20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις

20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις

20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις

Το βιβλίο “Για να το κάνεις σωστά, πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις λάθος” είναι ένα απλό βιβλίο με κάποιες πολύ όμορφες σκέψεις για τον πραγματικό κόσμο και μας δείχνει μέσω απλών παραδειγμάτων 20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις.

Ο Μπιλ Κουέιν εμπνεύστηκε να γράψει αυτό το βιβλίο όταν άκουσε για την ιστορία μιας νέας επιχείρησης, που δανείστηκε και έχασε 50.000.000$ μέσα σε 6 μήνες.

Εντυπωσιάστηκε από την στάση των επιχειρηματιών όταν ζήτησαν από τους ίδιους επενδυτές ακόμα 50.000.000$ και τα πήραν.

Έμαθε από αυτή την επιχείρηση το #1 μάθημα αυτού του βιβλίου: “Αποδέχομαι την αποτυχία, αντί να την πλασάρω σαν εμπειρία”.

Αυτά τα λάθη που αναλύει μέσα στο βιβλίο του, είναι λάθη τα οποία κάνουμε όλοι μας από μικροί. Και αυτό γιατί, γονείς, δάσκαλοι, αφεντικά… μας έλεγαν ότι πράτταμε σωστά.

Πάμε μαζί να δούμε δύο ακόμα καταστροφικά λάθη τα οποία δεν ήξερες ότι κάνεις. (Μαζί και εγώ)

20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις: #3 Επιλέγουμε βέλη, αντί να επιλέγουμε στόχο.

Ένα λάθος που κάνουν όλοι είναι να κυκλοφορούν με μια φαρέτρα γεμάτη βέλη, ψάχνοντας για κάποιον στόχο.

Ο καθένας έχει τα δικά του βέλη:

  • μόρφωση
  • εξειδίκευση
  • δεξιότητες και ικανότητες
  • εκπαίδευση

Όλα αυτά είναι βέλη που μαζεύουμε από μικρή ηλικία…

Το λάθος όμως που ακριβώς βρίσκεται; Όταν διασχίζεις το μονοπάτι της ζωής, σκεπτόμενος το πως θα αποκτήσεις περισσότερα βέλη, δεν βλέπεις ποτέ τους νέους στόχους.

Ωστόσο αν επικεντρωθείς πρώτα στον στόχο, δεν θα περιοριστείς ποτέ στις επιλογές σου. Και δεν είναι κακό να έχεις βέλη. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Όμως, για όνομα του θεού, μην τριγυρίζετε άσκοπα με ένα μάτσο βέλη, χωρίς να γνωρίζετε πως και που θα τα χρησιμοποιήσετε…

Μόλις βρείτε έναν στόχο που αξίζει πραγματικά για το εγχείρημά σας, αποκτήστε τα σωστά βέλη.

20 καταστροφικά λάθη που δεν ήξερες ότι κάνεις: #19 Χάνουμε αργά αντί να μαθαίνουμε γρήγορα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε έναν αγώνα, τον οποίο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κερδίσουμε.

Το χειρότερο από όλα είναι πως περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας, προσπαθώντας να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, χωρίς να συνειδητοποιούμε ποτέ ότι χάσαμε και πρέπει να πάμε στο επόμενο πράγμα.

Δεν έχει σημασία τι παιχνίδι θα παίξετε, μπορείτε να μάθετε νωρίς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε γύρω σας. Κοιτάξτε όσους έχουν κάνει ό,τι κάνετε. Κοιτάξτε εκείνους που το κάνουν 20-30 χρόνια παραπάνω από εσάς. Πως τα πάνε; Πως είναι η ζωή τους; Έχουν χρόνο και χρήματα; Είναι χαλαροί; Πηγαίνουν διακοπές με την οικογένειά τους; Έχουν γλιτώσει το στρές; Αυτές είναι πολύτιμες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας“.

-Μπιλ Κουέιν, Για να το κάνεις σωστά, πρέπει να σταματήσεις να το κάνεις λάθος

Συμπέρασμα:

Για να το κάνεις σωστά, επιβάλλεται να σταματήσεις να το κάνεις λάθος.

Στην ζωή μας από πολύ μικρή ηλικία, μεγαλώνουμε με λάθος πεποιθήσεις, λάθος τρόπο σκέψης και κάνουμε πράγματα τα οποία μας κοστίζουν ακριβά στο μέλλον μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τα καταστροφικά λάθη που κάνεις;

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!