Τρόποι Συγκέντρωσης για Διάβασμα

Τρόποι Συγκέντρωσης για Διάβασμα

Τρόποι Συγκέντρωσης για Διάβασμα

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται αρκετά να συγκεντρωθούν για να διαβάσουν και για αυτό αναζητούν αν υπάρουν τρόποι συγκέντρωσης για διάβασμα. Αποσπάται η προσοχή τους εύκολα, έχουν αλλού το μυαλό τους, δεν νιώθουν ενεργοί και πολλές φορές σκέφτονται άλλα πράγματα καθώς διαβάζουν.

Υπάρχουν όμως τρόποι που δουλεύουν για μένα και θα ήθελα να τους μοιραστώ μαζί σας. Ευελπίστω να σας βοηθήσουν, για να απολαύσετε και εσείς την εξαιρετική αυτή εμπειρία – την εμπειρία του διαβάσματος!

Προτού σας δώσω όμως μερικά από αυτά που κάνω εγώ, θα ήθελα να σας πω πως είναι φυσιολογικό να σκέφτεστε άλλα πράγματα ενώ διαβάζετε. Είναι φυσιολογικό να έχετε αλλού το μυαλό σας, είναι φυσιολογικό να θέλετε να ανοίξετε το κινητό σας.

Πάμε όμως να δούμε τώρα μαζί ποιοι είναι οι τρόποι συγκέντρωσης για διάβασμα!

Πρώτος Τρόπος: Άφησε το κινητό σου σε άλλο δωμάτιο!

Ο μόνος τρόπος για να μην ανοίξεις το κινητό σου είναι να το πετάξεις μακριά. Κάθε φορά που θέλω να συγκεντρωθώ, κλείνω το wifi, αφήνω το κινητό σε άλλο δωμάτιο, το βάζω στο αθόρυβο και ξεκινάω να κάνω αυτό που θέλω να πετύχω.

Δεύτερος Τρόπος: Πάρε ένα μολύβι ή στυλό μαζί σου!

Τα βιβλία είναι εργαλεία. Τα βιβλία είναι διασκέδαση. Τα βιβλία είναι πολλά πράγματα και σίγουρα δεν είναι εκθέματα!

Οποιοδήποτε βιβλίο και αν κάτσω να διαβάσω, είτε αυτό είναι μυθιστόρημα είτε ανήκει στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης κτλ έχω κάτι μαζί μου που μου επιτρέπει να υπογραμμίζω οτιδήποτε θέλω να θυμάμαι. Και αυτό μου δίνει την πάσα για τον τρίτο τρόπο.

Τρίτος Τρόπος: Μείνε ενεργός!

Καθώς διαβάζεις αν μείνεις παθητικός, το διάβασμα θα είναι μια βαρετή εμπειρία. Πάρε ένα τετράδιο δίπλα σου, και ξεκίνα να κρατάς σημειώσεις, ξεκίνα να γράφεις ιδέες και πράγματα που σου τράβηξαν το ενδιαφέρον σου!

Τέταρτος Τρόπος: Βάλε κλασική μουσική!

Την έχω καταβρεί με το πίανο. Κάθε φορά που διαβάζω, στο background παίζει πιάνο και εγώ χάνομαι στον ρυθμό σου, ακούγοντας εξαιρετική μουσική, κάνοντας την εμπειρία του διαβάσματος ακόμα πιο διασκεδαστική!

Πέμπτος Τρόπος: Διάβασε κάτι που όντως τραβάει το ενδιαφέρον σου!

Δεν διαβάζω βιβλία που ξέρω ότι θα τα βαρεθώ. Και αυτό γιατί υπάρχουν τόσα βιβλία εκεί έξω, έχω πιεσμένο χρόνο και πραγματικά θέλω να διαβάσω μόνο τα καλύτερα!

Ακολουθώ πάντα έναν κανόνα: Δεν διαβάζω κάτι που δεν μου αρέσει. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια, όταν μιλάμε για κάτι που πρέπει να διαβάσουμε όπως για παράδειγμα είναι κάτι στην δουλειά, σχολή κτλ.

Και αυτοί ήταν οι τρόποι συγκέντρωσης για διάβασμα που ακολουθώ εγώ. Πιστεύω πως αν τους ακολουθείσετε θα διαβάζετε καλύτερα, με περισσότερη όρεξη και πιο αποδοτικά!

Καλό διάβασμα!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!