Τι είναι τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών (administrative expenses);

Τι είναι τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών (administrative expenses);

Για τα στελέχη ενός οργανισμού, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι είναι τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών

Οι εταιρείες επιβαρύνονται με πολλά διαφορετικά έξοδα καθημερινά. Πέραν των εξόδων που σχετίζονται με την κατασκευή και τις πωλήσεις, υπάρχουν και τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών.

Όπως όλα τα έξοδα, έτσι και αυτά, είναι σημαντικό να παρακολουθούνται για διάφορους λόγους.

Σε αυτό το άρθρο:

  • εξηγούμε τι είναι τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών
  • περιγράφουμε γιατί είναι σημαντικό να τα κατανοούμε και να τα αναγνωρίζουμε
  • προσφέρουμε κοινά παραδείγματα τέτοιων εξόδων

Έξοδα διοικητικών λειτουργιών: Δίνοντας έναν ορισμό

Τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών επιβαρύνουν μια επιχείρηση μέσω των δραστηριοτήτων της.

Παρόλα αυτά, δεν σχετίζονται άμεσα με την κατασκευή, την παραγωγή ή τις πωλήσεις.

Μερικές φορές, αυτές οι δαπάνες ονομάζονται «γενικά έξοδα», καθώς είναι απαραίτητες για τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού και όχι μόνο για μια μεμονωμένη ομάδα ή τμήμα.

Επιπλέον, μπορεί να κυμαίνονται από εργατικά μέχρι προμήθειες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικά;

Τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών, εάν δεν καταγραφούν και λογιστικοποιηθούν σωστά, μπορούν να ενσωματώσουν μια σειρά δαπανών και να επηρεάσουν τα συνολικά κέρδη του οργανισμού.

Εξετάστε τους παρακάτω λόγους για την παρακολούθηση και κατανόηση των εξόδων διοικητικών λειτουργιών:

  1. Προϋπολογισμός: Η κατανόηση του πόσα χρήματα ξοδεύει τακτικά η εταιρεία για έξοδα διοικητικών λειτουργιών μπορεί να βοηθήσει στον αποτελεσματικό καθορισμό των συγκεντρωτικών προϋπολογισμών.
  2. Πρόβλεψη και πρόληψη: Ορισμένα διοικητικά έξοδα είναι σταθερά, ενώ άλλα είναι μεταβλητά. Γνωρίζοντας πώς και γιατί μεταβάλλονται είναι πιθανό να αλλάξουν τους επόμενους μήνες ή χρόνια για την επιχείρησή σας. Αυτό, μπορεί να βοηθήσει στον επιχειρηματικό σχεδιασμό και την πρόβλεψη.
  3. Φορολογία: Οι επιχειρήσεις μπορούν να αφαιρούν ορισμένους τύπους εξόδων διοικητικών λειτουργιών από τους φόρους τους ετησίως, εξοικονομώντας χρήματα στην εταιρεία.

Παραδείγματα εξόδων διοικητικών λειτουργιών

Τα έξοδα διοικητικών λειτουργιών μπορεί να φαίνονται διαφορετικά για επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς, αλλά συχνά μπορείτε να τα ταξινομήσετε σε μερικές διακριτές κατηγορίες:

Εργασιακά (labor)

Ορισμένες εργασιακές δαπάνες θεωρούνται και διοικητικές, ιδιαίτερα για εκείνους τους υπαλλήλους που δεν εργάζονται άμεσα στην ανάπτυξη προϊόντων, τις πωλήσεις ή την εξυπηρέτηση πελατών.

Για παράδειγμα, οι μισθοί και οι παροχές των εργαζομένων σε επίπεδο στελεχών θεωρούνται συνήθως διοικητικές δαπάνες, όπως και οι υπάλληλοι ανθρώπινου δυναμικού και οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα.

Κόστη κατασκευής

Τα έξοδα ενός κτιρίου, όπως η υποθήκη, το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα, είναι έξοδα διοικητικών λειτουργιών.

Η υποθήκη και το ενοίκιο είναι συνήθως πάγια έξοδα, ενώ τα έξοδα κοινής ωφέλειας του κτιρίου μπορεί να διαφέρουν από εποχή σε εποχή.

Προμήθειες

Γενικά είδη γραφείου (όπως χαρτί, μελάνι εκτυπωτή, στυλό και άλλα) αποτελούν διοικητικά έξοδα.

Αυτά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κλάδο. Για παράδειγμα, ένα σχολείο θα έχει πιθανότατα πολύ υψηλότερα έξοδα προμήθειας χαρτιού και στυλό από μια εταιρεία λογισμικού που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της σε υπολογιστές.

Ασφάλιστρα

Τα έξοδα ασφάλισης για την επιχείρηση, το κτίριο, τα εταιρικά οχήματα ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο συχνά υπολογίζονται ως διοικητικά έξοδα.

Όμως, ορισμένα είδη ασφάλισης μπορεί να κατηγοριοποιηθούν διαφορετικά ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του συμβολαίου.

Έξοδα για είδη τεχνολογίας

Τα έξοδα πληροφορικής όπως υπολογιστές, κόστος παροχής internet και σχετικό λογισμικό θεωρούνται συνήθως διοικητικά έξοδα.

Αυτό, ισχύει δεδομένου ότι ωφελούν την εταιρεία στο σύνολό της και όχι ένα μεμονωμένο τμήμα ή ομάδα.

Έξοδα συντήρησης

Οι ανάγκες συντήρησης ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των επισκευών καθαρισμού, θέρμανσης και κλιματισμού και άλλα γενικά μέτρα συντήρησης του κτιρίου είναι ένας άλλος κοινός τύπος διοικητικών δαπανών.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.