Γιατί δεν βρίσκεις δουλειά; Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος απαντά!

Γιατί δεν βρίσκεις δουλειά; Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος απαντά!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ; ft Κωνσταντίνος Κίντζιος - Business Talks 60

Γιατί οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά; Τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην αγορά εργασίας; Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος από το REGENERATION ήταν μαζί μας στο Business Talks 60 και μας έδωσε 1 ώρα γεμάτη θετικούς προβληματισμούς, γνώση και μια αισιοδοξία για τα επόμενα χρόνια!

Τα θέματα που συζητήσαμε με τον Κωνσταντίνο Κίντζιο με χρονική σειρά:

00:00 Intro
01:29 Οι δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι
05:00 Εκπαιδεύουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους;
12:13 Είναι ανυπόμονη η νέα γενιά;
22:35 Γιατί είναι ότι καλύτερο να αποτύχεις;
26:10 Πως να αρπάξεις τις ευκαιρίες
29:17 Γιατί να επιλέγεις τον κύκλο σου
31:34 Τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος
34:15 Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος
36:27 Σύνδεση Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας
44:29 Το είναι ο Intrapreneur
46:51 Η σύγκριση των πανεπιστημίων
51:33 Πως να επιτύχεις το όραμα του σου;
56:20 Θέσεις εργασίας μετά το πανεπιστήμιο
58:58 Επιχειρηματικότητα στα σχολεία
1:01:21 Τι καθορίζει τους μισθούς
1:03:17 Ευτυχία ενάντιον επιτυχίας
1:07:30 Πως να βρείς δουλειά μετά το πανεπιστήμιο

Ποιός είναι ο Κωνσταντίνος Κίντζιος;

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος κατέχει περισσότερα από 15 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε τομείς Business Development, Sales, Marketing and Communications, απασχολούμενος σε διάφορους οργανισμούς.

Παράλληλα, είναι Board Member στην Επιτροπή Απασχόλησης του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Job-Pairs που αποτελεί ένα πρόγραμμα mentoring και επαγγελματικής εδυνάμωσης για νέους αποφοίτους που αναζητούν εργασία ή/και καθοδήγηση.

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1982 και σπούδασε Marketing στο DEREE – The American College of Greece. Στο ίδιο ίδρυμα ολοκλήρωσε και το MBA του (highest distinction).

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος στα γραφεία του Business Review Greece με τον Χάρη Αθανασίου, Δημήτρη Βλάμη και Άλεξ Απέργη

Στα πλαίσια της επιμόρφωσής του πιστοποιήθηκε με Diploma in Executive Coaching & Organizational Development από την IMPACT, με το ανώτατο επίπεδο πιστοποίησης από το Association for Coaching. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Κολεγίου, καθώς και Φοιτητικός Αντιπρόσωπος σε 3 διαφορετικές Ακαδημαϊκές Επιτροπές.

Έκτοτε, συμμετέχει ενεργά στο διάλογο των social media, μέσω LinkedIn, Facebook και Twitter. Αυτό το κάνει μιας και απολαμβάνει την επικοινωνία με τους ανθρώπους και είναι υπέρμαχος του ρητού “The only source of knowledge is experience” του Albert Einstein.

Ως Business Development Director του ReGeneration, από τις αρχές του 2017, συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση του brain-drain στις νεανικές ηλικίες. Επίσης, συμβάλει στην ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας, καθώς και στο ουσιαστικό γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας.

Χαρακτηριστικά δηλώνει: “Παρέα με μια μικρή αλλά από ατσάλι ομάδα, τείνουμε χείρα βοηθείας στη νέα γενιά, στο μέλλον του τόπου μας, δημοκρατικοποιώντας την ευκαιρία για μεταπανεπιστημιακή εκπαίδευση και απασχόληση, πάντα ευθυγραμμισμένοι με τις αλλαγές που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Οδηγός μου ήταν και παραμένει η ηθική ικανοποίηση που λαμβάνω, συνδράμοντας στην ανέλιξη χιλιάδων νέων της χώρας μας – νέων με όρεξη, πάθος, πείσμα και θέληση που κόντρα σε όλους και όλα ενώνουν τις δυνάμεις του μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο, δικό τους, δικό μας, της Ελλάδας.”

Βρές τον Κωνσταντίνο Κίντζιο και το REGENERATION

https://www.regeneration.gr/

https://www.linkedin.com/in/kintzios/

?️ BusinessTalks Podcast:

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας