Σκέψου και Πλούτισε, Napoleon Hill.

Σκέψου και Πλούτισε, Napoleon Hill.

Σκέψου και πλούτισε

Το μυαλό σου είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτεις. Το Σκέψου και Πλούτισε λοιπόν είναι ο τίτλος της παγκόσμιας επιτυχίας του συγγραφέα Ναπολέων Χιλ.

“Όταν η πύρινη επιθυμία που σε κατακαίει αναμειγνύεται με ένα συγκεκριμένο, κύριο σκοπό, τότε ό,τι σου φαίνεται δύσκολο, μπορεί να υλοποιηθεί”.

Αποτελείται από αρκετά κεφάλαια εκ των οποίων μερικά είναι τα εξής:

  • Πίστη
  • Επιθυμία
  • Αυθυποβολή
  • Εξειδικευμένη γνώση
  • Οργανωμένο σχεδιασμό
  • Αποφασιστικότητα

Κάψε τις βάρκες σου! Η μόνη επιλογή είναι η επιτυχία!

«Πριν από πολύ καιρό, ένας μεγάλος πολεμιστής έπρεπε να πάρει μια απόφαση που του εξασφάλιζε την επιτυχία στο πεδίο της μάχης. Ήταν έτοιμος να στείλει τον στρατό του εναντίον ενός ισχυρού εχθρού, του οποίου οι άνδρες ήταν περισσότεροι από τους δικούς του. Έπλευσε στη χώρα του εχθρού, ξεφόρτωσε στρατιώτες και εξοπλισμό και μετά έδωσε εντολή να κάψουν τα πλοία που τους μετέφεραν.

«Βλέπετε τις βάρκες να φουσκώνουν καπνό. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις ακτές ζωντανές αν δεν κερδίσουμε! Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή – κερδίζουμε ή χάνουμε!»

Κέρδισαν. Κάθε άτομο που κερδίζει σε οποιοδήποτε εγχείρημα πρέπει να είναι πρόθυμο να κάψει τα πλοία του και να κόψει όλες τις πηγές υποχώρησης. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι θα διατηρήσει αυτή την κατάσταση του μυαλού που είναι γνωστή ως διακαής επιθυμία για νίκη, απαραίτητη για την επιτυχία».

– Napoleon Hill, Σκέψου και πλούτισε

Σκέψου και Πλούτισε: Πίστη & Αυθυποβολή

Η πίστη είναι μια νοητική κατάσταση που την προκαλούμε εμείς μέσω της χρήσης της αυθυποβολής! Τι είναι η αυθυποβολή;

Είναι συγκεκριμένα λόγια που λέμε στον εαυτό μας και στην τελική τα πιστεύουμε. Η χρήση της αυθυποβολής με τον θετικό τρόπο για πολλούς ανθρώπους απαιτεί μεγάλη προσπάθεια!

Από την άλλη, η χρήση της αυθυποβολής με την αρνητική χροιά της, χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι.

Απλά συνεχίζουν να λένε ξανά και ξανά τα ίδια λόγια με την αρνητική τους σημασία και στο τέλος τα πιστεύουν. Γιατί λοιπόν δεν εκμεταλλεύεσαι αυτό το όπλο και σιγά σιγά να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς υπέρ σου;

Σκέψου και Πλούτισε: Εξειδικευμένη Γνώση

Οι επιτυχημένοι σε κάθε χώρο, ποτέ δεν σταματούν να αποκτούν εξειδικευμένη γνώση, σχετική με τους βασικούς σκοπούς τους, την επιχείρησή τους ή το επάγγελμά τους.

Προτού αποκτήσεις τον πλούτο που επιθυμείς, θα χρειαστείς την εξειδικευμένη γνώση για τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και το επάγγελμα που προτίθεσαι να προσφέρεις.

Ζούμε σε μία εποχή που απαιτείται παντού εξειδίκευση. Γενικές γνώσεις έχουν όλοι πλέον. Και επειδή η εξειδικευμένη γνώση είναι κάτι που δεν το έχουν όλοι, αμείβεται περισσότερο και αναζητείται περισσότερο!

Αυτό δεν είναι ένα βιβλίο που θα σε κάνει πλούσιο, είναι όμως ένα βιβλίο με διαχρονικές αρχές που είχαν χρησιμοποιήσει οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι της Αμερικής τον 19ο και 20ο αιώνα για να πετύχουν.

Θα του δώσεις μια ευκαιρία;

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας