεί κανείς να τα αγοράσει ή να πουλήσει.

Αυτό δείχνει πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι εδώ μόνο για επενδύσεις, αλλά και για να χτιστούν πράγματα πάνω τους.

Μισθοί στις Crypto Startups

Αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε, είναι πως πολλά στελέχη είναι διατεθειμένα να αφήσουν πίσω καριέρες με εξαψήφιους μισθούς. Και αυτό για να δοκιμάσουν τη τύχη τους σε μια μικρή Crypto startup επειδή βλέπουν την προοπτική σε αυτά.

Όσοι αφήνουν πίσω τους μισθούς Big Tech δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσο πολύ για μια ανταμοιβή σε μια Crypto Startup.

Συνήθως οι εργαζόμενοι γενικά δέχονται μικρότερο μισθό στις Startups με την ελπίδα ότι η μετοχή της εταιρείας μελλοντικά θα αυξηθεί.

Όμως οι εργαζόμενοι σε Crypto Startups έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τις “μετοχές” τους, πολύ νωρίτερα. Αυτό γίνεται συνήθως με την πώληση κάποιον από τα κρυπτονομίσματα του Project τους.

Πηγή: economictimes.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.