Bill Ackman: Ένας ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ-Portfolio Analysis-Freedom24

Bill Ackman: Ένας ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ-Portfolio Analysis-Freedom24

Bill Ackman

Ήξερες ότι ο Bill Ackman, κάνει εντατική γυμναστική και διατροφή ώστε να ζήσει περισσότερα χρόνια, και να ξεπεράσει τις επενδυτικές αποδόσεις του Warren Buffett;!

Ο Bill Ackman αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους επενδυτές αυτή τη στιγμή.

Πώς όμως κατάφερε να δημιουργήσει την δική του ιστορία επιτυχίας γύρω από τις επενδύσεις;

Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις τις μετοχές στις οποίες έχει επενδύσει τα περισσότερα χρήματα ο διάσημος επενδυτής Bill Ackman, αλλά και γενικότερα την επενδυτική του φιλοσοφία.

Ποια είναι η επενδυτική φιλοσοφία του Bill Ackman

Η επενδυτική φιλοσοφία του Ackman διαφέρει αρκετά, από τους περισσότερους επενδυτές.

Θεωρείται ως ένας “activist investor”, δηλαδή αγοράζει μετοχές ευρέως γνωστές στην Αμερική, με σκοπό να ανεβούν, για να καταλάβει η αγορά την πραγματική αξία τους.

Στην ουσία ο Ackman αγοράζει μετοχές σε χαμηλές τιμές και τις πουλάει για να αποκομίσει κέρδος μόλις φτάσουν την κανονική τους αξία.

Ως activist investor ο Bill Ackman, όπως θα δούμε και στην συνέχεια, κατέχει στο portfolio μετοχές τις οποίες δεν τις βλέπεις συχνά στο portfolio άλλων επενδυτών.

Το επενδυτικό στυλ του Ackman θεωρείται από πολλούς αμφιλεγόμενο και αρκετά επιθετικό.

Παράλληλα να πούμε πώς για τον τρόπο για τον οποίο επενδύει, έχει δεχθεί σκληρή κριτική μέχρι και από κυβερνητικά στελέχη, πέρα και από το γενικό κοινό.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο Bill Ackman, είχε και αυτός σορτάρει ομόλογα δανείων πρίν την φούσκα του 2008 σαν των Michael Burry.

Σίγουρα έχει ένα ιδιότροπο και αρκετά επιθετικό στυλ με το οποίο επενδύει.

Παρόλα αυτά όμως, όπως δείχνει και η πορεία του συνολικά, είναι ένας αρκετά επιτυχημένος επενδυτής. 

Μία φράση που λέει και ο ίδιος για τον τρόπο για τον οποίο επενδύει είναι: “Εγώ πάντα προετοιμάζομαι να κάνω το σωστό, παρόλο τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι“. 

Πάμε τώρα να δούμε τις 5 μεγαλύτερες θέσεις του Ackman σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες μετοχές στο portfolio του

1. Lowes Companies

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η εταιρεία λιανικής Lowes Companies.

Ο Ackman κατέχει αυτήν την στιγμή το 1.5% της εταιρείας και η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται στα $1.7 δισεκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στο portfolio του. 

H Lowes είναι μια εταιρεία η οποία πουλάει είδη σπιτιού και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην κατηγορία αυτή.

Πιθανό είναι ο Ackman να έχει επενδύσει στην Lowes λόγω του ότι οι τιμές του Real estate ανεβαίνουν, όταν έχουμε πληθωρισμό. 

2. Chipotle Mexican Grill

Στην αμέσως επόμενη θέση ανέρχεται η εταιρεία εστιατορίων Chipotle Mexican Grill.

Αυτή την στιγμή ο Ackman κατέχει σχεδόν το 4% της γνωστής εταιρείας εστίασης, με την επενδυτική αξία να ξεπερνάει τα $1.4 δισεκατομμύρια. 

Τα Chipotle αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μεξικάνικου φαγητού στην Αμερική με πάνω από 3.000 εστιατόρια.

Η επένδυση αυτή έχει αποβεί αρκετά καλή για τον Ackman λόγω της υπεροχής που έχει αυτή η αλυσίδα στον χώρο της εστίασης.  

3. Restaurant Brands International

Στην τρίτη θέση του portfolio είναι ο όμιλος εταιρειών Restaurant Brands International.

Ο Ackman κατέχει σχεδόν το 7% της εταιρείας και η επενδυτική αξία της θέσης του ανέρχεται στα $1.1 δισεκατομμύρια.

Ο όμιλος αυτός κατέχει κάποια από τα πιο επιτυχημένα αμερικανικά Brands εστίασης, όπως τα Burger King, τα Popeyes, τα Tim Hortons αλλά και τα FireHouse Subs. 

Από ότι φαίνεται και από την επένδυση και στα Chipotle ο Ackman επενδύει αρκετά στην αμερικάνικη εστίαση, λόγω του γεγονότος ότι μεγάλος μέρος των Αμερικανών καταναλώνει από αυτά τα εστιατόρια.

Bill Ackman

4. Hilton Worldwide Holdings

Στην επόμενη θέση είναι η εταιρεία ξενοδοχείων Hilton Worldwide Holdings.

Ο περιβόητος επενδυτής κατέχει το 3,5% της εταιρείας και η συνολική αξία του μετοχικού του κεφαλαίου είναι $1.1 δισεκατομμύρια.

Η εταιρεία αυτή διαχειρίζεται και δημιουργεί Franchises σε ξενοδοχεία σε όλων τον κόσμο και κατέχει πάνω από 6,800 ξενοδοχεία, με πάνω από 1 εκατομμύριο δωμάτια συνολικά σε 122 χώρες.

Είναι μια αρκετά σταθερή επένδυση και για αυτό βλέπουμε τον Bill Ackman να έχει διαθέσει μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του στην εταιρεία.

5. Howard Hughes Corporation

Τέλος, άλλη μια εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει είναι η Howard Hughes Corporation.

Ο Ackman έχει επενδύσει στην συγκεκριμένη εταιρεία σχεδόν 950 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει το 25% της εταιρείας. 

Η Howard Hughes Corporation δραστηριοποιείται στον κόσμο του Real estate, αναπτύσσοντας και διαχειρίζοντας οικιακές και εμπορικές κατοικίες σε όλη την Βόρεια Αμερική.

Αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση μιας και η τιμή της μετοχής ακολουθεί την τιμή του Real estate, το οποίο θεωρείται Alternative asset.

Πάμε τώρα να εξετάσουμε, ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Bill Ackman.

Από ότι φαίνεται ο Ackman δεν ετοιμάζει κάποια μεγάλη κίνηση- επένδυση.

Παρόλα αυτά όπως έχουμε δει ο Ackman είναι ένας αρκετά επιθετικός επενδυτής.

Πολλές φορές δεν μπορεί κανείς να προβλέψει την επόμενη του κίνηση πέρα από τον ίδιο.

Freedom24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω  τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.

Πηγές: businessinsider , whalewisdom , Wikipedia , brainyquote

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας