Bitcoin και Ether: Πως η σχέση τους επηρεάζει τους επενδυτές;

Bitcoin και Ether: Πως η σχέση τους επηρεάζει τους επενδυτές;

Η σχέση Bitcoin-Ether και οι συνέπειές της

Οι τιμές του Bitcoin και του Ether, τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση αγοράς, είναι συνήθως στενά συνδεδεμένα.

Παρόλο αυτά, μετά την αναβάθμιση του Ether (Ethereum) από την Σανγκάη, οι επενδύσεις και η διαχείριση κινδύνου για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων θα αλλάξουν δραστικά. Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στο σημερινό μας άρθρο.

Η σχέση Bitcoin-Ether

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Coinbase, η συσχέτιση μεταξύ Bitcoin (BTC) και Ether (ETH) μειώνεται από τις αρχές του 2023. Το “ρήγμα” διευρύνθηκε μετά την προαναφέρουσα απόφαση της Σαγκάης (Shapella). Η αναβάθμιση, που ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου, επέτρεψε στους χρήστες να αποσύρουν τον staked ether για πρώτη φορά.

Ο συσχετισμός BTC-ETH, που βασίζεται σε ένα “παράθυρο” 40 ημερών, μειώθηκε από 0,95 σε 0,82 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στο παρελθόν, αυτά τα δύο κρυπτονομίσματα έχουν κινηθεί ως επί το πλείστον σταδιακά.

Η έκθεση αποδίδει αυτή την τάση σε διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Η υιοθέτηση αποκεντρωμένων εφαρμογών που βασίζονται στο Ethereum (DApps)
  • Η αυξανόμενη δημοτικότητα των NFTs
  • Η μετάβαση του δικτύου από την απόδειξη της εργασίας (PoW) σε μηχανισμό PoS.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ Bitcoin και Ether; / Eye on Tech

Πως επηρεάζονται οι επενδύσεις;

Η “φθίνουσα” συσχέτιση BTC-ETH θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου (portfolio) και στη διαχείριση κινδύνου. Για τους θεσμικούς επενδυτές, θα μπορούσε να σημαίνει αλλαγή στις στρατηγικές αντιστάθμισης κινδύνου.

Η σημασία των αυτών κρυπτονομισμάτων για τους θεσμικούς επενδυτές είναι ότι μπορεί να επηρεάσει ποσοτικές στρατηγικές που βασίζονται στη διασταυρούμενη αντιστάθμιση του ενός περιουσιακού στοιχείου για το άλλο, ή στη χρήση ETH ως αντιστάθμισης για λιγότερο ρευστά altcoins“, δήλωσαν οι αναλυτές της Coinbase.

Για τους επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, η κατοχή τόσο του BTC όσο και του ETH θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα οφέλη από το να διατηρούν μόνο ένα από τα δύο.

Αυτό εξηγείται στην δυνατότητα μείωσης της συνολικής αστάθειας και αύξησης των πιθανών αποδόσεων του χαρτοφυλακίου τους.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί ότι η σχέση των δύο μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες και τις εξελίξεις της αγοράς.

Μάθετε τα πάντα για την Binance και την αγορά κρυπτονομισμάτων / Business Review Greece

Bitcoin και Nasdaq

Το Bitcoin συχνά διαφημίζεται ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους οικονομικής αναταραχής. Ωστόσο, μια πρόσφατη ανάλυση από το CoinDesk δείχνει ότι η συσχέτιση του κρυπτονομίσματος με την αναλογία του δείκτη Nasdaq 100 προς τον δείκτη S&P 500 έχει αυξηθεί σημαντικά από τα τέλη του 2020.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι το Bitcoin μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο στις αλλαγές του “κλίματος” της αγοράς και την “όρεξη” για ρίσκο από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Η αναλογία Nasdaq 100 προς S&P 500 αντανακλά τη σχετική απόδοση των μετοχών ανάπτυξης έναντι των μετοχών αξίας.

Οι μετοχές ανάπτυξης συνδέονται συνήθως με υψηλότερες δυνατότητες αύξησης κερδών και υψηλότερες αποτιμήσεις. Αντίθετα, οι μετοχές αξίας θεωρούνται υποτιμημένες και συχνά πληρώνουν μερίσματα.

Σύμφωνα με το CoinDesk, ο συντελεστής συσχέτισης 90 ημερών του Bitcoin με την αναλογία Nasdaq-to-S&P 500 αυξήθηκε σε υψηλό ρεκόρ 0,79 τον Μάρτιο του 2021, από -0,06 τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή: Investopedia

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.