Η Big Pi Ventures θα προσφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές Startups τεχνολογίας

Η Big Pi Ventures θα προσφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές Startups τεχνολογίας

Big Pi Ventures

Το ελληνικό ταμείο VC start-stage και μεταφοράς τεχνολογίας Big Pi Ventures, ανακοινώνει το δεύτερο ταμείο του για Ελληνικές startups βαθιάς τεχνολογίας ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Big Pi Ventures II είναι το πρώτο ταμείο που ιδρύθηκε μέσω του νέου προγράμματος InnovateNow Fund-of-Funds της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (HDBI).

Περιλαμβάνει επίσης, την πρόσθετη συμμετοχή 25 ιδιωτών επενδυτών.

Αναμένεται ότι το νέο fund θα επενδύσει σε 20 ελληνικές startups βαθιάς τεχνολογίας τα επόμενα 5 χρόνια.

Οι δηλώσεις του Operating Partner της Big Pi Ventures, Γιώργου Σαλιάρη-Φασσέα

«Το Big Pi II θα επενδύσει σε εταιρείες τεχνολογίας πρώιμου σταδίου. Οι εταιρείες πρέπει να έχουν ή να δημιουργήσουν σημαντικό μέρος της επιχείρησής τους στην Ελλάδα. Αυτή είναι η εντολή μας καθώς τα μισά από τα κεφάλαια για το πρώτο κλείσιμο προέρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI) και το πρόγραμμά της InnovateNow. Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια πολύ ελκυστική πρόταση. Καθώς το ελληνικό ταλέντο, τα φορολογικά οφέλη και ο τρόπος ζωής αξίζουν όσο τίποτα άλλο. Μας αρέσουν επίσης οι επενδύσεις βαθιάς τεχνολογίας με αξιόπιστες τεχνολογίες που απευθύνονται σε μια μεγάλη αγορά», σχολιάζει ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, Operating Partner της Big Pi Ventures.

Το νέο πρόγραμμα InnovateNow Fund-of-Funds του HDBI έχει συνολική δημόσια χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ και στοχεύει να επιτρέψει τη δημιουργία ταμείων VC με πρόσθετη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

«Σκοπεύουμε να επενδύσουμε σε 20 εταιρείες. Το αρχικό μας ticket θα είναι 1-3 εκατ. € και θα κρατήσουμε για επακόλουθες επενδύσεις σε επιτυχημένες εταιρείες που επιτυγχάνουν τα ορόσημα τους. Θα θέλαμε να είμαστε ο κύριος επενδυτής και να βοηθήσουμε τις εταιρείες με κάθε δυνατό τρόπο. Η επενδυτική μας περίοδος είναι 5 χρόνια. Ωστόσο, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε μια μεγάλη και ποιοτική ροή συμφωνιών, θα ξέρουμε τον επόμενο χρόνο πώς θα γίνει αυτό», προσθέτει ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας.

Επικέντρωση στην εμπορική deeptech, την ανθεκτικότητα και της διασπορά

Σε σύγκριση με την Big Pi Ventures I, το ύψος της ιδιωτικής χρηματοδότησης για το δεύτερο ταμείο έχει αυξηθεί. Η

Big Pi Ventures II έχει προσελκύσει την πρόσθετη υποστήριξη 25 ιδιωτών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων, μεγάλων εταιρειών και επιχειρηματιών.

«Η εστίασή μας είναι παρόμοια με το Big Pi I, αλλά πιθανότατα θα επενδύσουμε σε εταιρείες ελαφρώς μεταγενέστερων σταδίων που έχουν σαφή εμπορική πορεία. Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι, η ανθεκτικότητα και η επιμονή των ιδρυτών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των εταιρειών τους. Θα δοκιμάσουμε αυτή την υπόθεση πολύ πιο σκληρά στο Big Pi II. Επιδιώκουμε επίσης να επαναπατρίσουμε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και έχουν την εμπειρία να δημιουργήσουν παγκόσμιες επιχειρήσεις», εξηγεί ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας.

Οι τομείς εστίασης της τεχνολογίας του Big Pi Ventures II θα είναι:

  • η ανάλυση δεδομένων/βάσεις δεδομένων
  • το IoT (Διαδίκτυο των πραγμάτων)
  • το hardware και materials (υλικά)

Οι αγορές-στόχοι παραμένουν:

  • προϊόντα υγείας,
  • επιχειρηματικής διαδικασίας,
  • media και
  • προϊόντα hardware.

Ποια είναι η Big Pi

Η εταιρεία επενδύσεων, η οποία ιδρύθηκε το 2018, έχει επενδύσει μέχρι στιγμής σε 23 ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας.

Οι startups στο χαρτοφυλάκιο του πρώτου ταμείου της Big Pi Ventures περιλαμβάνουν την πλατφόρμα Prosperty, την startup βάσης δεδομένων TileDB και την πλατφόρμα μουσικής τεχνολογίας Orfium.

Πηγή: The Recursive

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει