Μιλώντας σε αγνώστους: Πως να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Μιλώντας σε αγνώστους: Πως να βελτιώσεις την επικοινωνία σου.

Μιλώντας σε αγνώστους.

Ποια πράγματα πρέπει να γνωρίζεις μιλώντας σε αγνώστους;

Σε ακόμα ένα εξαιρετικό βιβλίο, μετά από πολύ έρευνα, βρίσκουμε την απάντηση!

Μετά από μια υπέροχη σύνδεση μεταξύ διαφόρων ιστοριών, με τον μοναδικό τρόπο που ο συγγραφέας ξέρει να κάνει, έχουμε στα χέρια μας κάποια συμπεράσματα, για το πως θα διαχειριστούμε τους αγνώστους!

Μιλώντας σε αγνώστους, κάνουμε πολλά λάθη.

Χρησιμοποιούμε λάθος εργαλεία. Λάθος στρατηγικές. Και έτσι παρερμηνεύουμε πολλά πράγματα όπως είναι για παράδειγμα οι εκφράσεις και η στάση κάποιου ή όπως είναι για παράδειγμα η εύρεση της αλήθειας μέσω της επικοινωνίας πρόσωπο-με-πρόσωπο όταν είμαστε με κάποιον που προσπαθούμε να τον ανακρίνουμε κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά.

Οι δυο γρίφοι για τους αγνώστους.

1ον: Γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε πότε ο άγνωστος που έχουμε απέναντί μας, μας λέει ψέματα κατάμουτρα;

2ον: Γιατί εκτιμάμε λάθος την κατάσταση όταν συναντάμε έναν άγνωστο παρά όταν δεν τον συναντάμε;

Δεν μπορούμε όμως να δώσουμε απάντηση σε αυτούς τους 2 γρίφους αν πρώτα δεν γνωρίσουμε ποια λάθη κάνουμε…

Μιλώντας σε αγνώστους: Λάθος 1ο.

Το 1ο λάθος έχει να κάνει με την αυτόματη επιλογή της αλήθειας. Πιστεύουμε κάποιον άγνωστο όχι επειδή δεν έχουμε αμφιβολίες για εκείνον αλλά επειδή δεν μας έχει δημιουργήσει αρκετές αμφιβολίες ήδη. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν σε αυτό που βλέπουν, εκτός και αν υπάρξουν στοιχεία τα οποία θα τους προκαλέσουν κάποια αμφιβολία. Γι’ αυτό εξάλλου είναι δύσκολο να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα όταν τον γνωρίζεις! Μπορεί να είναι τόσο πειστικός που να μην φαίνεται τίποτα κακό.

Μιλώντας σε αγνώστους: Λάθος 2ο

Το 2ο λάθος είναι η διαφάνεια. Αυτό απλά σημαίνει πως κρίνουμε τους αγνώστους γύρω μας από εξωτερικά σημάδια. Πιστεύουμε πως η συμπεριφορά και η στάση τους είναι αξιόπιστα τεκμήρια που θα μας αποκαλύψουν πληροφορίες. Δεν υπάρχει πάντα σωστή κρίση στην ανθρώπινη επαφή…

Μιλώντας σε άγνωστους: Λάθος 3ο

Το 3ο λάθος έχει να κάνει με την σύζευξη. Δηλαδή με το γεγονός πως η συμπεριφορά των ανθρώπων συνδέεται με πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις όπως είναι για παράδειγμα μια τοποθεσία ή ένα πλαίσιο, δηλαδή το “πότε” και το “που” όταν τον συναντάμε.

“Μην βγάζεις συμπεράσματα κοιτάζοντας τον άγνωστο. Κοίταξε τον κόσμο του αγνώστου πρώτα.” -Malcolm Gladwell

Το να μιλάς σε αγνώστους το 2022 είναι πλέον μια καθημερινότητα. Νέοι άνθρωποι έρχονται καθημερινά σε επαφή με άλλους νέους για να κοινωνικοποιηθούν. Γιατροί εξετάζουν αγνώστους ασθενείς κάθε μέρα! Αστυνόμοι, δικηγόροι & δικαστές, πωλητές… όλοι τους μιλάνε σε αγνώστους κάθε μέρα.

Αν δεν τα πηγαίνεις και τόσο καλά με τους αγνώστους, αυτό το βιβλίο είναι ένα καλό ξεκίνημα για να αλλάξεις!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!