Η Manchester City κάνει έσοδα ρεκόρ, αλλά…

Η Manchester City κάνει έσοδα ρεκόρ, αλλά…

5181

Δεν είναι μυστικό ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα λεφτά δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για ομάδες όπως η Manchester City, της οποία τα έσοδα για την σεζόν 2016-17 εκτοξεύθηκαν, αλλά τα κέρδη μειώθηκαν δραματικά…

Η Manchester City σημείωσε φέτος έσοδα ρεκόρ της τάξης των 473.4 εκατομμυρίων λιρών. Μια αύξηση 21% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, όπου ο “κύκλος εργασιών” της ήταν 392 εκατομμύρια λίρες.
Και τα δύο υπέρογκα πόσα είναι πράγματι εντυπωσιακά, σε τι οφείλεται όμως η “βουτιά” που έκαναν τα καθαρά κέρδη της ομάδας;
Συγκεκριμένα, τα κέρδη για την σεζόν 2015-16 (σ.σ αντίστοιχα έσοδα 392 εκ.) ανήλθαν στο ποσό των 20.5 εκ. λιρών και της σεζόν 2016-17 (σ.σ αντίστοιχα έσοδα 473.4 εκ. λίρες) μόλις στις … 1.1 εκ. λίρες.
Αυτή, λοιπόν, η κατακόρυφη πτώση των κερδών φένεται να οφείλεται στα αυξημένα έξοδα της ομάδας και πιο συγκεκριμένα στην αύξηση των μισθών των παικτών της. Το 2015-16 το σύνολο των μισθών τους ήταν 197.6 εκ. λίρες και την αμέσως επόμενη σεζόν 264.1 εκ. λίρες (+34%).
Η εμφανέστατη αυτή αύξηση των εξόδων φένεται να ήρθε με τον ερχομό του Pep Guardiola και τις “απαιτήσεις” του, όσον αφορά τις μεταγραφές νέων παικτών.
Μάλιστα, ο Σαουδάραβας ιδιοκτήτης της ομάδας, Khaldoon Al-Mubarak, δήλωσε:
”Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η επιχείρησή μας ήταν κερδοφόρα και τα έσοδα συνεχίζουν να αυξάνονται για 9η συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, συνεχίζουμε να λειτουργούμε με μηδενικό χρεός και η παγκόσμια επιρροή μας θα συνεχίσει να αυξάνεται.”

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.