Ξεκινήστε από το Γιατί!

Ξεκινήστε από το Γιατί!

Ξεκινήστε από το ΓΙΑΤΙ

Ξεκινήστε από το Γιατί!

Πως οι μεγάλοι ηγέτες εμπνέουν τους πάντες να δράσουν;

Πριν περίπου 12 χρόνια μια ομιλία με τίτλο “How great leaders inspire action” έκανε την εμφάνισή της στο Tedx με εισηγητή τον Simon Sinek και ήταν τόσο επιτυχημένη που έχει πάνω από 10.000.000 προβολές! Όλα ξεκινούν από το ΓΙΑΤΙ!

Το ΓΙΑΤΙ του συγγραφέα είναι να δημιουργήσει έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα αντλούν έμπνευση από τις εργασίες τους!

Αυτό λοιπόν ήταν και το βήμα που έδωσε ώθηση στον συγγραφέα να δημοσιεύσει αυτό το βιβλίο!

Αποκτώντας φήμη και δημιουργώντας ένα best seller, μαθαίνουμε από το βιβλίο ότι αυτό που έχει σημασία είναι το ΓΙΑΤΙ μας. Πολλοί γνωρίζουν τι κάνουν, λιγότεροι είναι αυτοί που μπορούν να σου εξηγήσουν σε τι διαφέρουν από τους άλλους (πως;) και ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν γιατί κάνουν αυτό που κάνουν;

https://www.instagram.com/p/CBQbDh0gtkc/?utm_source=ig_web_copy_link

Ι. Ξεκινήστε από το Γιατί, εκεί το χάνουν οι περισσότεροι!

Στις μέρες μας, αρκετά συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με την χειραγώγηση. Πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν με την τιμή, με τον φόβο, με την προώθηση προϊόντων, όμως ξεχνούν πως με την χειραγώγηση ίσως κερδίσεις βραχυπρόθεσμο κέρδος όμως δεν καταφέρνεις ποτέ να χτίσεις αφοσίωση και αγάπη από την μεριά των πελατών.

Και εκεί κάνουν το λάθος οι περισσότεροι. Δεν ξεκινάνε από το ΓΙΑΤΙ.

Ποιος είναι ο χρυσός κύκλος;

Ο χρυσός κύκλος είναι κάτι για το οποίο γίνεται λόγος μέσα στο βιβλίο και στην ουσία λέει ότι από εκεί ξεκινούν όλα. Η καρδιά αυτού του Κύκλου είναι το ΓΙΑΤΙ, έπειτα ακολουθεί το ΠΩΣ και στο τέλος προκύπτει το ΤΙ. Αυτή είναι και η προσέγγιση που θα έπρεπε να είχαμε!

Από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι τους Αδερφούς Ράιτ, τον Στιβ Τζομπς…

Τι κοινό έχουν αυτοί οι άνθρωποι μεταξύ τους; Μπορείτε να μαντέψετε;

Σίγουρα πέτυχαν κάτι μεγάλο. Δεν ξεκίνησαν από το ΤΙ. Δεν ξεκίνησαν από το ΠΩΣ.

Ξεκινήστε από το Γιατί! Έτσι θα μαγέψετε τους ανθρώπους, έτσι θα ξεπεράσετε τις αποτυχίες

https://www.instagram.com/p/CHSujW2grgL/?utm_source=ig_web_copy_link

ΙΙ. Ξεκινήστε από το Γιατί! Η Ευκαιρία σας!

Τελικά όλοι μας ξέρουμε το ΤΙ κάνουμε. Μερικοί από εμάς γνωρίζουμε το ΠΩΣ το κάνουμε. Λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν ΓΙΑΤΙ κάνουν ότι κάνουν.

Πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία, πίσω από κάθε μεγάλη ιδέα, πίσω από κάθε μεγάλο κίνημα, υπήρξαν ηγέτες οι οποίοι γνωρίζοντας ποιο είναι το ΓΙΑΤΙ τους και επικοινωνώντας το στον κόσμο κατάφεραν να πετύχουν!

Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν το ΤΙ κάνεις, αγοράζουν το ΓΙΑΤΙ το κάνεις.

Simon Sinek
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!