Η Wealthyhood δίπλα στον πλανήτη: Φυτεύοντας ένα δέντρο για κάθε νέο λογαριασμό

Η Wealthyhood δίπλα στον πλανήτη: Φυτεύοντας ένα δέντρο για κάθε νέο λογαριασμό

wealthyhood

Ως απάντηση στην παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, η Wealthyhood έχει ξεκινήσει μια προληπτική εκστρατεία με στόχο τον μετριασμό των καταστροφικών επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών και της αποψίλωσης των δασών.

Σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία δεσμεύεται να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε νέο λογαριασμό Wealthyhood που ανοίγει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Κάθε χρόνο, οι πυρκαγιές καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις δασών, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στα οικοσυστήματα και στο παγκόσμιο κλίμα. 

Το περασμένο καλοκαίρι, μόνο η Ελλάδα είδε την καταστροφή πάνω από 1,2 εκατομμυρίων στρεμμάτων των παρθένων δασών της. 

Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει ανησυχητικά συχνά, επιδεινώνοντας τις απειλές που θέτει η κλιματική αλλαγή.

«Όλοι έχουμε νιώσει την απελπισία και τη θλίψη βλέποντας αυτές τις περιβαλλοντικές καταστροφές», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Wealthyhood. “Είναι εύκολο για αυτά τα συναισθήματα να εξασθενίσουν καθώς αλλάζουν οι εποχές, αλλά στην Wealthyhood, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μετατρέψουμε τα συναισθήματά μας σε απτή, θετική δράση.”

Η Wealthyhood ενώνει τις δυνάμεις της με το we4all, για να εξασφαλίσει την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. 

Το we4all είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός που ξεκίνησε το 2018 μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι στην Ελλάδα, και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το ιστορικό του, η πτυχή της δενδροφύτευσης της εκστρατείας θα εφαρμοστεί και θα διαχειριστεί έμπειρα για τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι διπλός:

1. Για ενεργή υποστήριξη των προσπαθειών αναδάσωσης, βοηθώντας στην ανοικοδόμηση οικοτόπων και στην αποκατάσταση της ισορροπίας της φύσης.

2. Να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, δείχνοντας ότι κάθε μικρό βήμα μπορεί να συμβάλει σε μια μεγαλύτερη, συλλογική διαφορά.

Η παροιμία λέει, “Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψεις ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα.” 

Η νέα καμπάνια της Wealthyhood αγκαλιάζει αυτό το συναίσθημα ολόψυχα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μέλλον και εμπνέοντας την κοινότητα των χρηστών της να συμμετάσχει σε αυτήν την κρίσιμη προσπάθεια.

Επιλέγοντας την Wealthyhood, οι χρήστες δεν κάνουν απλώς μια έξυπνη οικονομική επιλογή, αλλά συμμετέχουν επίσης ενεργά στην αποστολή καλλιέργειας ενός πιο πράσινου, πιο υγιούς πλανήτη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την καμπάνια, επικοινωνήστε με τη Μαρία-Χριστίνα Λίτινα, επικεφαλής της καμπάνιας της Wealthyhood, στο maria@wealthyhood.com.

Το Business Review Greece είχε την χαρά να επικοινωνήσει με την Wealthyhood και συγκεκριμένα με τον Διευθύνων Σύμβουλο Αλέξανδρο Χριστοδουλάκη για αυτή την δράση και να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.

-Business Review Greece: Πως προέκυψε η ιδέα αυτής της οικολογικής δράσης και ποια ανταπόκριση έχετε μέχρι στιγμής;

-Αλέξανδρος: Ο μεγάλος αριθμός πυρκαγιών κατα την διάρκεια του καλοκαιριού στην χώρα μας, όπως οι φωτιές στον Έβρο και οι καταστροφικές τους συνέπειες στην φύση, ήταν ο κυρίαρχος λόγος που μας έκανε να λάβουμε δράση, καθώς ήταν αδιανόητο να αφήσουμε την κατάσταση αυτή να επηρεάσει ακόμα περισσότερο το μέλλον το δικό μας αλλά και των επόμενων γενεών. 

