Τα Brands των 7 πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων

Τα Brands των 7 πλουσιότερων δισεκατομμυριούχων

Book Reviews Template (6)

Οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο επιτυχημένες και ισχυρές εταιρείες στον κόσμο έχουν κερδίσει τα επιπλέον δισεκατομμύρια που τους επέτρεψαν να ιδρύσουν και να αποκτήσουν – περισσότερες εταιρείες και brands. 

Ωστόσο, οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos και Bill Gates, έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές για να δημιουργήσουν τo Portfolio με τα Brands τους. 

Ορισμένοι δεν έχουν κουραστεί να φέρνουν παρόμοιες οντότητες κάτω από την ομπρέλα των αρχικών τους εγχειρημάτων. Άλλοι έχουν απομακρυνθεί από το μονοπάτι τους για να εξερευνήσουν άλλες βιομηχανίες και προσπάθειες.

O Jeff Bezos με τα διαφορετικά Brands

Ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, το 2013 έκανε το δέυτερο, όταν αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε πριν από 10 χρόνια αύριο. 

Ο Bezos είχε ήδη ιδρύσει την εταιρεία διαστημικών πτήσεων Blue Origin το 2000.

Όμως, ο Bezos έχει ακολουθήσει και την πρώτη διαδρομή που αναφέραμε παραπάνω. Μέσω της ιδιοκτησίας του στην Amazon, της οποίας παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο Bezos έχει αποκτήσει μια ομάδα εταιρειών. 

Οι εξαγορές των Audible (το 2008), Twitch (το 2014) και Whole Foods (το 2017) έκαναν πάταγο. Αλλά είναι λιγότερο γνωστό ότι η Amazon κατέχει επίσης το IMDb (Internet Movie Database) που αποκτήθηκε το 1998). Επιπλέον, κατέχει και το Zappos.com, που εξαγοράστηκε το 2009.

Τα Brands και το ανορθόδοξο στυλ του Elon Musk

Ο Elon Musk είναι άλλος ένας δισεκατομμυριούχος με ένα διάσημο γούστο στην ίδρυση και την απόκτηση διαφόρων εταιρειών. 

Μετά τις εταιρείες του Tesla και Space X, ήδη από δύο διαφορετικούς κλάδους, ίδρυσε την The Boring Company το 2016. Τότε παρουσίασε το στυλ της ανορθόδοξης επιχειρηματικής συμπεριφοράς που θα επιβεβαιωθεί αργότερα την εξαγορά του Twitter, που τώρα ονόμασε X.

Ο Musk κατέχει επίσης την Neuralink Corporation, η οποία πειραματίζεται με εμφυτεύματα εγκεφάλου. 

O Larry Elison που έχει αγοράσει νησί στη Χαβάη!

Ο Larry Ellison, που εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας τεχνολογίας Oracle, έχει αναμφισβήτητα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, εξαγοράζοντας το 98% του νησιού Lana’i. Πρόκειται για το 6ο μεγαλύτερο νησι της Χαβάης, όπου ζει τώρα. 

Έχει επίσης ιδρύσει την Sensei Ag, μια εταιρεία που λέει ότι στοχεύει να φέρει υγιεινά και οικονομικά τρόφιμα στον κόσμο μέσω καινοτόμων γεωργικών τεχνικών. 

Ο Bill Gates που έχει μόνο το 1% της Microsoft!

Ο Bill Gates έχει τελικά διατηρήσει μόνο το 1% μερίδιο στη Microsoft και είναι πιθανώς ο δισεκατομμυριούχος που έχει προχωρήσει περισσότερο από την αρχική του δημιουργία. 

Από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχει ιδρύσει το πιο παραγωγικό φιλανθρωπικό εγχείρημα, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Επίσης, μέσω των νεότερων εταιρειών του έχει προωθήσει σκοπούς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο θρύλος της πολυτέλειας Bernarnd Arnault

Ο Γάλλος Bernard Arnault, ο οποίος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος στον πολυτελή όμιλο LVMH, μέσω της οντότητας ελέγχει τα ομώνυμο εμπορικά σήματα Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy καθώς και Tiffany & Co., Dior, Sephora και Bulgari, μεταξύ άλλων. 

Ο θρύλος λέει ότι, ως νεαρός πτυχιούχος μηχανικός, ο Arnault παραξενεύτηκε ότι οι Αμερικανοί δεν ήταν εξοικειωμένοι με τους Γάλλους προέδρους, αλλά γνώριζαν Γάλλους σχεδιαστές πολυτελείας όπως ο Christian Dior. 

Αυτό φέρεται να τον οδήγησε να ξεκινήσει την προσπάθεια απόκτησης αυτών των εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Dior, χάρη στην περιουσία των κατασκευαστικών επιχειρήσεων της οικογένειάς του.

Οι σταθεροί Zuckeberg και Buffett

Μεταξύ των επτά πλουσιότερων του κόσμου, ο Bernard Arnault καθώς και ο Warren Buffett και ο Mark Zuckerberg μπορούν να ταξινομηθούν ως οι πιο σταθεροί δισεκατομμυριούχοι. 

Ο Zuckerberg μέσω της Meta (πρώην Facebook) έχει αποκτήσει μεγάλες μάρκες τεχνολογίας όπως το Instagram, το WhatsApp και κατά τη διάρκεια της εισβολής του στην εικονική πραγματικότητα, τον κατασκευαστή γυαλιών VR Oculus VR (τώρα αναδιαρθρώθηκε ως Reality Labs). 

Ο Buffett μέσω της Berkshire Hathaway έχει συγκεντρώσει μια ολόκληρη λίστα εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων, όπως η Dairy Queen, o κατασκευαστής αθλητικών υποδημάτων Brooks, η Duracell, η Fruit of the Loom και η εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτου Geico.

Οι πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου – μέσω εταιρικών μεριδίων – συνδέονται επίσης μεταξύ τους. Ο Larry Ellison κατέχει το 1,4% της Tesla. Επίσης, η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδρύματος του Bill Gates είναι η Berkshire Hathaway με σχεδόν 20 εκατομμύρια μετοχές.

Τα Brands κάθε δισεκατομμυριούχου

Πηγή: Statista

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.