Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους!

Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους!

Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους!

Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ μου, που το έχω διαβάσει συνολικά 5 φορές είναι το βιβλίο του Dale Carnegie, “Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους”.

Αν δεν το έχεις διαβάσει δεν μπορείς να φανταστείς τι χάνεις! Ανεξαρτήτως δουλειάς, οι ανθρώπινες σχέσεις και η ανθρώπινη επικοινωνία είναι κάτι που θα έπρεπε όλοι μας να κάναμε καλά και παρόλα αυτά το αμελούμε και νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα.

Πολλοί άνθρωποι μάλιστα δεν διαβάζουν βιβλία σαν το συγκεκριμένο γιατί όπως λένε “δεν θέλουν να χάσουν τον αυθορμητισμό τους”… αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτές οι πρακτικές εφαρμόζονται από κάθε άνθρωπο με πινελιές από τον δικό του χαρακτήρα.

Ονόματα!

Δεν υπάρχει πιο γλυκός ήχος για κάποιον άνθρωπο από το όνομά του! Τι θα έλεγες λοιπόν να ξεκινήσεις να μαθαίνεις τα ονόματα των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι και να σταματήσεις να τους αναφέρεσαι ως “μεγάλε” και “ψηλέ”;

Ειδικά όταν μαθαίνεις το ονοματεπώνυμο κάποιου, κάνετε χειραψία και μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες για αυτόν, δείχνεις πως ενδιαφέρεσαι αλλά γίνεσαι και πιο ενδιαφέρον άτομο…

Πως να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους: Άκου!

Ο θεός μας έδωσε 2 αυτιά και 1 στόμα. Μάντεψε γιατί! Δεν θα ήθελα να μάθω πόσο περισσότερο θα μιλούσαν κάποιοι αν είχαν δύο στόματα…

Για να ξεκινήσεις να επηρεάζεις τους ανθρώπους χρειάζεται να ξεκινήσεις να τους ακούς. Και όχι να τους ακούς απλά για να απαντήσεις. Να τους ακούς ενεργητικά, να τους δείχνεις κατανόηση και να μην περιμένεις απλά να έρθει η σειρά σου για να μιλήσεις!

Μην κρίνεις και μην καταδικάζεις.

Πραγματικά! Είναι μήπως αυτή η δουλειά σου; Προφανώς και όχι! Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν πως είναι σωστοί και δρουν με σωστό τρόπο. Δεν χρειάζεται να το κρίνεις αυτό. Ούτε να το καταδικάσεις, γιατί το κάνεις και εσύ ο ίδιος.

Δείξε κατανόηση και αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, να το κάνεις με πιο ήπιο τρόπο…

Ένα βιβλίο διαμάντι που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!