Πως να διπλασιάσετε τα χρήματα σας κάθε 7 χρόνια

Πως να διπλασιάσετε τα χρήματα σας κάθε 7 χρόνια

πως να διπλασιάσετε τα χρήματα σας

Ίσως να σας ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως το να διπλασιάσετε τα χρήματα σας κάθε 7 έφτα χρόνια, είναι εφικτό και ο κανόνας 72 είναι ένα βοηθητικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Πως λειτουργεί αυτός ο κανόνας;

Για να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα 72, διαιρέστε τον αριθμό 72 με την αναμενόμενη ετήσια απόδοση μιας επένδυσης.

Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των ετών που θα χρειαστούν περίπου, για να διπλασιαστούν τα χρήματά σας.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι θα συμβεί με τις τιμές των μετοχών.

Γνωρίζουμε ότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται μελλοντικές αποδόσεις.

Αλλά εξετάζοντας ιστορικά δεδομένα, μπορούμε να κάνουμε μια επιμορφωμένη εικασία.

Σύμφωνα με τον Standard and Poor’s, η μέση ετήσια απόδοση του δείκτη S&P, ο οποίος αργότερα έγινε ο S&P 500, από το 1926 έως το 2020 ήταν 10%.

Στο 10%, θα μπορούσατε να διπλασιάσετε την αρχική σας επένδυση κάθε επτά χρόνια (72 διαιρούμενο με 10) .

Σε μια λιγότερο επικίνδυνη επένδυση, όπως τα ομόλογα, τα οποία έχουν κατά μέσο όρο απόδοση περίπου 5% έως 6% την ίδια χρονική περίοδο, θα μπορούσατε να περιμένετε να διπλασιάσετε τα χρήματά σας σε περίπου 12 χρόνια (72 διαιρούμενα με 6).

πως να διπλασιάσετε να χρήματα σας κάθε7 χρόνια

Πως να διπλασιάσετε τα χρήματα σας, επιτυχάνοντας τους επενδυτικούς στόχους

Ο κανόνας 72 μπορεί να σας δώσει μια γενική ιδέα για τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων στις οποίες θα χρειαστεί να επενδύσετε για να πετύχετε τον στόχο σας.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε από σήμερα να πλρώσετε για τα δίδακτρα του νεογέννητου παιδιού σας στο κολέγιο.

Αυτό συμβαίνει καθώς μπορείτε με την βοήθεια του κανόνα 72 να καθορίσετε πόσο μπορεί να κοστίσει το κολέγιο σε 18 χρόνια εάν τα δίδακτρα αυξηθούν κατά μέσο όρο, κατά 4% ετησίως.

Διαιρέστε λοιπόν το 72 με το 4% και ξέρετε ότι το κόστος των πανεπιστημίων θα διπλασιάζεται κάθε 18 χρόνια.

Μπορεί αυτή την στιγμή να έχετε 1.000 $ για να επενδύσετε και με χρονικό ορίζοντα 18 ετών και θέλετε να τα βάλετε όλα σε μετοχές.

Γνωρίζοντας ότι ο S&P 500 επέτρεπε ιστορικά στους επενδυτές να διπλασιάζουν τα χρήματά τους περίπου κάθε έξι ή επτά χρόνια, τότε η αρχική επένδυσή σας των 1.000 $ θα αυξηθεί σε 2.000 $ το έτος 7, 4.000 $ έως το έτος 14 και 6.000 $ έως το έτος 18.

Συμπέρασμα

Ο κανόνας 72 είναι μια καλή επενδυτική κατευθυντήρια γραμμή που παρέχει μόνο ένα πλαίσιο.

Εάν αναζητάτε ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα, θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα τον τύπο της μελλοντικής αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου.

Ο κανόνας 72 δεν λαμβάνει επίσης υπόψη την επίδραση των επενδυτικών προμηθειών, όπως οι προμήθειες διαχείρισης και οι προμήθειες συναλλαγών, που μπορούν να έχουν επίδραση στις αποδόσεις σας.

Ούτε λαμβάνει υπόψη τις ζημίες που θα υποστείτε από τυχόν φόρους που πρέπει να πληρώσετε για τα επενδυτικά σας κέρδη.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.