Είναι λυπηρό να βλέπουμε τις φυσικές ομορφιές να καταστρέφονται με τέτοιο τρόπο μπροστά  μας, οπότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε το περιβάλλον να επανέλθει μια ώρα αρχύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έτσι λοιπόν η Wealthyhood σε συνεργασία με την we4all, καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε όλη αυτή την προσπάθεια και να συνεισφέρουν.

Με κάθε νέα εγγραφή στην Wealthyhood, φυτεύεται και ένα δέντρο στις πληγείσες περιοχές του Έβρου.

Η πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης σε περιοχές που κάηκαν, έχει σαν σκοπό την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος που καταστράφηκε.

Όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου, επειδή δεν έχουμε ακόμα ανακοινώσει αυτήν την πρωτοβουλία επίσημα, μόνο μέσω email και σε επιλεγμένους χρήστες, δεν μπορώ να πω ότι έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. 

Οι προσπάθειές μας εστιάζονται κυρίως στην Ελλάδα, αλλά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε φέτος στην Ευρώπη είναι σημαντικά. 

Η απήχηση, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, και έχει νόημα να αυξήσουμε την προβολή μας εκεί. 

Στο μέλλον, αναμένω ότι θα δούμε μια αύξηση όταν περισσότεροι άνθρωποι θα συμμετέχουν.

-Business Review Greece: Πώς ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος της δενδροφύτευσης, όπως περιγράφεται εδώ, επηρεάζει και παρακινεί τα άτομα να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες αναδάσωσης και τι ρόλο παίζει η συνεχής επικοινωνία και η προσωπική εμπειρία στην επίτευξη αυτών των στόχων;

-Αλέξανδρος: Τώρα καλωσορίζουμε τους ανθρώπους σε αυτή την πρωτοβουλία. Αυτή είναι η αρχή. 

Καθώς ο χρόνος περνά, τα δέντρα θα μεγαλώνουν και τότε θα συγκεντρωθούν και πάλι όλοι αυτοί οι άνρθωποι που συμμετείχαν εξαρχής για να δουν τα αποτελέσματα. 

Όλο αυτό δεν κινητοποιεί μόνο τους ανθρώπους να συμμετάσχουν και να φυτεύουν δέντρα, αλλά έχει μεγαλύτερο νόημα. 

Κάθε άνθρωπος, μετά από λίγους μήνες ή ένα χρόνο, θα βλέπει τα αποτελέσματα της προσπάθειας, όπως ένα λόφο με νέα δέντρα. 

Κάθε δέντρο που φυτεύεται είναι μια επιτυχία για τον καθένα και αυτό δίνει πνοή στην προσπάθειά μας.

Όσο περισσότεροι έχουν προσωπική εμπειρία από τα αποτελέσματα των δέντρων, της αναδάσωσης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, τόσο περισσότερο θα ενθαρρύνονται να δράσουν. 

Είναι μια δέσμευση για να συνεχίσουμε να παρέχουμε υλικό και να επικοινωνούμε τις προσπάθειές μας. 

Αυτό ισχύει για όσους έχουν συμμετάσχει, αλλά και για όσους απλώς παρακολουθούν την πρωτοβουλία μας στο LinkedIn, όπου θα δημοσιεύουμε δελτία τύπου και φωτογραφίες με τα δέντρα. 

Όλα αυτά πραγματικά κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που ζουν γύρω από τον χώρο όπου φυτεύουμε δέντρα, αφού βελτιώνουν τον περιβάλλοντα χώρο και τον αέρα που αναπνέουμε.

-Business Review Greece: Κατά βάση, επιδιώκετε να προσφέρετε ένα πρότυπο και σε άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις και γενικά σε εταιρείες, προκειμένου να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Αλλά δεν είναι και μια ενέργεια δική σας προβολής;

-Αλέξανδρος: Αυτή είναι μια προσπάθεια προβολής της δράσης μας και όχι απλώς μια διαφημιστική προσπάθεια. Θέλουμε να φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε νέο χρήστη που δημιουργεί λογαριασμό, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα μόνοι μας. 

