Εταιρεία στην Ελλάδα κάνει πάρτι για τους εργαζόμενους που παραιτούνται!

Εταιρεία στην Ελλάδα κάνει πάρτι για τους εργαζόμενους που παραιτούνται!

krs group

Είχατε ποτέ σκεφτεί να υποβάλετε την παραίτησή σας και η εταιρεία από την οποία απόφασίσατε να αποχωρήσετε να κάνει πάρτι προς τιμήν σας;

Είναι σίγουρα κάτι που δεν θα περιμένατε ποτέ. Κι όμως υπάρχει εταιρεία που το κάνει! Και μάλιστα είναι ελληνική.

Ο λόγος για τον μεγάλο λογιστικό όμιλο KRS Group. Αν το όνομα σας θυμίζει κάτι είναι καθώς η ίδια εταιρεία είναι η μοναδική που προσφέρει 6ωρη εργασία με μισθούς 8ωρου. Κάτι για το οποίο είχε γίνει Viral και έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μας.

Κρίνοντας από αυτά τα 2 καταλαβαινούμε πως η KRS είναι μια εταιρεία η οποία δίνει τεράστια έμφαση στις σχέσεις με τους εργαζόμενους της. Έχει κατανοήσει πως ο μόνος τρόπος να κρατήσεις τους εργαζόμενους σου είναι να κατανοείς τις ανάγκες τους και να τους προσφέρεις τις καλύτερες δυνατές συνθηκές εργασίας.

Μείωση της αποχώρησης των εργαζομένων (Employee Turnover)

Γι αυτό και προωθεί στη χώρα μας πολύ καινοτόμες πρακτικές στο HR. Τα αποτελέσματα εξαιρετικά! Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο ιδρυτής και CEO της KRS, Κωνσταντίνος Ράικος, έχει καταφέρει να μειώσει δραματικά το Employee Turnover. Πρόκειται για έναν δείκτη που δείχνει το ποσοστό εναλλαγής εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, είναι μέτρηση του αριθμού των εργαζομένων που εγκαταλείπουν μια εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου, συνήθως ενός έτους.

Όμως, όσο και να μειωθεί αυτό το ποσοστό, είναι σίγουρο πως πάντα θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα αποχωρούν, για δικούς τους προσωπικούς ή επαγγελματικοούς λόγους.

Το πάρτι αποχώρησης εργαζομένων της KRS

Για αυτούς τους εργαζόμενους, η KRS έχει καθιερώσει να διοργανώνει ένα μικρό πάρτι, με τη συμμετοχή μάλιστα όλων των εργαζομένων που είναι εκείνη τη στιγμή στα κεντρικά της γραφεία!

Η διαδικασία περιλαμβάνει ένα διάλειμμα όλων από τις δουλειές τους και συγκέντρωση στο μεγάλο meeting Room. Ακολουθεί η απόφαση για το φαγητό που θα παραγγείλουν. Πίτσες, σουβλάκια, ακόμα και σούσι. Κάθε φορά είναι και κάτι διαφορετικό. Το φαγητό συνοδεύουν αναψυτικά και χυμοί.

Εννοείται πως λόγω του εργασιακού περιβάλλοντος λείπει το αλκοολ. Όμως αυτό, δεν αποτελεί πρόβλημα για κανέναν, καθώς το κλίμα τους κάνει όλους να διασκεδάζουν σε αυτό το διάλειμμα από τη δουλειά τους.

Φυσικά, όλα είναι κερασμένα από τον CEO της KRS, Κωνσταντίνο Ράικο.

Στα πλαίσια αυτής της γιορτής εκφράζονται οι ευχαριστίες από όλους για την προσφορά στην εταιρεία αυτού που αποχωρεί.

Η δημοσίευση του CEO της KRS Κωνσταντίνου Ράικου στο LinkedIn, από το τελευταίο πάρτι παραίτησης

Γιατί όμως να γίνεται αυτό το πάρτι προς τιμήν αυτού που αποχωρεί;

Η απάντηση είναι απλή. Μια εταιρεία που θέλει να έχει καλές σχέσεις με τους εργαζόμενους της, θέλει όταν αυτή η σχέση τερματίζεται να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως ο εργαζόμενος αποχωρεί ως φίλος και όχι ως εχθρός.

Και φυσικά η εταιρεία και η διοίκησή της δεν κρατούν κακία σε κανέναν. Αναγνωρίζουν πως κάθε εργαζόμενος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές που θεωρεί καλύτερες για το μέλλον του.

Με τη σειρά τους, οι εργαζόμενοι, θα έχουν να λένε τα καλύτερα για την εταιρεία και ας αποχώρησαν από αυτή. Είναι μάλιστα πιθανό να διαφημίσουν την εταιρεία και σε άλλους ανθρώπους.

Ποια είναι η KRS Group;

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα και ειδικότερα προσφέρει υπηρεσίες Λογιστικής, Φορολογίας και Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες της αγοράς, καθώς και από ταχέως αναπτυσσόμενα στελέχη.

Η KRS Financial Control είναι η πρώτη εταιρεία του group. Ιδρύθηκε το 2011 και εξειδικεύεται στην παροχή λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών. Η KRS είναι η πρώτη ελληνική λογιστική εταιρεία με βραβευμένα custom-made εργαλεία, για τις ανάγκες των πελατών της.

Η KRS Consulting, η οποία ιδρύθηκε το 2018, εξειδικεύεται στο Business Development, τη δημιουργία Business Plan, καθώς και στην υποβολή και παρακολούθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Η Μη Κερδοσκοπική εταιρία KRS Foundation ιδρύθηκε το 2019, με μόνο σκοπό την υποστήριξη οργανισμών και δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Έτσι η εταιρεία προσπαθεί να μεταδώσει το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης σε όσους χρειάζονται βοήθεια και καθοδήγηση.

Ο Παρασκευάς Φορολογάς είναι το πιο πρόσφατο project του group καιπρόκειται για το πρώτο ψηφιακό λογιστήριο φυσικών προσώπων. Το σύνολο των υπηρεσιών της εταιρίας παρέχονται μέσα από την εφαρμογή «Παρασκευάς Φορολογάς», η οποία είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ίσως σας ενδιαφέρει