Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης είναι ένα από τα πιο κλασικά βιβλία πλέον, που μπορείς να βρεις για να σου δείξουν με πρακτικούς τρόπους πως μπορείς από την στιγμή που το πιάσεις στα χέρια σου, να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.

Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, έχουν αλλάξει την ζωή τους διαβάζοντας αυτό το βιβλίο και ομολογώ ότι και εγώ είμαι ένας από αυτούς.

Το mindset είναι ευτυχώς κάτι το οποίο μπορούμε να αλλάξουμε, δεν γεννιόμαστε με αυτό, ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό για όλη τους την ζωή.

Πάμε τώρα μαζί να δούμε τα τρία πιο ζουμερά κομμάτια αυτού του βιβλίου!

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης: Η νόσος της αποτυχίας

Πριν μήνες σκεφτόμουν ποιες μπορεί να είναι οι διαφορές μεταξύ ενός επιτυχημένου και μη επιτυχημένου ατόμου.

Ενώ είναι πολλές, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι μία είναι η διαφορά που έχει την μεγαλύτερη επίδραση στο αν θα είσαι ένας επιτυχημένος άνθρωπος ή ένας αποτυχημένος άνθρωπος και δεν είναι άλλη από τις δικαιολογίες!

Δεν μπορώ…

Δεν είμαι εγώ για αυτά…

Δεν μου επιτρέπει ο καιρός να κάνω την δουλειά…

Δεν, δεν, δεν…

Κανείς δεν πήγε όμως μπροστά, ψάχνοντας συνεχώς τρόπους για να δικαιολογήσει τα χάλια του.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι μεγαλόπνοα αλλά και να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, τότε επιβάλλεται να σταματήσεις να χρησιμοποιείς συνεχώς δικαιολογίες!

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης: Είμαστε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε!

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό! Και εδώ το θέμα, είναι θέμα πεποιθήσεων… (άλλη μεγάλη κουβέντα και αυτή). Λοιπόν, δεν θα πας ποτέ πιο ψηλά από αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις.

Μου αρέσει μια φράση που λέει ότι καλό είναι να στοχεύουμε στο φεγγάρι γιατί ακόμα και αν αποτύχουμε, θα προσγειωθούμε κάπου ανάμεσα στα αστέρια.

Η ζωή σου λοιπόν εξαρτάται από αυτό που πιστεύεις. Αν πιστεύεις ότι είσαι φτιαγμένος για μια ζωή με όρια, μάντεψε τι θα έχεις…!

Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης: Διαμορφώστε το περιβάλλον σας!

Αλήθεια, το περιβάλλον σου σε εμπνέει ή νιώθεις πως σε περιορίζει; Είναι πολύ σημαντικό να απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση που μόλις σου έκανα γιατί μόνο τότε θα δεις που βρίσκεσαι όντως.

Βρίσκεσαι μήπως ανάμεσα σε αρνητικούς και μίζερους ανθρώπους; Ή μήπως οι άνθρωποι γύρω σου είναι θετικοί, υποστηρικτικοί και θερμοί;

Συζητάς για θέματα που αφορούν την επιτυχία, τους στόχους, το πως θα γίνεις καλύτερος ή μήπως τα μόνα θέματα που συζητάς είναι το πόσο δύσκολη και άδικη είναι η εποχή που ζούμε;

Το περιβάλλον σου λέει πολλά για εσένα. Και καλά θα κάνεις να το επαναπροσδιορίσεις αν δεν σε εμπνέει.

Ένα συμπέρασμα

Εν κατακλείδι, τα περισσότερα πράγματα που έχουμε, που έρχονται αλλά και όλα όσα θέλουμε να αποκτήσουμε είναι ένα αποτέλεσμα των συχνοτήτων, αλλά και της μεγαλόπνοης ή μικρής σκέψης που εμείς διαθέτουμε.

Δεν έχετε ακούσει μάλιστα να λένε πολλές φορές την φράση “μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του…”;

Τώρα φαντάζομαι μπορείτε να καταλάβετε γιατί την λένε.

Όλα είναι αποτέλεσμα του τρόπου σκέψης μας.

Ο τρόπος σκέψης μας είναι αυτός που θα μας καθορίσει στην ζωή μας.

Ο τρόπος σκέψης μας είναι αυτός που θα επηρεάσει το πόσο μακριά θα φτάσουμε.

Γιατί λοιπόν να μην διαμορφώσουμε έναν ακόμα καλύτερο τρόπο σκέψης;

Για περισσότερα βιβλία αλλά και περιεχόμενο αυτοβελτίωσης, ακολούθησέ με στην σελίδα μου Johnny & Books.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!