Τι είναι η συμπεριληπτική ηγεσία;

Τι είναι η συμπεριληπτική ηγεσία;

Τί είναι συμπεριληπτική ηγεσία;

Η διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας μπορεί να είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να αξιοποιήσετε και να παρακινήσετε μια διαφορετική ομάδα με πολύ διαφορετικές απόψεις, ιδέες και προοπτικές. Η συμπεριληπτική ηγεσία, χωρίς αποκλεισμούς, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διεύθυνση διαφορετικών ομάδων επαγγελματιών όπως αυτή.

Για αυτό, πολλοί οργανισμοί αναγνωρίζουν την ανάγκη για ηγέτες χωρίς προκαταλήψεις. Παρακάτω, αναλύουμε τι είναι η συμπεριληπτική ηγεσία, και γιατί αυτό το στυλ management είναι σημαντικό στο χώρο εργασίας. Επιπρόσθετα, περιγράφουμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά αυτών των ηγετών.

Έτσι, με αυτήν την ιδεολογία, θα μπορείτε να εξελιχθείτε περαιτέρω στην καριέρα σας και να είστε επιτυχημένοι ως ηγέτης.

Συμπεριληπτική ηγεσία: Τι είναι;

Η συμπεριληπτική ηγεσία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά στα οποία βασίζονται οι ηγέτες για να αναζητήσουν και να αγκαλιάσουν διαφορετικές ιδεολογίες. Έτσι, μπορούν να υποστηρίξουν την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και να συνεργαστούν με συναδέλφους για να παρακινήσουν και να οδηγήσουν τις ομάδες τους προς την ατομική και κοινή επιτυχία.

Επιπλέον, οι ηγέτες χωρίς αποκλεισμούς τείνουν να γνωρίζουν περισσότερο τις προκαταλήψεις και τις προτιμήσεις τους. Αυτή η αυτοκριτική μπορεί συχνά να έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο υπομονετικοί, να ακούν ενεργά τις ομάδες τους και να είναι ανοιχτοί σε διαφορετικές ιδέες και τρόπους σκέψης.

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, η συμπεριληπτική ηγεσία περιλαμβάνει επίσης αλλαγές σε αυξητικά επίπεδα αντί να ξεκινά μεγάλες μεταβάσεις στον εργασιακό χώρο ή στις διαδικασίες.

Γιατί είναι σημαντική;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συμπεριληπτικής ηγεσίας είναι ότι οι επικεφαλής της ομάδας που με αυτό το στυλ διαχείρισης είναι αποτελεσματικοί στο να αξιοποιούν τις διαφορετικές ιδέες, εμπειρίες, σκέψεις και προοπτικές των ομάδων τους προς όφελος των εταιρειών τους.

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που έχουν τέτοιους ηγέτες είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα υψηλής εξειδίκευσης, να αναπτύξουν δημιουργικές λύσεις και να βρουν τρόπους να προσελκύσουν και να ωφελήσουν διαφορετικές αγορές πελατών.

Επιπλέον, η ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς γίνεται πιο σημαντική και σημαντική για διάφορους άλλους λόγους, όπως:

  1. Συνεργασία με ποικιλόμορφες ομάδες: Αναγνωρίζει τα πλεονεκτήματα μιας διαφορετικής ομάδας επαγγελματιών που εργάζονται μαζί για να προωθήσουν την ανάπτυξη ενός οργανισμού.
  2. Ευρεία πολιτισμική γνώση: Οι συμπεριληπτικοί ηγέτες γνωρίζουν και είναι ευαίσθητοι στην πολιτιστική ποικιλομορφία των ομάδων τους. Αυτό είναι σημαντικό για την εύρεση κορυφαίων ταλέντων, τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και την προσέγγιση ενός project με νέες ιδέες. Επιπλέον, αναγνωρίζονται οι πολιτισμικές διαφορές των άλλων και ενθαρρύνεται η προσαρμογή και το “αγκάλιασμα” αυτής της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο.
  3. Ενθαρρύνεται η περιέργεια: Τέτοιοι ηγέτες είναι κίνητρα που καθοδηγούν και κατευθύνουν τις ομάδες τους μέσω της “άπληστης” περιέργειας. Δηλαδή, έχουν μια φυσική περιέργεια για τον κόσμο και τους άλλους και συχνά μπορούν να παρακινήσουν τις ομάδες τους να αγκαλιάσουν την περιέργεια που βοηθά στην προώθηση βελτιώσεων, καινοτομιών και άλλων βασικών αποτελεσμάτων στον εργασιακό χώρο.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.