Τι είναι τα Soft Skills;

Τι είναι τα Soft Skills;

soft skills

Τα soft skills (ήπιες δεξιότητες) είναι μη τεχνικές δεξιότητες που σχετίζονται με τον τρόπο που εργάζεστε.

Περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίον αλληλεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, τον τρόπο επίλυσης προβλημάτων και τον τρόπο διαχείρισης της εργασίας σας.

Τι περιλαμβάνουν τα soft skills;

Μεταξύ άλλων, τα soft skills περιλαμβάνουν:

  • διαπροσωπικές (ανθρώπινες) δεξιότητες
  • επικοινωνιακές δεξιότητες
  • δεξιότητες ακρόασης
  • διαχείριση χρόνου και
  • ενσυναίσθηση

Όλα τα παραπάνω συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δεξιότητες που αναζητούν οι εργοδότες στους υποψηφίους που προσλαμβάνουν, επειδή οι ήπιες δεξιότητες είναι σημαντικές σχεδόν για κάθε δουλειά.

Οι διευθυντές προσλήψεων συνήθως αναζητούν υποψηφίους εργασίας με ήπιες δεξιότητες, επειδή κάνουν κάποιον πιο επιτυχημένο στον εργασιακό χώρο.

Κάποιος μπορεί να είναι εξαιρετικός με τεχνικές, ειδικές για την εργασία δεξιότητες, αλλά αν δεν μπορεί να διαχειριστεί το χρόνο του ή να εργαστεί σε μια ομάδα, μπορεί να μην είναι επιτυχής στο χώρο εργασίας.

soft skills

Πως λειτουργούν;

Οι ήπιες δεξιότητες είναι επίσης σημαντικές για την επιτυχία των περισσότερων εργοδοτών.

Εξάλλου, σχεδόν κάθε δουλειά απαιτεί από τους υπαλλήλους να συνεργάζονται με άλλους με κάποιο τρόπο.

Ένας άλλος λόγος που οι διευθυντές προσλήψεων και οι εργοδότες αναζητούν υποψήφιους με soft skills είναι ότι τα soft skills είναι μεταβιβάσιμες δεξιότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από την εργασία του ατόμου.

Αυτό καθιστά τους υποψηφίους εργασίας με ήπιες δεξιότητες πολύ προσαρμόσιμους και ευέλικτους υπαλλήλους.

Οι δεξιότητες αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε θέσεις εργασίας που βασίζονται σε πελάτες.

Αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες.

Χρειάζονται αρκετές τέτοιες δεξιότητες για να μπορέσετε να ακούσετε έναν πελάτη και να του παρέχετε εξυπηρετική και ευγενική εξυπηρέτηση.

Ακόμα κι αν δεν είστε σε ρόλο που αντιμετωπίζετε πελάτες, πρέπει να είστε σε θέση να τα πηγαίνετε καλά με συναδέλφους, διευθυντές, πωλητές και άλλα άτομα με τα οποία αλληλεπιδράτε στην εργασία.

Σε αντίθεση με τα hard skills που μαθαίνονται, οι ήπιες δεξιότητες είναι παρόμοιες με τα συναισθήματα ή τις ιδέες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να «διαβάζουν» τους άλλους.

Πηγή: TheBalanceMoney

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.