Ποιό ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου το 2017;

Ποιό ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου το 2017;

american_airport

Κοντά στους 104 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport το 2017, κάνοντάς το το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο για άλλη μία χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατα ταξιδιωτικά δεδομένα από το “Airports Council International”.

Γενικά, έχουν παρατηρηθεί παγκοσμίως σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό των επιβατών, των φορτίων αλλά και των συνολικών πτήσεων καθημερινά. Η προσέλευση επιβατών αυξήθηκε διεθνώς  κατά 8,4%,  παγκοσμίως κατά 6,6%, ενώ η μεταφορά φορτίων (συμπεριλαμβανομένου και του mail) ανέβηκε κατά 7,9%.”Η αύξηση του όγκου των φορτίων και του αριθμού των επιβατών σε πολλά από τα αεροδρόμια του κόσμου αποδεικνύει την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα”, ανέφερε συγκεκριμένα η γενική διευθύντρια του ACI World Angela Gittens.
Η πόλη της Ατλάντα βρίσκεται σε μια πολύ πλεονεκτική θέση, καθώς απέχει μόλις 2 ώρες (με το αεροπλάνο) από το 80% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, πάνω από 300 εκατομμύρια πολίτες δηλαδή! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο πολλών πτήσεων που δίνουν πρόσβαση στις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό όμως ενδέχεται να αλλάξει από του χρόνου, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ήταν το μόνο από τα πρώτα 20 που παρουσίασε μείωση στον συνολικό αριθμό των επιβατών για τον περασμένο χρόνο (κατά 0,26%).
Το Beijing Capital International Airport βγήκε δεύτερο με συνολικά 94,4 εκατομμύρια επιβάτες (αύξηση κατά 1,5% από πέρσι).
Αν θέλετε να δείτε αναλυτικά την λίστα με τα 20 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, κάντε click ΕΔΩ.
Πηγές: CNN Breaking News  
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει