Μια παγκόσμια έκθεση της Chainalysis δείχνει σε ποιες χώρες οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερο τα κρυπτονομίσματα!
Η έρενα έγινε σταθμίζοντας τις αξίες συναλλαγών με βάση την αγοραστική δύναμη. Επίσης οι ερευνητές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη μη επαγγελματική και peer-to-peer χρήση. Σκοπός ήταν να μετρηθεί ποιες χώρες έχουν κάνει πραγματικά βήματα στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων σε ένα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού τους.
Το Βιετνάμ είναι στην κορυφή της κατάταξης. Συγκεκριμένα σημείωσε υψηλή βαθμολογία στη συνολική αξία συναλλαγών κρυπτογράφησης καθώς και στις πληρωμές που πραγματοποιούνται από ιδιώτες. Η αξία συναλλαγής εισερχόμενων κρυπτονομισμάτων της μικρότερης χώρας δεν ήταν πολύ κάτω από αυτή της πολύ μεγαλύτερης Ινδίας.
Ένας από τους λόγους που τα κρυπτονομίσματα αποδεικνύονται δημοφιλή στο Βιετνάμ – και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες – είναι ότι χρησιμοποιούνται ως επενδυτικό εργαλείο αντί για άλλες επενδυτικές επιλογές, σύμφωνα με την έκθεση.
Η προσπάθεια διατήρησης της αξίας των αποταμιεύσεών όταν τα τοπικά νομίσματα παραπαίουν είναι ένα άλλο κίνητρο για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, τοποθετώντας τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και την Τουρκία στον χάρτη των χρηστών των Crypto.
Τα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν επίσης κρυπτογράφηση σε πληρωμές peer-to-peer.
Σε αυτό το τμήμα, οι αφρικανικές χώρες όπως η Νιγηρία και η Κένυα κατατάσσονται ψηλά. Οι αφρικανικές χώρες έχουν πρωτοστατήσει στην υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων πληρωμής P2P. Αυτό περιλαμβάνει πληρωμές μέσω κινητού χωρίς μεσολάβηση, όπως ισχυεί στις τραπεζικές μεταφορές και επιλογές ψηφιακών πληρωμών που συνδέονται με αυτές.
Μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών, η χρήση κρυπτονομισμάτων ήταν πιο διαδεδομένη στις αγγλόφωνες χώρες – πρώτα και κύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία.
Οι αναδυόμενες οικονομίες Ινδία, Κίνα και Βραζιλία καταγράφηκαν επίσης ως κορυφαίοι χρήστες.
Στην περίπτωση της εντατικής χρήσης από τη Ρωσία και την Ουκρανία, το Chainalysis τα συνδέει με την ευρεία δυσπιστία προς τους θεσμούς και πιθανώς τη διαφυγή κεφαλαίων και τη φοροαποφυγή.