Πως να διαβάσεις ένα βιβλίο;!

Πως να διαβάσεις ένα βιβλίο;!

Πως να διαβάσεις ένα βιβλίο;

Το Πως να διαβάσεις ένα βιβλίο είναι ακόμα ένα ερώτημα το οποίο μου το ρωτάνε συχνά και η απάντηση είναι τόσο απλή, αλλά παρόλα αυτά κρύβει μέσα της μερικές λεπτομέρειες, που αξίζει να τους δώσεις σημασία!

Θα έλεγα “JUST DO IT” και θα έκλεινα το άρθρο εδώ, αλλά πιστεύω πως έχω περισσότερο χιούμορ.

Νιώθω πως είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους. Δεν συνάντησα ποτέ αντίσταση στο διάβασμα και δεν αναρωτήθηκα ποτέ πως μπορώ να διαβάσω ένα βιβλίο.

Πιστεύω πως για να διαβάσεις ένα βιβλίο χρειάζεται να είσαι ενεργός και όχι παθητικός αναγνώστης.

Οπότε, καλό θα ήταν να έχεις ένα full-time experience και να βιώσεις οτιδήποτε σου προσφέρει το βιβλίο, διαλέγοντας τα καλύτερα!

Πως να διαβάσεις ένα βιβλίο; Προσδιόρισε το είδος του αναγνώστη!

Ο ενεργός αναγνώστης είναι ένας αναγνώστης που κουράζεται περισσότερο, αλλά ανταμείβεται στο τέλος. Κρατάει σημειώσεις, υπογραμμίζει οτιδήποτε του τραβάει το ενδιαφέρον. Γράφει τις σκέψεις και τις ιδέες του, και όταν κλείνει το βιβλίο που διάβασε, “κλέβει” πολλά από το βιβλίο.

Από την άλλη, ένας παθητικός αναγνώστης είναι ένας αναγνώστης, ο οποίος απλά διαβάζει για να πει ότι κάτι διάβασε. Δεν κρατάει σημειώσεις, διαβάζει και παίζει με το κινητό του, έχει αλλού το μυαλό του και όταν κλείνει αυτό το βιβλίο, δεν θυμάται και πολλά από αυτά που διάβασε.

Εσύ έχεις προσδιορίσει σε ποια κατηγορία τελικά ανήκεις;

Tips για το πως να διαβάσεις ένα βιβλίο!

1ο Tip: Διάλεξε κάτι που σου αρέσει.

Δεν είμαι φαν της ποιήσης. Επομένως αν πάρω ένα βιβλίο με ποιήματα, δεν νομίζω να το απολαύσω, όσο θα απολάμβανα μια αυτοβιογραφία ή ένα βιβλίο για επικοινωνιακές δεξιότητες.

Είναι σημαντικό να διαβάζεις κάτι που σου αρέσει. Ώστε να σου τραβάει το ενδιαφέρον περισσότερο, με αποτέλεσμα να καταβάλεις και εσύ ο ίδιος περισσότερη προσπάθεια χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

2ο Tip: Φτιάξε έναν καφέ/τσάι και βάλε μουσική.

Είναι πολύ ωραίο να φτιάχνεις το περιβάλλον σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να δηλώνει πως ήρθε η ώρα για χαλάρωση, για ένα διάλειμμα από όλα τα άλλα.

Υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν για να χαλαρώσεις;

3ο Tip: Απλώς συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις τον ρυθμό σου.

Αν δεν έχεις συνηθήσει να διαβάζεις, το διάβασμα θα σου φανεί κάτι δύσκολο, κάτι κουραστικό, κάτι “έξω από τα νερά σου”.

Αυτό που προτείνω σε όλους είναι απλώς να συνεχίσουν, μέχρι να βρουν τον ρυθμό τους.

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Κάποτε συχενόμουν την γυμναστική, συχενόμουν το πρωινό ξύπνημα… Τώρα όμως, μετά από πολλές, πάρα πολλές επαναλήψεις έχουν γίνει μέρος της ταυτότητάς μου και βγαίνουν σχεδόν αυθόρμητα.

Το διάβασμα είναι μια μαγική εμπειρία, που καλά θα κάνεις να βάλεις στην ζωή σου.

“Όλοι οι αναγνώστες δεν είναι ηγέτες, αλλά όλοι οι ηγέτες είναι αναγνώστες”.

Προσπάθησε να εντάξεις την ανάγνωση βιβλίων στην ζωή σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με θεματολογίες οι οποίες σε ενδιαφέρουν πιο πολύ και έπειτα να συνεχίσεις και με άλλα είδη.

Το σίγουρο είναι ότι θα αποκομίσεις πολλά οφέλη ανεκτίμητης αξίας.

Ακόμα να πειστείς;!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!