Πώς να εκπαιδεύσετε τους διευθυντές σας;

Πώς να εκπαιδεύσετε τους διευθυντές σας;

Πώς να εκπαιδεύσετε τους διευθυντές

Οι κορυφαίες επιδόσεις προάγονται πολύ συχνά στις βαθμίδες της διοίκησης ως αποτέλεσμα της απόδοσής τους, όχι επειδή έχουν επιδείξει ιδιαίτερες δεξιότητες στη διαχείριση ή την ηγεσία ανθρώπων.

Ενώ οι κορυφαίοι ερμηνευτές είναι ικανοί στο να κάνουν πράγματα, δεν είναι απαραίτητα καλοί με τους ανθρώπους.

Τα καλά νέα είναι ότι πολλές από τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν καλό ηγέτη μπορούν να διδαχθούν. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευση διαχείρισης στην επιχείρησή σας.

Προσδιορίστε τις δεξιότητες των καλών διευθυντών;

Πρώτα, πρέπει να καταλάβετε τι κάνει έναν καλό μάνατζερ. Οι διαπροσωπικές δεξιότητες όπως η διακριτικότητα, ο επαγγελματισμός, η ικανότητα να σχετίζεσαι με τους ανθρώπους και η συναισθηματική νοημοσύνη είναι πολύτιμες για έναν διευθυντή.

Θα θελήσετε επίσης να προσδιορίσετε τις τεχνικές δεξιότητες που χρειάζονται οι διευθυντές σας για να ηγηθούν της ομάδας τους. Για παράδειγμα, χρειάζεται ένας διευθυντής πωλήσεων με εμπειρία στις πελατειακές σχέσεις; Ή μήπως ο υπεύθυνος λειτουργίας σας απαιτεί εις βάθος γνώση του συστήματος ERP σας;

Καθορίστε τους στόχους σας

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθορίσετε τους στόχους εκπαίδευσης διαχείρισης. Καθορίστε τι θα θέλατε να δείτε ως τελικό αποτέλεσμα — και γιατί.

Για παράδειγμα, ποιες θα είναι οι απαιτήσεις εργασίας του διευθυντή; Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη διαχείριση και την ηγεσία.

Σε ορισμένες ρυθμίσεις, το μόνο που απαιτείται είναι κάποιος να διαχειρίζεται διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα. Στα περισσότερα άλλα περιβάλλοντα, όμως, σημαίνει να είσαι αρχηγός ομάδας και μέντορας, κάτι που απαιτεί όραμα, πειθώ και διαπραγμάτευση. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο στόχος σας θα ήταν να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες στο διοικητικό προσωπικό σας.

Σχεδιάστε τη διαδικασία σας

Τέλος, θα θελήσετε να χαρτογραφήσετε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε το τελικό σας όραμα. Για παράδειγμα, ένα βασικό καθήκον θα ήταν να κατανοήσουν οι διευθυντές τον δικό τους τύπο προσωπικότητας.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να δείτε πώς εκπαιδεύουν τους διευθυντές και τα στελέχη τους. Αναζητήστε μαθήματα πανεπιστημίου ή κολεγίου ή για ιδιωτική εκπαίδευση διαχείρισης. Ακόμη και οι επενδυτές σας ή τα μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου, εάν έχετε, θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια εξαιρετική πηγή εκπαίδευσης στη διοίκηση.

Πηγή: bdc

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας