Το crypto boss της Binance, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση.

Το crypto boss της Binance, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση.

Changpeng Zhao

Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση στις ΗΠΑ επειδή επέτρεπε σε εγκληματίες να ξεπλένουν χρήματα στην πλατφόρμα του.

Ο Changpeng Zhao παραιτήθηκε από την Binance τον Νοέμβριο και δήλωσε ένοχος για παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί ξεπλύματος χρήματος.

Το crypto boss της Binance, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση.

Η Binance κλήθηκε να πληρώσει 4,3 δισ. δολάρια μετά από αμερικανική έρευνα που διαπίστωσε ότι βοήθησε τους χρήστες να παρακάμψουν τις επιβαλλόμενες κυρώσεις.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης τριών ετών για το πρώην αφεντικό της Binance.

Κατά την ακρόαση της ποινής την Τρίτη στο Σιάτλ, ο δικαστής Richard Jones δήλωσε ότι ο Zhao έθεσε “την ανάπτυξη και τα κέρδη της Binance πάνω από τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς των ΗΠΑ”, σύμφωνα με το Verge.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι οι “εσκεμμένες παραβιάσεις” των νόμων της Binance και του Zhao απείλησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
“Η Binance έκανε τα στραβά μάτια στις νομικές της υποχρεώσεις για την επίτευξη κέρδους”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen.

“Οι εσκεμμένες παραλείψεις της επέτρεψαν τη διακίνηση χρημάτων σε τρομοκράτες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και παιδεραστές μέσω της πλατφόρμας της”.

Κοινώς αποκαλούμενος “CZ”, ο Zhao έχει περιουσία 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Το crypto boss της Binance, Changpeng Zhao, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση.

Οι νιγηριανές αρχές ερευνούν επί του παρόντος και την εταιρεία, η οποία είναι εγγεγραμμένη στα νησιά Κέιμαν.

Ο Tigran Gambarayan, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συμμόρφωση με το οικονομικό έγκλημα στην Binance, αρνήθηκε τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος σε δικαστήριο της Νιγηρίας στις αρχές Απριλίου.

Ο συνάδελφος Nadeem Anjarwalla, που συνελήφθη στη Νιγηρία μαζί με τον κ. Gambarayan τον Φεβρουάριο, ξέφυγε από την κράτηση τον Μάρτιο.

Η καταδίκη του Zhao έρχεται λίγο μετά την καταδίκη του Sam Bankman-Fried σε 25 χρόνια φυλάκισης για απάτη που διαπράχθηκε στην αντίπαλη πλατφόρμα κρυπτογράφησης FTX.

Ευρέως γνωστός ως ο “βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων”, ο Bankman-Fried βρέθηκε να έχει κλέψει δισεκατομμύρια από πελάτες πριν από την αποτυχία της εταιρείας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι η έρευνά του για την Binance διαπίστωσε επίσης ότι το ανταλλακτήριο διευκόλυνε τους εγκληματίες να διακινούν χρήματα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας