Η άγνωστη ιστορία του ιδρυτή της Reebok

Η άγνωστη ιστορία του ιδρυτή της Reebok

Reebok

Ποιος είναι ο Joe Foster και ποια είναι η Reebok;

Πως ξεκίνησε αυτός ο άνθρωπος από το 0 χτίζοντας ένα brand πολλών Δισεκατομμυρίων;

Κάποιοι τρέχουν για να κερδίζουν τους αντιπάλους τους. Εγώ έτρεχα για να κερδίζω τον εαυτό μου. -Joe Foster

Όλα αυτά θα τα απαντήσουμε σήμερα, καθώς το σημερινό άρθρο αφορά την αυτοβιογραφία του ιδρυτή της Reebok, γνωστό και ως Joe Foster.

J. W. Foster & Sons

Γυρίζοντας στις αρχές του 20ου αιώνα, ερχόμαστε σε επαφή με τον Παππού Joe Foster. Ο πρώτος υποδηματοποιός της οικογένειας. Αρχικά ήταν δρομέας και κατέληξε να φτιάχνει μόνος του παπούτσια, αρχικά για να τρέξει σε αγώνες. Στην συνέχεια δημιούργησε την J.W. Foster & Son, μια επιχείρηση που έφτιαχνε αθλητικά παπούτσια.

Η οικογενειακή έριδα

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή της επιχείρησης, ανέλαβαν οι δύο γιοί του.

Όμως δεν τα έβρισκαν καθόλου στον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της επιχείρησης.

Ο ένας ήθελε να δημιουργούνται συνεχώς καινούργια σχέδια και ο άλλος ήθελε να μείνουν στα ίδια, αυξάνοντας την παραγωγή. Στο παιχνίδι ξαφνικά μπήκε ο Τζο, συγγραφέας του βιβλίου, και ο αδερφός του Τζεφ. Δουλεύοντας ως απλοί υπάλληλοι στην επιχείρηση που είχε φτιάξει ο παππούς Τζο και είχε αφήσει στους στον πατέρα και στον θείο τους, έμαθαν την τέχνη της υποδηματοποιίας.

Με όλη αυτή την διαμάχη που υπήρχε μεταξύ του πατέρα και του θείου τους, τα δύο αδέρφια πήραν την πρωτοβουλία να φύγουν από την επιχείρηση. Έτσι ξεκίνησαν από το 0 μια καινούργια επιχείρηση, που μέσα από πολλές δυσκολίες ονομάστηκε Reebok!

Οι δυσκολίες δημιουργίας της Reebok

Έχοντας πενιχρά έσοδα, μεταχειρισμένα μηχανήματα και μικρή γραμμή παραγωγής τα δύο αδέρφια πέρασαν δύσκολα τα πρώτα χρόνια μαζί με τις οικογένειές τους! Χρειάστηκε μάλιστα να μείνουν και μέσα στο εργοστάσιο, γιατί τα έβγαζαν πέρα! Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη πωλητών και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπήρχε από μεγαλύτερες επιχειρήσεις, όπως ήταν η Adidas και η Puma.

Το κενό της αγοράςΗ ευκαιρία της Reebok

Καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες τρώγονταν μεταξύ τους για το ποια θα επικρατήσει στην αγορά, η Reebok είδε ένα κενό που υπήρχε στην αγορά για την αερόμπικ γυμναστική, μια γυμναστική που κυρίως κάναν σε μεγάλη συχνότητα οι γυναίκες! Μιας και οι υπόλοιπες εταιρείες αγνοούσαν την ακάλυπτη αυτή ανάγκη των γυναικών, η Reebok έχοντας βρει έναν επενδυτή, επένδυσε σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι της επιτυχίας της!

Λόγια έμπνευσης από τον Joe Foster

Κλείνοντας θα ήθελα να γράψω μερικά λόγια του Joe Foster, τα οποία μου έδωσαν έμπνευση και κουράγιο!

Στα 80 μου πλέον, ίσως με δείτε το πρωί να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου τον Πέπε στους δρόμους του Μπόλτον. Μάλλον θα έχω σκυμμένο το κεφάλι… γιατί κοιτάζω πάντοτε ποιοι φορούν σπορτέξ Reebok. Ακόμα και ύστερα από τόσα χρόνια μου αρέσει να βλέπω τα παπούτσια μου στα πόδια των κατοίκων της πόλης μου. Και ποιος ξέρει, ίσως κάποιος από τους νέους που συναντάω στον δρόμο διαβάσει το βιβλίο μου και τον εμπνεύσει να κάνει φιλόδοξα όνειρα. Ίσως αυτή την στιγμή να είναι άνεργος ή να μισεί την δουλειά του, αλλά με αφοσίωση και αρκετή τύχη μπορεί να ξεκινήσει το ταξίδι του και να γίνει πρωταθλητής. Αν τα κατάφερε ένας απλός υποδηματοποιός, τότε τα πάντα είναι δυνατά.

Joe Foster.

Αν βρήκες ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο, μπορείς να το αποκτήσεις σήμερα, κάνοντας κλικ εδώ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!