Ποιος είναι ο Dwayne “The Rock” Johnson;

Ποιος είναι ο Dwayne “The Rock” Johnson;

Dwayne Johnson

Στην ζωή, αλλά και στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αναζητούμε από μικροί πρόσωπα-πρότυπα. Δηλαδή, αναζητούμε για ανθρώπους, οι οποίοι θα αποτελέσουν μία από τις μεγαλύτερές μας πηγές έμπνευσης καθώς προχωράμε στην ζωή. Συνήθως, κοιτάμε για κοινά χαρακτηριστικά, όπως βιώματα, ενδιαφέροντα ή τρόπος σκέψης μας.

Στον τομέα της επιχειρηματικότητας, συνήθως ψάχνουμε πρότυπα εκείνους που έχουν ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα και έχουν πετύχει σε αυτόν. Από τον Jeff Bezos και τον Bill Gates, μέχρι τον Gary V και τον Warren Buffett.

Όμως, είναι λάθος να αποκλείουμε κάθε άνθρωπο που δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίας ή δεν είναι γενικότερα στον επιχειρηματικό κόσμο. Αντιθέτως, πρέπει να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να αναζητήσουμε για πετυχημένους ανθρώπους ανεξαρτήτου επαγγελματικής ενασχόλησης.

Με αφορμή την παραπάνω ιδέα, σας παρουσιάζουμε το success story ενός ανθρώπου που δεν “μεγάλωσε” στον κόσμο του business, αλλά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης του 21ου αιώνα, τον Dwayne Johnson.

Η πρώτη του αγάπη και η απογοήτευση

O Johnson γεννήθηκε στις 2 Μάϊου του 1972 στο Hayward της California. Παρόλο αυτά, μεγάλωσε σε ένα εξαιρετικά ασταθές οικογενειακό περιβάλλον, καθώς πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε 9 σχολεία στην Νέα Ζηλανδία, την Χαβάη, το Connecticut και την North Carolina. Επιπλέον, πριν καν κλείσει τα 17, είχε συλληφθεί αρκετές φορές για καβγάδες, μικροκλοπές και αλλά ελαφριά περιστατικά.

Παρόλο αυτά, μέσα σε όλο αυτό το χάος, ο Johnson βρήκε την πρώτη του αγάπη, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ήταν εξαιρετικός αθλητής, με τρομερά φυσικά χαρίσματα, με αποτέλεσμα να πάρει αθλητική υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Miami, το οποίο είχε διαχρονικά μία από τις καλύτερες πανεπιστημιακές ομάδες rugby στις ΗΠΑ.

Όμως, η επιτυχία του κολλεγίου δεν ήταν αρκετή σε συνδυασμό με το ταλέντο του να το στείλουν στο NFL, με αποτέλεσμα, μετά από 6 μήνες δοκιμαστικών, να μην βρει κάποια ομάδα που ενδιαφερόταν για την απόκτησή του.

Επαγγελματική αναγέννηση και επιτυχία

Η περίοδος που ακολούθησε την απόρριψή του από το αμερικάνικο ποδόσφαιρο αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, έπασχε από κατάθλιψη και είχε μόλις 7 δολάρια στον λογαριασμό του(!) Όμως, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να αναζητεί τον σκοπό του και να προσδιορίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Έτσι, μέσα σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, ανακάλυψε την δεύτερή του αγάπη, η οποία δεν τον απογοήτευσε. Το 1996, με την καθοδήγηση του θρυλικού Pat Patterson, ο Johnson ξεκίνησε την νέα του καριέρα με την WWE. Εκεί, δημιούργησε τον χαρακτήρα “The Rock”. Ο χαρακτήρας είχε τόση πέραση, που το έκανε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ τόσο στο WWE, όσο και παγκοσμίως.

