Η ελληνική startup Morphoses εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ!

Η ελληνική startup Morphoses εξασφάλισε χρηματοδότηση 2,1 εκατομμυρίων ευρώ!

morphoses-529

Η ελληνική startup Morphoses με έδρα το Λονδίνο, που διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία έναν pre-seed γύρο χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας 2,1 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις.

Στόχος της εταιρείας είναι να αντιμετωπίσει το χάσμα των soft skills, μια συνεχιζόμενη πρόκληση στο σύγχρονο τοπίο εργασίας, όπου τα άτομα που αναζητούν εργασία δεν είναι καλά εξοπλισμένα με τα κρίσιμα soft skills που απαιτούν οι εργοδότες.

Στο σημερινό εξελισσόμενο τοπίο, που χαρακτηρίζεται από την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, του αυτοματισμού και του τεχνολογικού τομέα γενικότερα, τα άτομα που θέλουν να διακρίνονται πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, οι βελτιωμένες δεξιότητες επικοινωνίας και οι αποτελεσματικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Τι κάνει η Morphoses

Η Morphoses είναι μια edtech πλατφόρμα αφιερωμένη στην καλλιέργεια soft skills σε μαθητές ηλικίας 6 έως 17 ετών, προσφέροντας μια παιχνιδοποιημένη μαθησιακή εμπειρία που ενδυναμώνει τα άτομα τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Οι μαθητές συμμετέχουν σε εβδομαδιαίες συνεδρίες μιας ώρας που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν και να μετρήσουν τα soft skills τους. Αυτό τους καλλιεργεί την ικανότητα να αναλαμβάνουν ρίσκα, να μαθαίνουν από τα λάθη τους, να παίρνουν πρωτοβουλίες κ.α.

Μελλοντικά, αυτό θα οδηγήσει στο να γίνουν καλύτεροι συνάδελφοι, φίλοι, ηγέτες, γονείς και, πάνω απ’ όλα, καλύτεροι άνθρωποι.

Η προσέγγιση συνδυάζει εκπαιδευτικές τεχνικές, ψυχολογία, gamification και αλληλεπίδραση, που αναπτύχθηκαν μέσω εκτεταμένης έρευνας και συνεργασίας με κορυφαίους εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους και ένα δίκτυο 250 δασκάλων σε όλο τον κόσμο, από την Ινδία και τη Γερμανία μέχρι την Αγγλία και τη Νότια Αφρική.

Η Morphoses έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων εργοδοτών στην περιοχή της ΕΕ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε παραδοσιακούς τομείς όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα, η αεροπορία, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, η μεταποίηση και οι βαριές βιομηχανίες.

Η ιδρυτική ομάδα της Morphoses: Άννα Νατσβλίσβιλι (CEO), Ηλία Τζορτζοπούλου (COO) και Αλέξανδρος Πιθαμίτσης (CPO).

Η Anna Natsvlishvili, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Morphoses, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι το Uni.Fund, μαζί με μια δυναμική ομάδα angel investors, ένωσε τις δυνάμεις του μαζί μας για να υπερασπιστούμε την αποστολή μας να εξοπλίσουμε τους μαθητές με ζωτικής σημασίας soft skills.

Αυτός ο υπερκαλυμμένος pre-seed γύρος χρηματοδότησης, υποδηλώνει τον σημαντικό αντίκτυπο που έχει η λύση μας στους μαθητές, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις. Μαζί, διαμορφώνουμε το μέλλον της εκπαίδευσης!».

Η Ντόρα Τραχανά, Συνεργάτης στο Uni.Fund, δήλωσε:

«Η Uni.Fund έχει την τιμή να ηγείται της επένδυσης στο Morphoses, ένα φάρο καινοτομίας στην ανάπτυξη των soft skills.

Πιστεύουμε ακράδαντα στη μεταμορφωτική δύναμη της εκπαίδευσης και η πρωτοποριακή προσέγγιση της Morphoses ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας για την προώθηση της κοινωνικής προόδου μέσω της μάθησης.

Καλλιεργώντας βασικές δεξιότητες, δεν καλλιεργούμε μόνο την ατομική ανάπτυξη αλλά και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ανθεκτικών, φωτισμένων κοινοτήτων για ένα βιώσιμο μέλλον.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού, προωθώντας τη Morphoses σε νέα ύψη και επαναπροσδιορίζοντας το τοπίο μάθησης σε όλη την Ευρώπη».

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα επιταχύνουν την επέκταση της Morphoses στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους εργοδότες να υποστηρίξουν τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους.

Αυτό το σημαντικό βήμα θα επικυρώσει περαιτέρω την προσαρμογή προϊόντος της Morphoses στην αγορά και θα βελτιώσει την πλατφόρμα της για να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες των εκπαιδευομένων και των εταιρικών συνεργατών.

Ο κύριος επενδυτής σε αυτόν τον γύρο είναι το Uni.Fund II VC, με την υποστήριξη διαφόρων angel investors, συμπεριλαμβανομένων των Θάνου Παπάγγελη, Ανδρέα Σταυρόπουλου, Βασίλη Μπακολίτσα, Laurent Marquis, Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Λίζα Κατσουράκη, Χάρη Πυλαρίνου, Charles Delingpole, Δημήτρη Γλέζου και πολλών ακόμη.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας