Η Google παρουσιάζει καινοτόμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης.

Η Google παρουσιάζει καινοτόμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης.

Η Google παρουσιάζει καινοτόμα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, η Google ανακοίνωσε πρόσφατα δύο νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν επανάσταση στην εμπειρία της διαδικτυακής αναζήτησης, υποσχόμενη στους χρήστες ένα πιο εξατομικευμένο και διαισθητικό ταξίδι μέσα από την τεράστια έκταση των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Τα νέα αυτά tools, η λειτουργία “Circle to Search” και μια προηγμένη λειτουργία ερωτήσεων-απαντήσεων με βάση την εικόνα (Google Q&A), πρόκειται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε επιλεγμένα high-end Android smartphones, συμπεριλαμβανομένων των πολυαναμενόμενων Galaxy S24, Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Google Circle to Search

Η πρώτη λειτουργία, Circle to Search, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες Android να αλληλεπιδρούν με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Επιτρέποντας στους χρήστες να κυκλώνουν, να πατούν, να επισημαίνουν ή να μουτζουρώνουν εικόνες, βίντεο ή κείμενο, η Google στοχεύει να παρέχει περισσότερα συμφραζόμενα και πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη τους.

Αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να εμβαθύνουν σε αυτό που βλέπουν, ξεκλειδώνοντας τις δυνατότητες για μια πιο καθηλωτική και ενημερωτική εμπειρία αναζήτησης.

Από τον εντοπισμό ορόσημων σε εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως την εξερεύνηση των λεπτομερειών ενός άγνωστου προϊόντος, το Circle to Search ανοίγει νέες δυνατότητες για οπτική αλληλεπίδραση στο διαδικτυακό πεδίο.

Google Q&A βάσει εικόνας

Ένα άλλο πρωτοποριακό χαρακτηριστικό που εισήγαγε η Google είναι η δυνατότητα υποβολής σύνθετων και διαφοροποιημένων ερωτήσεων, Google Q&A, σχετικά με εικόνες ή κείμενο με τη χρήση της κάμερας του κινητού τηλεφώνου ή των φωτογραφιών που έχουν μεταφορτωθεί.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να στρέφουν τις κάμερες των κινητών τους σε αντικείμενα, σκηνές ή κείμενο και να ρωτούν γι’ αυτά μέσω της εφαρμογής Google.

Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στην εξέλιξη των δυνατοτήτων αναζήτησης, καθώς οι χρήστες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες αλληλεπιδρώντας οπτικά με το περιβάλλον τους.

Φανταστείτε να πέφτετε πάνω σε ένα μοναδικό επιτραπέζιο παιχνίδι σε ένα κατάστημα.

Με το νέο εργαλείο της Google, οι χρήστες μπορούν να συλλέγουν άμεσα πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, ενισχύοντας τη συνολική εξέταση και κατανόησή του.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην αναζήτηση

Η είσοδος της Google στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για σκοπούς αναζήτησης αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη τάση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Amazon, Meta και άλλων, να διευρύνουν τα όρια του τι μπορεί να επιτύχει η τεχνητή νοημοσύνη.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη πιο εξελιγμένες εφαρμογές που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Οι δυνατότητες για εξατομικευμένες, συνειδητές στο πλαίσιο εμπειρίες αναζήτησης ανοίγουν νέους δρόμους για τις εταιρείες ώστε να συνδεθούν με το κοινό-στόχο τους με ουσιαστικό τρόπο.

Συμπέρασμα

Η εισαγωγή του Circle to Search και των λειτουργιών ερωτήσεων-απαντήσεων Google Q&A βάσει εικόνας από την Google αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της διαδικτυακής αναζήτησης.

Καθώς αυτά τα εργαλεία ενσωματώνονται σε high-end Android smartphones, οι χρήστες μπορούν να αναμένουν μια πιο διαισθητική και εξατομικευμένη εμπειρία αναζήτησης.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην αναζήτηση είναι αναμφίβολα πολλά υποσχόμενο και οι επιχειρήσεις που θα αγκαλιάσουν αυτές τις εξελίξεις θα είναι σε καλή θέση για να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά.

Πηγή: CNN

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας