Η Warner Music Group και το TikTok υπογράφουν διευρυμένη συμφωνία άδειας χρήσης

Η Warner Music Group και το TikTok υπογράφουν διευρυμένη συμφωνία άδειας χρήσης

tik tok

Η Warner Music Group και το TikTok ανακοίνωσαν μια ευρεία συνεργασία, δίνοντας στη δημοφιλή εφαρμογή βίντεο πρόσβαση στο ρεπερτόριο του μουσικού γίγαντα και δημιουργώντας πιθανές νέες ευκαιρίες εσόδων για καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τρίτη θα επεκτείνει το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων και προώθησης του TikTok και εμβαθύνοντας τη δέσμευση των καλλιτεχνών με το τεράστιο κοινό των παθιασμένων οπαδών της εταιρείας social media, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης σε μια συμφωνία αδειοδότησης για την TikTok Music, μια συνδρομητική υπηρεσία ροής που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ινδονησία και τη Βραζιλία, με σχέδια για περαιτέρω επέκταση σε άλλες αγορές. Το TikTok, το οποίο έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο, ανήκει στην ByteDance Ltd.

Καθώς το TikTok έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, έχει γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς δημιουργούς της μουσικής βιομηχανίας και έχει αρχίσει να επωφελείται από τη δημοτικότητά του.

Οι δισκογραφικές ώθησαν τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τους προσφέρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων που προέρχονται από τις διαφημίσεις που προβάλλονται παράλληλα με μουσικά βίντεο που δημιουργούνται από χρήστες, όπως παραστάσεις χορού.

Νωρίτερα αυτό το έτος, το TikTok πραγματοποίησε μια δοκιμή στην Αυστραλία όπου περιόρισε την ποσότητα μουσικής στην οποία μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι δημιουργοί για να καθορίσουν πόσο σημαντικά είναι τα τραγούδια για τη συνολική επισκεψιμότητα στην εφαρμογή.

Οι μετοχές της Warner Music σημείωσαν άνοδο 2,7% στα 30,31 δολάρια τις προάλλες στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ευχαριστημένες με τη νέα συμφωνία.

«Μέσω αυτής της διευρυμένης και σημαντικά βελτιωμένης συνεργασίας και για τις δύο εταιρείες, μπορούμε από κοινού να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς της WMG και στους χρήστες του TikTok», δήλωσε στη δήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Warner Music, Robert Kyncl.

Η συμφωνία αναμένεται να ενθαρρύνει άλλες μεγάλες εταιρείες Universal Music Group και Sony Group Corp. να συμβιβαστούν με την TikTok.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.