Ποιο είναι το μέλλον του Twitter στα χέρια του Elon Musk;

Ποιο είναι το μέλλον του Twitter στα χέρια του Elon Musk;

elon musk twitter

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Elon Musk, ολοκλήρωσε επιτέλους τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αγοράσει το Twitter.

Σύμφωνα με ρυθμιστικές αρχές, άρχισε αμέσως να δουλεύει για την ανοικοδόμηση της εταιρείας σύμφωνα με το όραμά του, ξεκινώντας με την απόλυση του CEO Parag Agrawal.

Πόσο λοιπόν μπορεί να αλλάξει το Twitter, σύφμωνα με τις αλλάγες που ο Musk ετοιμάζει;

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιο είναι το πλάνο του και τα μελλοντικά του σχέδια.

Απομάκρυνση στελεχών

Μία από τις πρώτες αλλαγές του Musk αφορά την απομάκρυνση των στελέχων που ήδη εργόζονται στην εταιρεία.

Έτσι λοιπόν, αρκετά κορυφαία στελέχη της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των Agrawal και CFO Ned Segal, φαίνεται να χάνουν την θέση τους.

Μαζικές απολύσεις

Ο Musk επίσης, σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 75% των εργαζομένων του Twitter, σύμφωνα με έγγραφα και συνεντεύξεις που έλαβε η Washington Post την περασμένη εβδομάδα.

Το γεγονός αυτό δικαιολογείται και απο την εχθρική σχέση του Musk με την πρώην πλέον, διοίκηση του Twitter, καθώς ο ίδιος είχε εκφράσει έντονη κριτική για τις πολιτικές του μετριασμού περιεχομένου, στο παρελθόν.

Αλλαγή της εμπειρίας χρήστη του Twitter

Ο Musk έκανε πολλές αλλαγές στον ιστότοπο, όπως:

  • χρέωση μικρών ποσών
  • μείωση του αριθμού των ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών από τον ιστότοπο
  • αλλαγή του αλγόριθμου περιεχομένου για ενίσχυση της «ελευθερίας του λόγου»
  • χαλάρωση των κανόνων εποπτείας και
  • προσθήκη κουμπί επεξεργασίας για όλους τους χρήστες

Πιθανή επιστροφή του Donald Trump (και Kanye West)

Ο Musk είχε πει τον Μάιο ότι σχεδιάζει να αποκαταστήσει τον λογαριασμό Twitter του πρώην προέδρου Donald Trump, τον οποίο η πλατφόρμα απαγόρευσε τον Ιανουάριο του 2021 «λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας» μετά τη θανατηφόρα εξέγερση στο Καπιτώλιο.

Οπότε ο λογαριασμός του θα λειτουργεί κανονικά, παρόλο που ο Trump ισχυρίζεται ότι δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσει και θα παραμείνει στη νέα του ιστοσελίδα Truth Social.

Ο Musk επίσης στο παρελθόν, είχε σταθεί στο πλευρό του Kanye West, αποκαλώντας τον ράπερ «φίλο» του προτού το Twitter τον μπανάρει, εξαιτίας της απειλής που αφορούσε βία κατά των Εβραίων.

Αλλαγές που αφορούν την μετοχή του Twitter

Ο Musk σκοπεύει να κάνει ιδιωτικό το Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι η μετοχή του Twitter πιθανότατα θα σταματήσει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σχεδόν αμέσως μετά την κατάθεση των κατάλληλων εγγράφων, σύμφωνα με εταιρικούς δικηγόρους.

Οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 $ ανά μετοχή μετοχής όταν κατατεθούν όλα τα έγγραφα.

Η ομάδα του Musk πρέπει να υποβάλει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές για να διαγράψει τη μετοχή, αλλά η διαδικασία είναι συχνά αρκετά γρήγορη και απρόσκοπτη μόλις ολοκληρωθεί η συγχώνευση, λένε οι εταιρικοί δικηγόροι.

Δημιουργία νέου app που συμπεριλαμβάνει και το Twitter

Ο Musk έχει αναφέρει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει την επένδυση του αυτή, δημιουργώντας την X app εφαρμογή, η οποία σύμφωνα με αυτόν θα περιλαμβάνει τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα η X app, θα είναι μια εφαρμογή για κινητά που θα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσίων όπως:

  • social media, συμπεριλαμβανομένου του Twitter
  • ανταλλαγή μηνημάτων
  • παραγγελία και παράδοση φαγητού
  • πληρωμές

Το μοντέλο αυτό θα έχει την ίδια λογική με αυτή του WeChat της Tencent στην Κίνα.

Μεγαλύτερη διαθεσημότητα του Twitter μέσω Starlink

Έχει επίσης συζητηθεί θέμα που αφορά τη χρήση του Starlink, της υπηρεσίας διαδικτύου που βασίζεται σε δορυφόρους της SpaceX, για να κάνει το Twitter διαθέσιμο σε χώρες όπου αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Η SpaceX ασχολείται με την επέκταση της υπηρεσίας Starlink σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Ο Musk έχει υποσχεθεί να αντιμετωπίσει κυρώσεις που εμποδίζουν την παροχή διαδικτύου σε μέρη όπως το Ιράν.

Πηγές: Forbes, Washingtonpost, Theverge

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.