Ντόχα & Ντουμπάι: Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας στον κόσμο

Ντόχα & Ντουμπάι: Στην κορυφή της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας στον κόσμο

Σύμφωνα με μια μελέτη για τις αγγελίες εργασίας στο LinkedIn, οι υποψήφιοι εργαζόμενοι συρρέουν στη Μέση Ανατολή και στη Silicon Valley.

Αν ψάχνετε για μια νέα δουλειά, τότε σίγουρα θα βρείτε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη Μέση Ανατολή και στους τεχνολογικούς κόμβους της Καλιφόρνια.

Η Ντόχα, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο είναι μεταξύ των μερών που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με μια μελέτη από την εταιρεία δημιουργίας βιογραφικών στο διαδίκτυο Resume.io.

Για να δημιουργήσει την κατάταξή της, η εταιρεία εξέτασε 130 παγκόσμιες πόλεις και κάθε πολιτεία των ΗΠΑ και παρακολούθησε πόσες αιτήσεις υποβλήθηκαν για τις θέσεις την πρώτη εβδομάδα μετά τη διαφήμιση.

Οι πιο ανταγωνιστικές αγορές εργασίας στον κόσμο

Αυτές οι πόλεις έχουν τους περισσότερους αιτούντες ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn μετά από μία εβδομάδα.

Η κυριαρχία του Κατάρ στη λίστα πιθανότατα σχετίζεται με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πέρυσι. Από το 2010, η χώρα έχει ξοδέψει περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος των προετοιμασιών — για την κατασκευή σχεδόν 100 νέων ξενοδοχείων, την επέκταση του λιμανιού και του αεροδρομίου της και την ανακαίνιση των δρόμων της, μεταξύ άλλων.

Αν και το τουρνουά έφερε στο επίκεντρο τις εργασιακές πρακτικές της χώρας, οδηγώντας σε ευρεία κριτική σχετικά με τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, το Κατάρ εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για όσους αναζητούν εργασία.

Η μέση θέση εργασίας εκεί συγκέντρωσε 399 αιτούντες τον Φεβρουάριο, δείχνει η μελέτη Resume.io. Το Κατάρ δημιούργησε έναν καθολικό κατώτατο μισθό εν μέσω της μανίας των εργαζομένων στο Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν φορολογεί το προσωπικό εισόδημα, καθιστώντας το ένα σχετικά προσοδοφόρο μέρος για εργασία.

Οι πόλεις των ΗΠΑ ταξινομούνται με βάση την ανταγωνιστικότητα της αγοράς εργασίας

Αυτές οι πόλεις των ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους αιτούντες ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn μετά από μία εβδομάδα.

Οι πόλεις με την υψηλότερη κατάταξη στις ΗΠΑ βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια Καλιφόρνια. Το Σαν Χοσέ, γνωστό ως η καρδιά της Silicon Valley, είχε 108 αιτούντες ανά αγγελία εργασίας στο LinkedIn τον Φεβρουάριο, ενώ το Σαν Φρανσίσκο είχε 92 αιτούντες, σύμφωνα με το Resume.io.

Και οι δύο τοποθεσίες έχουν σχετικά υψηλούς μέσους μισθούς, αλλά είναι επίσης από τα πιο ακριβά μέρη για να ζεις στον κόσμο.

Πιο πρόσφατα, οι εκτεταμένες απολύσεις σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Meta Platforms Inc. και η Google της Alphabet Inc. οδήγησαν σε μια δεξαμενή ταλέντων υπερκορεσμένη με τεχνικούς υπαλλήλους που δεν έχουν πού να πάνε, καθώς οι προσλήψεις σε όλο τον κλάδο μειώνουν τη συχνότητα των ανοιχτών καταχωρίσεων θέσεων εργασίας.

Επίσης και άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ ήταν ανταγωνιστικές, αν και δεν μπήκαν στο παγκόσμιο top 10.

Η Νέα Υόρκη, που εξακολουθεί να αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις προσφορές εργασίας πριν από την πανδημία, είχε λίγο περισσότερους από 80 αιτούντες ανά καταχώριση και το Σικάγο, είχε περίπου 50 ανά δημοσίευση στο LinkedIn, σύμφωνα με στα δεδομένα Resume.io.

Πηγή: Bloomberg

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας