Άκουσε! Η αποτελεσματική επικοινωνία

Άκουσε! Η αποτελεσματική επικοινωνία

άκουσε! Η αποτελεσματική επικοινωνία

Άκουσε! Αυτό το βιβλίο αφορά την τέχνη και την επίτευξη της αποτελεσματικής επικοινωνίας, ένα εργαλείο που σίγουρα θα χρειαστείς στις μέρες μας!

Ζούμε σε έναν κόσμο που όλοι θέλουν να μιλάνε. Κυρίως όμως, τους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους και τους αρέσει να μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες και απόψεις που τους ανήκουν. Σε έναν κόσμο λοιπόν που όλοι μιλάνε, ποιοι είναι τελικά αυτοί που ακούνε;

Θυμήσου πως ο θεός μας έδωσε 2 αυτιά και 1 στόμα. Μάντεψε γιατί!

Άκουσε: Οι 7 τύποι ακροατών

Σύμφωνα με το βιβλίο, υπάρχουν 7 τύποι ακροατών που καλό θα ΄΄ήταν να είμαστε σε θέση να τους αναγνωρίσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

  • Οι απασχολημένοι
  • Οι αφηρημένοι
  • Εκείνοι που διακόπτουν
  • Οι “Δεν βαριέσαι”
  • Οι επιθετικοί
  • Οι αναλυτές
  • Οι αφοσιωμένοι

Οι 6 πρώτοι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία από τον έβδομο. Κάθε άνθρωπος αναζητά απέναντί του έναν αφοσιωμένο ακροατή. Έναν ακροατή που ξέρει να ακούει!

Οι αφοσιωμένοι

Ακούγοντας με ενσυναίσθηση σημαίνει ότι επιδιώκουμε να καταλάβουμε το άτομο συνολικά

Οι αφοσιωμένοι είναι οι ακροατές που έχουν συνειδητή επίγνωση ότι ακούνε. Ακούνε στο 100%.

“Ακούνε με τα μάτια, τα αυτιά, την καρδιά και προσπαθούν να μπουν στην θέση του ομιλούντος. Είναι η ακρόαση στο ανώτερο επίπεδο.” όπως αναφέρεται και στο βιβλίο.

Όντας αφοσιωμένοι ακροατές μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τους γύρω μας, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι φίλοι τους, μπορούν να μας δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη και σίγουρα είναι πιο πιθανό να μας βοηθήσουν και όταν θα έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα.

Κανείς δεν γίνεται να είναι συνεχώς αφοσιωμένος ακροατής!

Όπως αναφέρω και στο παραπάνω παράθεμα, αποκλείεται να ανήκεις μόνο σε ένα είδος ακροατή, καθώς δεν γίνεται να είσαι μόνο ένας ακροατής. Αλλάζεις ανάλογα με το ποιον έχεις απέναντί σου, πόσο σε ενδιαφέρει το θέμα και αν τελικά θέλεις όντως να ακούσεις ή το κάνεις από αγγαρεία.

Το βιβλίο “Άκουσε!” είναι ένα βιβλίο που προτείνω σε όσους θέλουν να γίνουν καλύτεροι ακροατές αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους και θέλουν να χτίσουν καλύτερες σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω τους!

Αν ανήκεις σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες ανθρώπων, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!