Κερδίστε περισσότερα – Διαπραγμάτευση για περισσότερα!

Κερδίστε περισσότερα – Διαπραγμάτευση για περισσότερα!

Κερδίστε Περισσότερα! Διαπραγμάτευση για περισσότερα

Το βιβλίο “Κερδίστε περισσότερα” είναι ένα από τα πιο σοβαρά βιβλία που έχω διαβάσει πάνω στις διαπραγματεύσεις.

Είναι ένα μοναδικό βιβλίο στο είδος του και αρκετά ιδιαίτερο θα έλεγα.

Δεν είναι το εγχειρίδιο διαπραγμάτευσης που θα σε συμβουλέψει να βρεις τον τρόπο να προσεγγίσεις το θέμα με μια προσέγγιση “κερδίζω-κερδίζεις”.

Τονίζει μάλιστα συνεχώς ότι είναι αναγκαίο, αν θέλουμε να γίνουμε καλοί διαπραγματευτές, να δίνουμε αξία στα συναισθήματα και τις αντιλήψεις των άλλων.

Όπως επίσης τονίζει, το γεγονός ότι η χειραγώγηση και η αποχώρηση από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων βλάπτει τις σχέσεις αλλά και μειώνει την αξία που υπάρχει.

Πάμε να δούμε τα αγαπημένα μου!

Κερδίστε περισσότερα: Πράγματα που καλό είναι να έχουμε κατά νου.

  1. Αν η άλλη πλευρά διαθέτει περισσότερες πληροφορίες από εσάς είστε ευάλωτοι. Προσεγγίστε το θέμα σταδιακά μέχρις ότου χτιστεί μια σχέση και αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες.
  2. Να συλλέγετε πληροφορίες για την άλλη πλευρά. Μάθετε λεπτομέρειες.
  3. Όσο πιο μυστικοπαθείς είναι, άλλο τόσο μεγαλύτερη είναι και η πιθανότητα να κρύβουν κάτι.
  4. Συμπεριλάβετε στην συμφωνία σας, τις συνέπειες σε περίπτωση αθέτησης.
  5. Οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται αυτοπροσώπως.
  6. Αν νιώθετε άβολα επειδή κάτι δεν έχει ειπωθεί, ρωτήστε την άλλη πλευρά: “Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω;”

Κερδίστε περισσότερα: Δεν σχετίζονται όλα με το χρήμα.

Πολλές φορές υπάρχουν μη χειροπιαστά είδη, όπως είναι ο σεβασμός, το να είστε καλοί ακροατές και να ακούτε τους άλλους.

Πράγματα δηλαδή, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μία συμφωνία, η οποία θα είναι και καλύτερη αλλά θα έρθει και γρηγορότερα.

Το να καταλαβαίνετε τι άνθρωπος είναι ο άλλος, να καταλαβαίνετε τις ανησυχίες και τις αντιλήψεις του, τις ανάγκες του και τα μη χειροπιαστά πράγματα που τον ενδιαφέρουν σημαίνει πως ανταλλάσσετε είδη διαφορετικής αξίας.

Κερδίστε περισσότερα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον άνθρωπο.

Να θυμάστε: Είστε το λιγότερο σημαντικό πρόσωπο στη διαπραγμάτευση. Τα σημαντικότερα πρόσωπα είναι εκείνοι. Και το δεύτερο σημαντικότερο πρόσωπο είναι κάποιο τρίτο μέρος που είναι σημαντικό για τους διαπραγματευτές.

Μια πολύ σημαντική ερώτηση που πρέπει να έχετε υπόψιν σας όταν μπαίνετε με κάποιον σε μια διαπραγμάτευση είναι η εξής: Τι εικόνες έχουν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους αυτή την ημέρα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφουγκραστείτε τα συναισθήματα και τις περιστάσεις των ανθρώπων που κάθονται απέναντί σας. Ακόμα και αν τους γνωρίζετε πολύ καλά.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Μπορείτε να αγγίξετε ακόμη και τους πιο δύσκολους ανθρώπους αν καταλάβετε ποιοι είναι, αν τους δώσετε αξία και τους παραχωρήσετε έστω και λίγο περισσότερο έλεγχο.

Ένα συμπέρασμα:

Όταν μιλάμε για διαπραγματεύσεις πολλές φορές σχηματίζουμε αυτή την τεράστια εικόνα στο μυαλό μας. Των επαγγελματιών με τα κουστούμια τους, τις γραβάτες τους και το deal του ενός εκατομμυρίου.

Ξεχνάμε όμως, ότι η διαπραγμάτευση είναι μια καθημερινότητα στην οποία όλοι έχουμε δηλώσει συμμετοχή, χωρίς να το γνωρίζουμε.

Αυτό το βιβλίο, δεν αρκεί μόνο στο διάβασμά του, για να γίνεις ένας καλός διαπραγματευτής.

Όμως μπορεί να αποτελέσει τα θεμέλια και να σε εφοδιάσει με τεχνικές.

Αν τις εφαρμόσεις σιγά σιγά, μία μία στην καθημερινότητά σου, μπορείς να γίνεις ένας καλύτερος και πιο σθεναρός διαπραγματευτής.

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο και θέλεις να βλέπεις περισσότερα βιβλία, κάνε με follow στην σελίδα μου στο Instagram.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!