Μπορεί να υπάρχουν άλλες 10, 50 ή ακόμα και 100 εταιρείες που μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια.

-Business Review Greece: Έχετε σκεφτεί να διεξαγάγετε κάτι παρόμοιο για τους πληγέντες στη Θεσσαλία;

-Αλέξανδρος: Ναι, το σκεφτόμαστε και θα το εξετάσουμε αν θα το ανακοινώσουμε σύντομα. Παράλληλα, είναι κάτι που ήδη έχει αρχίσει να εξελίσσεται. Να είστε συντονισμένοι.

-Business Review Greece: Είναι πράγματι σημαντικό αυτό που κάνετε, και είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί άνθρωποι θα εκτιμήσουν και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε αυτήν την πρωτοβουλία μαζί μας.

-Αλέξανδρος: Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία να μιλήσουμε για την πρωτοβουλία μας. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προωθούμε την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος, και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία μας θα εμπνεύσει και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Σας ευχαριστούμε ξανά για τον χρόνο σας και τη συνέντευξη.

-Business Review Greece: Ευχαριστούμε κι εμείς για τη συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία σας. Καλή συνέχεια!

Σχετικά με τη Wealthyhood 

Η Wealthyhood είναι η πρώτη εφαρμογή δημιουργίας πλούτου DIY για μακροπρόθεσμους επενδυτές, που καθοδηγεί τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να χτίσουν τον πλούτο τους με την πάροδο του χρόνου επενδύοντας έξυπνα τα χρήματά τους όπως θέλουν, με λιγότερες χρεώσεις.

Η Wealthyhood παρέχει τον τέλειο συνδυασμό εξατομίκευσης και αυτοματισμού, έτσι ώστε ακόμη και οι αρχάριοι επενδυτές να μπορούν να περιηγηθούν στα χρηματιστήρια και να βάλουν τα χρήματά τους να δουλέψουν για αυτούς, όπως το top-1%.

Η Wealthyhood εξορθολογίζει τον τρόπο με τον οποίο η γενιά μας επενδύει με:

– Εξυπνότερα εργαλεία για να αναπτύξετε, να βελτιώσετε και να διατηρήσετε αυτόματα την επενδυτική σας στρατηγική και τη νοοτροπία δημιουργίας πλούτου.

– Εξατομικευμένες ιδέες για να επενδύσετε σε ό,τι έχει σημασία για εσάς και να πετύχετε τους ατομικούς σας στόχους.

– Λιγότερες προμήθειες, καθώς κάθε £ που δεν πληρώνετε σε χρεώσεις ενσωματώνεται στο χαρτοφυλάκιό σας.

Η οικοδόμηση πλούτου είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ, και η Wealthyhood βοηθά τους καθημερινούς επενδυτές να τρέξουν αυτόν τον αγώνα!

Η σπουδαιότητα των δράσεων από τις startups

Το Business Review Greece δίνει σημαντική έμφαση στην περιβαλλοντική και οικολογική δράση, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των startup όπως η Wealthyhood.

Πιστεύουμε ότι το επιχειρηματικό τοπίο εξελίσσεται και η βιωσιμότητα δεν είναι πλέον επιλογή αλλά επιτακτική ανάγκη.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, με τις καινοτόμες και προσαρμόσιμες προσεγγίσεις τους, έχουν μια μοναδική ευκαιρία να οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές σε αυτόν τον τομέα.

Αναγνωρίζουμε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να πρωτοστατήσουν σε τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές και να ενσωματώσουν την περιβαλλοντική ευθύνη στα επιχειρηματικά τους μοντέλα από την αρχή.

Αυτή η δέσμευση για αειφορία όχι μόνο ευθυγραμμίζεται με τις παγκόσμιες τάσεις, αλλά έχει επίσης απήχηση με μια αυξανόμενη καταναλωτική βάση που εκτιμά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που είναι ευαισθητοποιημένες για το περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι η υποστήριξη και η ανάδειξη των περιβαλλοντικών προσπαθειών των startups είναι ένα ζωτικό βήμα για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και ευημερούντος μέλλοντος για την Ελλάδα και την παγκόσμια κοινότητα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει