Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι

Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι

Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι

Από το βιβλίο “Ξεκινήστε από το Γιατί” ερχόμαστε στο βιβλίο “Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι” με ένα πολύ δυνατό και συμβολικό μήνυμα που αντικατοπτρίζει την πετυχημένη ηγεσία.

Ενώ στο βιβλίο “Ξεκινήστε από το Γιατί”, ο Simon Sinek επικεντρωνόταν στο γεγονός ότι κάθε επιτυχημένος ηγέτης είχε πρώτα απ’ όλα ένα “γιατί” και μετά ακολουθούσαν όλα τα άλλα, στο βιβλίο αυτό, με την χρήση ενός συμβολισμού μας δείχνει πως, αυτό που κάνει τους ηγέτες σπουδαίους είναι ότι, οι σπουδαίοι ηγέτες τρώνε τελευταίοι!

“Όσο πιο πολύ εστιάζει ο ηγέτης στον προσωπικό του πλουτισμό ή στην εξουσία, τόσο παύει να φέρεται ως ηγέτης και αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά τυράννου!” – Simon Sinek

Οι μεγάλοι ηγέτες είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το συμφέρον τους για το καλό εκείνων που έχουν στην ευθύνη τους.

Σε μία συζήτηση που είχε ο συγγραφέας με έναν στρατηγό των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, όταν τον ρώτησε “τι είναι αυτό που ξεχωρίσει τους πεζοναύτες;”, ο στρατηγός του απάντησε πως οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι.

Οι επιτυχημένοι χώροι εργασίας λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Οι καλύτεροι οργανισμοί δημιουργούν ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, συνεργασίας και χτίζουν έναν κύκλο ασφάλειας.

Δρώντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον όλοι νιώθουν ότι αποτελούν μέρος του σκοπού, ότι ανήκουν κάπου.

Η αφιέρωση της ενέργειας στον κοινό σκοπό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δυστυχώς δεν έχουν πολλοί οργανισμοί στις μέρες μας!

“Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι”: Στην τελική είναι θέμα ακεραιότητας.

Χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ηγεσία. Δεν υπάρχει ομάδα. Χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Και αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο όλων των επιτυχημένων ομάδων.

Μέσα σε μία ομάδα πρέπει να νιώθουμε μέρος της.

Πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς. Πρέπει να νιώθουμε πως μπορούμε να έχουμε ένα χέρι βοηθείας οποιαδήποτε στιγμή.

Και αυτό είναι που ξεχωρίζει τις εξαίρετες ομάδες και τους εξαίρετους οργανισμούς από την μετριότητα της πλειοψηφίας.

Ένα βιβλίο που κανένας ηγέτης, manager και κάποιος φιλόδοξος υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!