Βαρεμάρα για διάβασμα. Πως αντιμετωπίζεται;

Βαρεμάρα για διάβασμα. Πως αντιμετωπίζεται;

βαρεμάρα για διάβασμα

Εντάξει προφανώς και δεν θα πω ψέματα. Όλους μας πιάνει βαρεμάρα για διάβασμα. Ακόμα και εγώ, όσο μεγάλος βιβλιόφιλος και να είμαι, το διάβασμα ώρες ώρες μου φαίνεται άκρως βαρετό.

Εννοώ ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε άλλο μερικές φορές, από το να κάτσω να διαβάσω.

“Βαριέμαι να διαβάσω”, είναι μία φράση που ακούω πολύ συχνά, ειδικά σε όσους τους λέω να ξεκινήσουν να διαβάζουν βιβλία, δηλαδή να βάλουν μια καινούργια παραγωγική συνήθεια στην ζωή τους.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας δώσω την λύση που ψάχνετε: Πως να ξεπεράσετε την βαρεμάρα σας για το διάβασμα!

Βαρεμάρα & Δικαιολογίες: Χρειάζεσαι συνέπεια.

Προφανώς και απαιτεί κόπο φίλε μου αναγνώστη. Είναι κάτι που θα σε κάνει καλύτερο όμως, σαν άνθρωπο, από όλες τις απόψεις.

Αρχικά θα σου ανοίξει τα μάτια. Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα έρθεις σε επαφή με καινούργιες ιδέες, διαφορετικές οπτικές και θα αναβαθμίσεις τον τρόπο σκέψης σου.

Αν νομίζεις πως θα κάνεις κάτι το αξιοσημείωτο στην ζωή σου, χωρίς να βαριέσαι συχνά από αυτή την εργασία τότε είσαι λίγο γελασμένος.

Η διαδικασία αυτή μοιάζει με έναν ατέρμονα βρόγχο, όμως κάθε φορά γίνεται και καλύτερη. Και αν βρεις το θέμα που σε ενδιαφέρει, τότε θα το απολαύσεις στο 100%.

Έτσι, κόψε τις δικαιολογίες σου, απλά διάβασε και αναγνώρισε πως δεν θα έχεις πάντα όρεξη να το κάνεις και κατάλαβε πως δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις να το κάνεις με όρεξη, γιατί συνήθως, την βρίσκεις στην πορεία, μέσω της συνέπειάς σου!

10 λεπτά διάβασμα την ημέρα είναι πολύ καλύτερα από 0 λεπτά διάβασμα την ημέρα!

Βαριέσαι μέχρι να βρεις το θέμα που σε ενδιαφέρει!

Δεν σας κρύβω το γεγονός πως βαριέμαι να διαβάζω ποίηση. Τι κάνω λοιπόν για αυτό; Πολύ απλά, δεν διαβάζω ποίηση. Χάνω κάτι; Ίσως. Κερδίζω κάτι; Προφανώς!

Κερδίζω την όρεξη και τον χρόνο για να διαβάσω κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά!

Δεν νομίζω να βαριέσαι όντως να διαβάζεις αλλά σίγουρα βαριέσαι αν αυτό που διαβάζεις δεν ανήκει στα ενδιαφέροντά σου!

Επομένως, βρες ένα topic που σε καίει, που το αγαπάς, και κάθε σελίδα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την προηγούμενη!

Τέλος στην Βαρεμάρα!

Τέλος, μπορείς να μοιραστείς ένα βιβλίο με έναν φίλο σου και να το διαβάσετε παρέα και να συζητάτε για αυτό το βιβλίο.

Έτσι δεν θα θέλετε να το αφήσετε κάτω, ώστε να είστε στην ίδια περίπου κατάσταση με τον φίλο σας, και να μπορείτε να συζητήσετε όλα όσα διαβάσετε!

Έχει αρκετή πλάκα και θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια καλύτερη σχέση!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!