Η Monster ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της ανταγωνιστικής Bang Energy.

Η Monster ένα βήμα πιο κοντά στην εξαγορά της ανταγωνιστικής Bang Energy.

monster εξαγοράζει bang energy

Η Monster Beverage Corp. προχωρά με την εξαγορά 362 εκατομμυρίων δολαρίων της χρεοκοπημένης ανταγωνιστικής της Bang Energy, αφού μια ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας τερμάτισε την αναθεώρησή της που θα μπορούσε να είχε ακυρώσει την προτεινόμενη συμφωνία.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ ενημέρωσε τη μητρική εταιρεία της Monster και την Bang, Vital Pharmaceuticals Inc. ότι χορηγεί πρόωρο τερματισμό της διαδικασίας αναθεώρησης της συγχώνευσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Monster.

Ένας εκπρόσωπος της FTC αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η συμφωνία υπόκειται σε ορισμένους όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του δικαστή πτώχευσης της Φλόριντα που επιβλέπει την υπόθεση του Κεφαλαίου 11 του Bang, δήλωσε η εταιρεία Monster σε δήλωση νωρίτερα τη Δευτέρα. Εάν ολοκληρωθεί όπως προβλεπόταν, θα σήμαινε ένα απροσδόκητο τέλος στη χρεοκοπία της Bang.

Η εταιρεία Bang Energy είχε κηρύξει πτώχευση τον περασμένο Οκτώβριο, μήνες αφότου μια κριτική επιτροπή στην Καλιφόρνια επιδίκασε στο Monster 293 εκατομμύρια δολάρια εναντίον του κατασκευαστή ενεργειακών ποτών και του ιδρυτή του και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Jack Owoc σε μια υπόθεση ψευδούς διαφήμισης.

Νωρίτερα φέτος, ο κατασκευαστής ενεργειακών ποτών απέλυσε τον Owoc, ο οποίος επέκρινε δημόσια τον τρόπο με τον οποίο οι σύμβουλοι χειρίζονται την υπόθεση του Κεφαλαίου 11 και πολέμησε την εταιρεία για τη χρήση των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαδικασία FTC

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την Bang είπαν στον δικαστή Peter Russin την περασμένη εβδομάδα ότι η διαδικασία αναθεώρησης της FTC θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη συναλλαγή και να αναγκάσει την επιχείρηση να κλείσει, με πιθανή απώλεια περίπου 700 θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία Bang είπε κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής ακρόασης ότι η FTC αξιολογούσε εάν η λεγόμενη αποτυχημένη σταθερή άμυνα ισχύει για τη συναλλαγή επειδή θα αναγκαζόταν να ρευστοποιηθεί εάν η συμφωνία Monster καταρρεύσει.

Η προτεινόμενη συναλλαγή εξαρτάται από τη λήψη της δικαστικής έγκρισης των εταιρειών για τη διευθέτηση της ψεύτικης διαφημιστικής αγωγής της Monster κατά της Bang για την επωνυμία της «σούπερ κρεατίνης» σε ορισμένα από τα προϊόντα της και τις σχετικές διαφορές.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας