Guy Spier: Ο Επενδυτής με τα πιο Αυστηρά Κριτήρια!-Ανάλυση Portfolio-Freedom24

Guy Spier: Ο Επενδυτής με τα πιο Αυστηρά Κριτήρια!-Ανάλυση Portfolio-Freedom24

Guy Spier freedom24

Ήξερες ότι ο Guy Spier είναι φανατικός ασκούμενος του υπερβατικού διαλογισμού και δηλώνει ότι τον βοήθησε να γίνει καλύτερος επενδυτής;

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε καλύτερα πληροφορίες για τον Guy Spier, όπως το ποιος είναι, την επενδυτική του φιλοσοφία και τις εταρείες στις οποίες επενδύει.

Ποιος είναι ο Guy Spier;

O Guy Spier ξεκίνησε την καριέρα του ως χρηματιστής. Στη συνέχεια εργάστηκε στην D. E. Shaw, ένα κορυφαίο hedge fund, προτού ξεκινήσει το δικό του fund, το Aquamarine Fund. 

Όμως, όταν το 2008 παρακολούθησε μια φιλανθρωπική δημοπρασία, η επενδυτική του φιλοσοφία άλλαξε ριζικά.

Στη δημοπρασία, ο Spier κέρδισε ένα γεύμα με τον Warren Buffett, έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο. Η συνάντηση αυτή είχε βαθύτατο αντίκτυπο στην επενδυτική φιλοσοφία του Spier και τον οδήγησε να επανεξετάσει τη δική του προσέγγιση στις επενδύσεις. 

Άρχισε να υιοθετεί μια μακροπρόθεσμη, βασισμένη στην αξία προσέγγιση των επενδύσεων, όπου επικεντρώνονταν στην αγορά ποιοτικών εταιρειών με ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία και στη διατήρησή τους μακροπρόθεσμα.

Ο Spier έχει γράψει έκτοτε ένα βιβλίο για τις εμπειρίες του, με τίτλο “The Education of a Value Investor”, όπου μοιράζεται τις ιδέες και τα μαθήματα που πήρε από τη θητεία του στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Guy Spier

Η επενδυτική φιλοσοφία του Guy Spier

Ποια ακριβώς είναι λοιπόν η επενδυτική φιλοσοφία του Spier;

Ο Spier πιστεύει ότι πρέπει να επενδύει σε εταιρείες που έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ισχυρή ομάδα διαχείρισης και μακροπρόθεσμο όραμα. 

Επικεντρώνεται στην εύρεση εταιρειών με “τάφρο”. Έτσι ονομάζεται ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά πολύ δύσκολη την είσοδο των ανταγωνιστών στην αγορά. 

Φανταστείτε η αγορά να είναι ένα κάστρο, που ανήκει σε μια μόνο εταιρεία και να υπάρχει μια τάφρος γύρω από τη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε άλλο, να εισέλθει στο συγκεκριμένο κάστρο.

Αναζητά επίσης εταιρείες που διαθέτουν ισχυρό brand και πιστούς καταναλωτές, καθώς και αυτό με τη σειρά του υποδηλώνει ένα βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο Spier έχει επίσης έναν κατάλογο ελέγχου που χρησιμοποιεί κατά την αξιολόγηση πιθανών επενδύσεων.

Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει στοιχεία, όπως το αν η εταιρεία έχει ισχυρό ισολογισμό, αν έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αν έχει μακροπρόθεσμο όραμα. 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κατάλογο ελέγχου, ο Spier διασφαλίζει ότι επενδύει μόνο σε εταιρείες που πληρούν τα αυστηρά του κριτήρια.

Η επενδυτική φιλοσοφία του Spier ήταν επιτυχής, με το χαρτοφυλάκιό του να υπεραποδίδει σταθερά της αγοράς. Έχει επιτύχει ετήσια απόδοση άνω του 16% από την έναρξη λειτουργίας του Aquamarine Fund.

Που επενδύει ο Guy Spier;

Τώρα που είδαμε την επενδυτική φιλοσοφία του Spier ας δούμε και τις 5 μεγαλύτερες επενδυτικές του θέσεις, σύμφωνα με την 13F της Αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

1.Berkshire Hathaways

Στην πρώτη θέση έχουμε την γνωστή επενδυτική εταιρεία Berkshire Hathaways.

Ο Spier έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 43 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του Warren Buffett, κάνοντας την μεγαλύτερη του επένδυση εκεί.

Η Berkshire Hathaways αποτελεί αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες επενδυτικές εταιρείες στην Αμερική με σταθερη αναπτυξη καθ όλη την πορεία της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ακόμα ένας επενδυτής που αναλύουμε έχει τη συγκεκριμένη εταιρεία στις 5 κορυφαίες θέσεις του.

2. American express

Στην δεύτερη θέση έχουμε την εταιρεία παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών American express.

Συνολικά η επενδυτική αξία της θέσης του στην εταιρεία ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί και αυτή μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του.

Η American express αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής πιστωτικών καρτών και μάλιστα διαθέτει την πιο πολυτελή πιστωτική κάρτα στον κόσμο με τα περισσότερα προνόμια.

3. Bank of America

Στην επόμενη θέση έχουμε την Bank of America, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες.

Το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια δολάρια και είναι η τρίτη σε αξία επένδυση που έχει κάνει.

Η Bank of America αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση λόγω των συνεχών κερδών που κάνει σαν εταιρεία και δίνει καλό μέρισμα σε σχέση με την τιμή της μετοχής.

4. Mastercard

Στην επόμενη θέση έχουμε την γνωστή σε όλους μας Mastercard.

Η αξία της επενδυτικής του θέσης ξεπερνάει τα 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η Mastercard είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για τράπεζες και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση λόγω των χρηματοροών που διαθέτει η εταιρεία.

5. Ferrari

Στην τελευταία θέση έχουμε την γνωστή εταιρεία αμαξιων Ferrari.

Η επένδυση που έχει κάνει ο Spier ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί την τελευταία του επένδυση στην λίστα μας. 

Η Ferrari αποτελεί μια από τις γνωστότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον χώρο των πολυτελών αμαξιών, αλλά και στην formula 1.

Κλείνοντας…

Να θυμάσαι, ότι η επένδυση είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι και η επιτυχία προέρχεται από την υπομονή, την πειθαρχία και τη σταθερή κατανόηση των θεμελιωδών αρχών που οδηγούν τις αγορές. 

Τέλος, σε περίπτωση που θέλεις και εσύ να αγοράσεις μια από τις μετοχές που αναφέρθηκαν στο άρθρο, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom, χρησιμοποίησε τον σύνδεσμο αυτό, για να κάνεις δωρεάν εγγραφή, να κερδίσεις ένα bonus.

Freedom 24

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις μία από τις μετοχές που αναφέρονται παραπάνω, ή οποιαδήποτε άλλη από τις χιλιάδες που υπάρχουν στην επενδυτική πλατφόρμα της Freedom24, κάνε κλικ εδώ. 

Το άνοιγμα λογαριασμού διαρκεί μόλις 10 λεπτά, μπορείς να κάνεις κατάθεση από κάρτα ή μέσω τράπεζας και είσαι έτοιμος να αγοράσεις την πρώτη σου μετοχή. 

*Η επένδυση είναι ρίσκο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλυσή σας πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
*Αυτό το βίντεο/άρθρο δεν είναι οικονομική συμβουλή. Αυτή η ανάρτηση περιέχει affiliate links της Freedom24 που χωρίς κόστος για εσάς, μπορεί να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια.
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας