Η καλύτερη ώρα για διάβασμα!

Η καλύτερη ώρα για διάβασμα!

Η καλύτερη ώρα για διάβασμα

Αλήθεια ποια είναι η καλύτερη ώρα για διάβασμα; Υπάρχει η καλύτερη ώρα για διάβασμα;

Μου έχουν κάνει πολλά άτομα αυτή την ερώτηση και πάντα δίνω δύο απαντήσεις!

Απάντηση 1: Δεν υπάρχει η καλύτερη ώρα για ανάγνωση, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Απάντηση 2: Εξαρτάται από το τι είναι αυτό που διαβάζεις.

Μάλιστα, πολλές φορές πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και αν αυτό που θα διαβάσουμε θέλει αρκετή προσοχή, αρκετή προσπάθεια ή αν απλά είναι κάτι που το κάνεις για να χαλαρώσεις.

Πάμε να προσεγγίσουμε λίγο πιο αναλυτικά τις δύο απαντήσεις.

Απάντηση 1: Δεν υπάρχει η καλύτερη ώρα για διάβασμα, είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα ή τουλάχιστον οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων έχουν διαφορετικό από τις άλλες. Π.χ. Ένας μαθητής έχει διαφορετικό πρόγραμμα από έναν εργαζόμενο.

Έτσι για έναν μαθητή ίσως είναι ευκολότερο να διαβάσει το απόγευμα μετά το μάθημα και για έναν εργαζόμενο ίσως βολεύει περισσότερο να διαβάσει το πρωί, καθώς πίνει το καφεδάκι του πριν πάει για δουλειά. Δεν αποκλείεται βέβαια να γίνει και με τον αντίθετο τρόπο.

Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να δώσουμε μια απάντηση όπως για παράδειγμα “η καλύτερη ώρα για διάβασμα είναι στις 18:00 ή στις 07:00”.

Για να δώσουμε πιο συγκεκριμένη απάντηση, χρειάζεται να το προσεγγίσουμε το θέμα με την 2η απάντηση.

Απάντηση 2: Εξαρτάται από το τι είναι αυτό που διαβάζεις.

Τι είναι αυτό που διαβάζεις; Είναι κάτι που απαιτεί υπερπροσπάθεια, είναι κάτι που απαιτεί λίγη προσοχή ή είναι κάτι που θα διαβάσεις για διασκέδαση;

Δίνω συχνά αυτή την απάντηση σε όσους με ρωτάνε. Βλέπετε, το διάβασμα όσο εύκολο ή δύσκολο και αν είναι, και στις δύο περιπτώσεις, χρειάζεται προσπάθεια. Μικρή ή μεγάλη.

Έτσι, αν έχω να διαβάσω κάτι που απαιτεί προσπάθεια, σημειώσεις και χρόνο για να το κατανοήσω, το διαβάζω όταν έχω ενέργεια, καθαρότητα και όρεξη. Αυτή η ώρα για μένα συνήθως είναι το πρωί. (Κοιμάμαι με τις κότες)

Από την άλλη όμως, αν έχω να διαβάσω κάτι το οποίο δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, όπως είναι για παράδειγμα το διάβασμα ενός μυθιστορήματος, τότε απλώς διαβάζω σε ώρες που είμαι κουρασμένος για να χαλαρώσω. Το βράδυ πριν κοιμηθώ, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μια καλή ώρα για μένα.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, πως δεν υπάρχει “Η καλύτερη ώρα για ανάγνωση”, το θέμα είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, τους οποίους καθορίζει ο καθένας μαος ξεχωριστά, με την δική του κρίση.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!