Η φωνή της Επιτυχίας – Παίζει ρόλο η φωνή;

Η φωνή της Επιτυχίας – Παίζει ρόλο η φωνή;

Η φωνή της Επιτυχίας

Πριν κάποιες εβδομάδες πήγα σε ένα σεμινάριο εδώ στην Θεσσαλονίκη και έτυχε να γνωρίζω την ειδικό φωνής και δημόσιας ομιλίας Νίνα Καλούτσα από κοντά. Δεν γνώριζα για το βιβλίο της – Η Φωνή της επιτυχίας – το έμαθα αργότερα, όμως ήταν η ευκαιρία μου να την πιάσω από κοντά και να της εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο της.

Στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, στις επαγγελματικές μας σχέσεις αλλά και στο προσωπικό μας περιβάλλον, η φωνή μπορεί να καθορίσει πολλά πράγματα και να στείλει μηνύματα είτε προς το συμφέρον μας είτε μηνύματα που θα μας βάλουν σε μειονεκτική θέση.

Η φωνή μας μπορεί να αλλάξει και να προσαρμοστεί σε αυτό που θέλουμε, το μόνο που μένει είναι να το πιστέψουμε και να το δοκιμάσουμε!

Η φωνή της Επιτυχίας: Έχει μεγαλύτερη σημασία η φωνή με την οποία λέμε αυτά που λέμε, από το τι λέμε.

Συμφωνείς ή διαφωνείς με αυτό; Εγώ συμφωνώ πάρα πολύ πάντως.

Σκέψου πόσες φορές κάποιος σε έχει πείσει να κάνεις κάτι ή να αγοράσεις κάτι απλά και μόνο επειδή η φωνή του και ο τρόπος που τα έλεγε ήταν πειστικά και σε μάγευαν καθ’ όλη την διάρκεια.

Και από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να μας πείσουν με τα τεκμήριά τους, τα στατιστικά τους, τις έρευνές τους και στις περισσότερες των περιπτώσεων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας προκαλέσουν βαρεμάρα. Δεν έχει τόση σημασία τι είναι αυτό που λες.

Αλλά πως το λες τελικά…;

Η φωνή της Επιτυχίας: Η φωνή μας αποκαλύπτει μόνιμη ψυχική διάθεση & παροδική ψυχική διάθεση.

“Μία πλούσια σε αρμονικές συχνότητες φωνή στις περισσότερες περιπτώσεις εντυπωσιάζει, εισακούγεται και επηρεάζει τον ακροατή. Μια λεπτή και διαρκώς άτονη φωνή πιθανώς αποκαλύπτει ανασφάλεια, έλλειψη αυτοπεποίθησης, φόβο λύπη κ.λ.π. Δημιουργεί φτωχή σύνδεση , με τους συνομιλητές και τους απωθεί.”

Νίνα Καλούτσα – Η φωνή της επιτυχίας

Οτιδήποτε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση, έστω και στιγμιαία, αντικατοπτρίζεται στην ενέργεια της φωνής μας.

Για σκέψου πόσες φορές άκουσες την φωνή κάποιου και σκέφτηκες διάφορα συναισθήματα που πιθανότατα θα βίωνε εκείνη την στιγμή: Χαρά, ενθουσιασμό, έρωτα, έμπνευση, απόλαυση.

Σκέψου τώρα όταν είδες κάποιον προβληματισμένο και από την φωνή του είδες όλα αυτά τα συναισθήματα: Αμφιβολία, αβεβαιότητα, ανησυχία, φόβο…

Μπορείς τώρα να αντιληφθείς την δύναμη που έχει η φωνή μας;

Η φωνή της Επιτυχίας: Πλούσιο ηχόχρωμα φωνής εκφράζει πλούσια εμπειρία ζωής.

Αυτή η φράση με στιγμάτισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στο βιβλίο.

“Πλούσιο ηχόχρωμα φωνής εκφράζει πλούσια εμπειρία ζωής”.

Από προσωπική εμπειρία, έχω παρατηρήσει τεράστια διαφορά στο πως με αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν η φωνή μου εκπέμπει χαρά, ευγνωμοσύνη, εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση.

Και από την άλλη υπάρχει και μεγάλο χάσμα όταν εκπέμπω άλλα ηχοχρώματα: Στεναχώρια, φθόνος, φόβος, θυμός.

Ένα συμπέρασμα:

Στο χέρι μας είναι τελικά να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας ή κατά μας το εργαλείο της φωνής.

Όπως και η γλώσσα του σώματος, έτσι και η φωνή μας έχει πολλά να πει για εμάς: Τι βιώνουμε.

Πόσο το πιστεύουμε. Γιατί το πιστεύουμε. Πόσο σθεναρά θα το υποστηρίξουμε. Αν είναι αξιόλογο. Αν είναι αξιόπιστο.

Όλα φαίνονται και δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πράγματα που δεν μπορούμε να κρύψουμε.

Η Μέθοδος Φωνή & Επιτυχία υπάρχει και αυτό που μένει είναι εσύ να την εφαρμόσεις!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!