Η μετάβαση του Dwayne Johnson στο Hollywood

Το 2004, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την WWE με στόχο να ακολουθήσει την ηθοποιία. Αυτή η απόφαση αποδείχθηκε να είναι μία από τις καλύτερες της καριέρας του, καθώς η ήδη τεράστια φήμη του, σε συνδυασμό με την συμμετοχή του σε πολλές επιτυχημένες ταινίες και σειρές (Fast and Furious, Pain and Gain, Ballers κλπ.) τον εκτόξευσαν στην κορυφή του Hollywood.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Dwayne Johnson ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός παγκοσμίως για το 2020 με έσοδα που αγγίζουν τα 90 εκατομμύρια δολάρια. Το 2011 αποφάσισε να γυρίσει για μια διετία στην WWE καταφέρνοντας να συνδυάσει δύο καριέρες που αγάπησε και τον βοήθησαν να πετύχει.

Η είσοδος του Dwayne Johnson στον κόσμο του business

Εκμεταλλευόμενος την φήμη του, ο Dwayne Johnson αποφάσισε να εισέλθει και αυτός στον επιχειρηματικό κόσμο. Μέσα σε λίγα χρόνια, έχει ήδη αρκετές επιτυχημένες επενδύσεις στο όνομά του. Μερικές από αυτές είναι:

  • The Rock Clock App: Tο 2016, ο Johnson είχε την ιδέα για ένα motivational ξυπνητήρι, αφού αρκετοί από τους θαυμαστές του εξέφρασαν την επιθυμία να ξυπνούν από τις 4 το πρωί, όπως και ο ίδιος, και να οργανώσουν τη ζωή τους. Η εφαρμογή βοηθά επίσης την φυσική τους κατάσταση θέτοντας στόχους και καθοδηγώντας τους στην εκπλήρωσή τους. Ο Johnson χρησιμοποίησε επίσης προηχογραφημένα motivational μηνύματα κατά τη διάρκεια των συνεδριών γυμναστικής. Επιπρόσθετα, το ρολόι προσφέρει 25 ήχους κλήσης για να ξυπνήσετε, τους οποίους επιμελείται ο ίδιος.
  • Κανάλι στο YouTube: Αν και ένας σταρ του επιπέδου του δεν θα ακολουθούσε απαραιτήτως τον δρόμο της έναρξης ενός καναλιού στο YouTube για να διαδώσει την επωνυμία του, ο Rock έκανε ακριβώς αυτό και βρήκε ένα μεγάλο μέρος των θαυμαστών του να αλληλοεπιδρούν μαζί του στην πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο. Χρησιμοποιεί κυρίως την πλατφόρμα για να προωθήσει τις ταινίες του, άλλα επιχειρηματικά εγχειρήματά του και να μοιραστεί συμβουλές γυμναστικής. Από την έναρξη της πανδημίας, το έχει αξιοποιήσει επίσης για να προωθήσει την τεκίλα του Teramana. Αν και αυτό το εγχείρημα δεν είναι παρόμοιο με τα υπόλοιπα, έχει αποδειχθεί αρκετά κερδοφόρο για τον ίδιο.
  • Teramana Tequila: Ενώ αρκετές επιχειρήσεις αγωνίζονται για να επιζήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Johnson έγραψε ένα φοβερό success story. Αυτό επιτεύχθηκε με τη μορφή του προαναφέροντος επιχειρηματικού εγχειρήματος της Teramana Tequila. Η Teramana, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και πούλησε πάνω από 300.000 κιβώτια των 9 λίτρων στους πρώτους έξι μήνες.

Συνοψίζοντας, ο κυριότερος λόγος που αναλύσαμε την σταδιοδρομία του Dwayne Johnson, είναι ότι ο ίδιος αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του ότι για να πετύχει κάποιος στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν είναι απαραίτητο να έχει σπουδάσει στον κλάδο. Αρκεί μόνο να κάνει την απαραίτητη έρευνα, να είναι παρατηρητικός, και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.