Ύστερα από την αποστολή βιογραφικού, έρχεται η ώρα της συνέντευξης και ένας υπεύθυνος προσλήψεων είναι ο κατάλληλος για να κρίνει αν τα προσόντα σου είναι κατάλληλα για την θέση.
Ένας υπεύθυνος προσλήψεων είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όσων αναζητούν εργασία και όσων ζητούν υπαλλήλους.
Είναι δηλαδή, αμοιβαία επωφελής τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τους εργοδότες.
Η κατανόηση του ρόλου ενός υπεύθυνου προσλήψεων στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι πολύ σημαντική.
Αυτό συμβαίνει διότι, έτσι μπορείς να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις τον επόμενο ρόλο σου.
Τι κάνει ένας υπεύθυνος προσλήψεων (Recruiter);
Ένας υπεύθυνος προσλήψεων (ή μια εταιρεια προσλήψεων) βοηθά τις επιχειρήσεις να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για ανοιχτές θέσεις εργασίας.
Στοχεύει να υποστηρίξει και να εξισορροπήσει τις ανάγκες του εργοδότη και του υποψηφίου εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας συνέντευξης και πρόσληψης.
Ο υπεύθυνος προσλήψεων είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία απόκτησης ταλέντων, αλλά δεν λαμβάνει τελικές αποφάσεις πρόσληψης.
Η κυριότητα ενός υπεύθυνου προσλήψεων, τις περισσότερες φορές, ανήκει στην εταιρεία η οποία προσλαμβάνει και όχι στο άτομο που αναζητά εργασία.
Πως γίνεται να επωφεληθείς από μια συνεργασία μαζί του αν είσαι υποψήφιος εργαζόμενος:
8 λόγοι για να εμπιστευτείς έναν υπεύθυνο προσλήψεων
- Ο υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο σε σύγκριση με την αναζήτηση εργασίας που θα κάνεις μόνος σου.
- Μπορεί να διευρύνει το δίκτυό σου και να σε συνδέσει με θέσεις εργασίας και εργοδότες που μπορεί να μην βρεις από μόνος σου.
- Μπορεί να σου προτείνει συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στη διαδικασία συνέντευξης και πρόσληψης.
- Εξετάζοντας τον χαρακτήρα σου, είναι σε θέση να προτείνει θέσεις που σου ταιριάζουν καλύτερα.
- Μπορεί να ενοποιήσει όλες τις πληροφορίες σου, όπως τις σπουδές, τις δεξιότητες και τα επιτεύγματα σου, για να επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου για πολλές ανοιχτές θέσεις.
- Διαχειρίζεται τη διαδικασία προσφοράς εργασίας και μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πως να διαπραγματεύεσαι.
- Είναι σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου, ώστε να εξασφαλίσεις μια ομαλή μετάβαση στην νέα σου θέση.
- Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι μπορεί να προσφέρει ανατροφοδότηση για να βοηθήσει στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν λάβεις την τωρινή θέση εργασίας.
Πηγή: Indeed