Παρακολουθούν ακόμα και τον κέρσορα! – Τι είναι το Microsoft clarity

Παρακολουθούν ακόμα και τον κέρσορα! – Τι είναι το Microsoft clarity

microsoft clarity

Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι στατιστικά παρακολουθούν οι εταιρείες, ώστε να βελτιώνουν τα site τους; Ή μάλλον τι δυνατότητες έχουν; Μπορούν να παρακολουθούν ακόμα και τον κένσορα του ποντικιού μας, την ώρα που περιηγούμαστε σε ένα site! Καταγεγραμμένα βίντεο με ολόκληρη την διαδρομή των χρηστών σε ένα site.

Microsoft Clarity

To πρόγραμμα που χρησιμοποιούν ονομάζεται Microsoft Clarity. Πιο συγκεκριμένα:

Το Clarity είναι ένα εργαλείο ανάλυσης συμπεριφοράς χρήστη που βοηθά να κατανοήσoυμε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τον ιστότοπό. Τα υποστηριζόμενα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

  • Βιντεοσκοπήσεις
  • Χάρτες θερμότητας
  • ML Insights

Χάρτες Θερμότητας (Heat Map)

Aρκεί να επιλεγεί το χρονικό διάστημα που επιθυμούμε και η Microsoft μας παρουσιάζει την διαδρομή των χρηστών. Όπως μπορεί κανείς να δει στην εικόνα παρακάτω, υπάρχει στο κέντρο χαμηλά μία μπάρα η οποία, ανάλογα το χρώμα δείχνει στον χρήστη του προγράμματος κατά πόσο θελκτική και δημοφιλή, είναι η κάθε σελίδα, το κάθε κουμπί ή η κάθε επιλογή. Περνώντας τον κένσορα πάνω από κάθε στοιχείο του site, μπορεί κανείς να δει πόσοι χρήστες το έχουν κλικάρει.

Υπάρχει η δυνατότητα, να δούμε πόσα scroll πραγματοποιούν οι χρήστες, και σε τι ποσοστό για κάθε επίπεδο του site. Πραγματοποιήθηκαν 3 scroll, 2, 6 και πόσοι χρήστες έφτασαν στο κάθε scroll.

Tέλος, μπορούμε να δούμε ποιο σημείο του site είναι πιο ελκυστικό, χωρίζοντας το site σε πεδία και βλέποντας τα αντίστοιχα ποσοστά. Η εικόνα παρακάτω αποτελεί ένα παράδειγμα, με την αρχική μπάρα να συγκεντρώνει τα περισσότερα clicks (34.75%).

Γενικά Στοιχεία

Προχωρώντας, στην καρτέλα Dashboard, παρουσιάζονται μερικά ακόμη στατιστικά, με τα πιο ιδιαίτερα παρακάτω:

Rage clicks: Στιγμές όπου οι χρήστες πατάνε επανειλημμένα σε ένα σημείο, click, click, click!!!

Dead clicks: Έχουμε τέτοιου είδους click, όταν ο χρήστης πατάει κάτι στο site, νομίζοντας ότι λειτουργεί ως κουμπί και τελικά δεν υπάρχει κάποιο action.

Quick backs: Ένας χρήστης είτε έκανε κλικ κατά λάθος, είτε έκανε κλικ σε μια σελίδα που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που αναζητούσε.

Φυσικά υπάρχουν κι α΄λλα στατιστικά στοιχεία, όπως το σε ποιες χώρες εμφανίζεται η σελίδα, από ποιους browsers μπαίνουν οι χρήστες, τις δημοφιλείς σελίδες του site και πολλά ακόμη στοιχεία.

Καταγραφή Βίντεο

Στην κατηγορία recording, μπορεί κανείς να βρει βίντεο από κάθε ενέργεια των χρηστών στο site! Πόσα click έκανε και πού, πόση ώρα περιηγήθηκε στο site, αν μπήκε από υπολογιστή και όλα αυτά μέσω καταγεγραμμένων βίντεο. Ναι, καλά έχετε καταλάβει! Ακόμα και αν για κάποιο λόγο κολλήσει το ίντερνετ σας, ακόμα και αν εγκαταλείψετε το site και επιστρέψετε μετά από λίγο, το βίντεο έχει καταγράψει όλη την διαδρομή αναλυτικά.

Τίποτα δεν είναι κρυφό, όσο βρίσκεται στον τεράστιο χώρο του διαδικτύου. Καταγράφονται όλα, από τον κένσορά μας, μέχρι το πού θα πάμε διακοπές, πριν ακόμα κλείσουμε τα εισιτήρια!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας